Uszkodzony grill i listwa boczna nadkola Hyundai Tucson 2016

03 Maj 2018, 14:59

Witam wszystkich,
Zdecydowałam się zarejestrować na tym forum z nadzieją, że ktoś z Was będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na pytanie, które nurtuje mnie od paru godzin.
Opisując krótko sytuację. Na moim aucie pojawiły się dziwne uszkodzenia na grillu i listwie bocznej lewego przedniego nadkola. Wczoraj nie było ich na pewno, bo myłam auto i wszystko było OK. Nie ma również szans by uszkodzenia powstały w nocy, bo auto stoi przed domem. Zakładam więc, że uszkodzenia mogły (choć niekoniecznie) powstać podczas jazdy. Są jednak tak dziwne, że nie mam pojęcia jak to mogło się stać i co to mogło spowodować.
Może ktoś z Was ma pomysł co spowodowało takie uszkodzenia?
Dorzucam zdjęcia. Dodam, że w miejscu uszkodzenia listwy, dziury widoczne na zdjęciach znajdują się też pod spodem - od strony koła.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, może dzięki Wam uda mi się znaleźć miejsce w którym uszkodzenie powstało i ew. pociągnąć do odpowiedzialności kogoś to pośrednio lub bezpośrednio jest tym uszkodzeniom winien.
yenonroad
Obserwowany

Auto: Hyundai Tucson
Rok produkcji: 2016

03 Maj 2018, 16:06

Ktoś coś spawał obok twojego auta. Te dziury są wypalone. Tylko spawanie przychodzi mi do głowy payrząc na te uszkodzenia
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Maj 2018, 11:57

Gdzie było auto zaparkowane? Wygląda to jak ślady obcowania z dzikim zwierzęciem np. Kuna potrafi tak podrapać, pogryźć plastik (dziury na nim od zębów?), a przedni grill może być pogryziony.
Czy na tej listwie na grillu od spodu też są widoczne ślady?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Maj 2018, 16:40

Cichy co ty za głupoty piszesz :?: przejrzyj jeszcze raz zdjęcia, powiększ i pomyśl jeszcze raz czy to może być zwierze, przecież to odrazu widać wytopiony plastik.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Maj 2018, 18:37

Kao napisał(a):przecież to odrazu widać wytopiony plastik
Jest podobny ale nie dam głowy że to to widziałem listwę plastikową pogryzioną przez kota wyglądał podobnie.

Pytanie zatem do autora czy ktoś spawał obok auta? Skoro auto stało całą noc pod domem? Podczas jazdy takie ślady raczej nie powstaną.

yenonroad napisał(a):Dodam, że w miejscu uszkodzenia listwy, dziury widoczne na zdjęciach znajdują się też pod spodem - od strony koła.
@Kao jak by ktoś spawał to nie było by ich od wewnętrznej strony, a zwierze gryząc musi z drugiej strony też zostawić ślad. Moja jest taka teoria na podstawie tego co napisał autor.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Turbo
    Pod koniec lat 70. Renault przestały wystarczać zwycięstwa w 24-godzinnym wyścigu w Le Mans i Formule 1. Marka chciała również wystartować w rajdach samochodem napędzanym turbodoładowanym silnikiem. Wymyślone przez ...