Uszkodzony silnik wycieraczek Maxgear

11 Lut 2021, 11:28

Cześć wszystkim ! Mam problem .Mianowicie założyłem nowy silniczek wycieraczek Maxgear . Po trzech tygodniach przestał działać , reklamacji mi nie uznali gdyż nie miałem potwierdzenia montażu u mechanika . Przypadek czy ta marka po prostu ma takie podejście do klienta i taką jakość ? Macie jakiś silnik który będzie działał ?
kydzyr
Nowicjusz

11 Lut 2021, 12:00

Trzeba było przeczytać gwarancję :) dzisiaj wiele części tak jak i tu jak chcesz zwrócić na gwaranci to musisz im dać potwierdzenie takiego montażu u mechanika. Czesto to jest tak że nie trzymamy żadnych kwitów za naprawy jak już je dostajemy i tu robi się później problem.

Czy silnik się spalił czy to inna przyczyna, sprawdziłeś?

Nie wiem jaki to samochód ale czy przed wymianą silniczka wycieraczek sprawdziłeś czy cały mechanizm chodzi lekko? Bardzo często mechanizmy potrafią się zacierać przez co chodzą coraz ciężej aż w końcu siada silnik bo nie jest w stanie ruszyć ramionami wycieraczek.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Lut 2021, 12:25

Maxgear - tani niskiej jakości producent w mojej opinii . Nie dziwi mnie wcale Twój przypadek . Co do samej gwarancji wiele producentów ma zapis o braku samodzielnego montażu co powoduje brak gwarancji .
najdek
Nowicjusz

11 Lut 2021, 12:50

Tak jak wyżej napisali trzeba czytać ze zrozumieniem :D A, że to Maxgear to mnie nie dziwi. Nie jesteś pierwszym, który się na tej marce przejechał. Zbierają sporo negatywnych opinii no i jesteś parę złotówek w plecy.
pawilin
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8 t
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

11 Lut 2021, 12:55

Stary do momentu awarii działał lekko , nic się z nim nie działo . Nowy przed założeniem też wyglądał na sprawny . Po rozebraniu okazało się , że pękła zębatka.
kydzyr
Nowicjusz

11 Lut 2021, 13:30

kydzyr napisał(a):Po rozebraniu okazało się , że pękła zębatka
Niestety coraz więcej plastiku w przekładniach ;/ nie uruchamiałeś czasem przymarniętych wycieraczek?

Jak masz jakiegoś znajomego mechanika niech ci wystawi dokument montażu i reklamuj może się uda. Kup silniczek inne firmy lub używany oryginalny.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...
    Dobry akumulator prosto z półki
    Nie zawsze to co stoi na sklepowej półce jest tym czym naprawdę powinno być. Akumulator jest na tyle specyficznym produktem, iż wraz z upływem czasu może utracić część swoich właściwości. Niestety, dość często zdarza ...

11 Lut 2021, 13:32

dodam swoją opinie, co prawda nie uszkodził mi się silnik wycieraczek, ale za to piasta koła łożyska od marki MAXGEAR zawiodły po miesiącu :evil:
jmaliniak079
Nowicjusz

11 Lut 2021, 13:47

Niee , zawsze na mrozie podnoszę wycieraczki do góry . Gdybym tak robił , nie szukał bym winy u kogoś tylko u siebie . Nie mam właśnie nikogo kto mógłby mi taki kwit wypisać . Sam też już o tym myślałem .Będę szukał jakieś innej marki , bo w używki jakoś nie chce wchodzić .
kydzyr
Nowicjusz

12 Lut 2021, 11:13

Byczku a nie łaska poczytać opinii na internetach ?? Wiedziałbyś, że takiej marki jak Maxgear się nie montuje :happy: no chyba że chcesz nie przerwanie jeździć do sklepu po nowe części :D
Ostatnio edytowany przez ArteK, 12 Lut 2021, 11:18, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1