Utrata prawka

26 Sty 2009, 12:43

Witam, chciałbym Wam zadać takie pytanie w imieniu kolegi, który utracił prawko po tym jak wprowadzał auto do garażu po 3 piwkach( proszę mi tu nie pisać, że takich kierowców to by się eksterminowało, czy kroiło i soliło itp bo nie o to pytam, chłop za swoje grzechy już zapłacił kupę czasu, nerwów i kasy) A co do tego pytania to chcemy wiedzieć jak to jest z egzaminem, bo takowy musi zdać ponownie, dokładniej interesuje nas czy może już sobie wykupić egzamin podczas trwania zakazu prowadzenia samochodu np. zabrali mu na rok: 23 lipca 2008r i czy może wykupić sobie egzamin np. już w czerwcu 2009 np na 24 lipca 2009, czy też musi poczekać pełny rok i dopiero po odbytej karze, może się wziąć za to wszystko.

Z góry dzięki i pozdrawiam
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

26 Sty 2009, 21:16

O ile sie nie myle to jest tak egzamin mozesz sobie zdac, ale nie wydadza Ci prawka. Dopiero jak skonczy sie kara dostaniesz prawko do rak.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

26 Sty 2009, 21:53

znaczy nie dokładnie mi o to chodziło, bo podczas trwania kary nie możesz prowadzic żadnego pojazdu czy to jest L-ka czy cokolwiek innego. Tylko chodzi mi o sam zakup egzaminu, bo jak wiadomo na egzamin czeka się miesiąc i moje pytanie jest taki czy miesiąc przed upływem kary mogę ten egzamin zakupic czy tez musze czekac pelene 12 miesiecy i dopiero dokonac zakupu.
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Sty 2009, 10:27

Spokojnie powinno sie dać tak zrobić.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2009, 13:40

yhm to wielkie dzieki za odp w takim razie i pozdro.

I tak całą sprawę zamykając, nie życzę nikomu podobnej sytuacji, choc są tego plusy w postaci oszczędności na paliwie ;D
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza
    Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...