Utrata mocy brak ciągu

12 Lip 2010, 17:51

Witam, mam problem z Laguną II silnik 1.8 16v + sekwencyjny LPG. Od kilku tygodni obserwuję sukcesywną utratę mocy. Auto nie chce jechać, przyspieszyć zachowuje sie tak jak by było załadowane po dach plus przyczepka. Po dodaniu gazu bardzo powoli osiąga wysokie obroty. Objawy jednakowe na benzynie i gazie. Oczywiście nic nie wyskakuj na desce, grzeje się normalnie wszystko działa prawidłowo. Zauważyłem że gdy na postoju przegazuje obroty wolno spadają, jakoś nie naturalnie. Cewki świece sprawdzone, katalizator wymieniany 2 lata temu, ciśnienie na tłokach równe, oleju nie bierze.
Rafał80
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków okolice

15 Wrz 2010, 23:30

mam dokladnie to samo z moim Oplem. Szkoda ze nikt nie odpowiedzial.
tomek7
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

16 Wrz 2010, 13:57

Przepływomierz do sprawdzenia, oraz zawór EGR.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Zasada pokonywania zakrętów
    Zasada pokonywania zakrętów mówi, że w zakręt można wjechać z każdą prędkością, ale nie z każdą wyjechać z niego bezpiecznie. Pokonywanie zakrętów stanowi wyzwanie dla początkujących, ale i doświadczonych ...