REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
sanvean23 napisał(a):Turbo to generalnie nic dobrego , większe spalanie , koszty dość spore jak turbina siądzie i trzeba generalnie dbać o nią. Nie piłować na zimnym silniku i po skończonej jeżdzie nie gasić od razu tylko odczekać chwile. A z plusów to dobrze ciągnie od dołu na niskich obrotach.
Generalnie silnik wolnossący jest lepszy bo taki 2.0 150 km wytrzyma więcej niż np 1.4 turbo o tej samej mocy.
Daro255 napisał(a): Moim ideałem byłaby toyota accura/lexus is200 2.0 T ale niestety nie znalazlem żadnego egzemplarza z kierownica po lewej.
Daro255 napisał(a):To w sumie lepszy jest 3 litry bez turbo czy 2 litry z turbo pod względem eksploatacji i użytkowania na codzien ?
sanvean23 napisał(a):Turbo to generalnie nic dobrego , większe spalanie , koszty dość spore jak turbina siądzie i trzeba generalnie dbać o nią. Nie piłować na zimnym silniku i po skończonej jeżdzie nie gasić od razu tylko odczekać chwile. A z plusów to dobrze ciągnie od dołu na niskich obrotach.
Generalnie silnik wolnossący jest lepszy bo taki 2.0 150 km wytrzyma więcej niż np 1.4 turbo o tej samej mocy.
Daro255 napisał(a):To w sumie lepszy jest 3 litry bez turbo czy 2 litry z turbo pod względem eksploatacji i użytkowania na codzien ?
mike1735 napisał(a):GM 1.8t, 2.0t,2.3t, 2.8t
mike1735 napisał(a):starsze Fiaty, Lancie 2.0, 2.4 (ale to bardziej dla wariatów)
Saabszybki napisał(a):Który z GMów miał 1,8t??? Coś mnie pamięć zawiodła
dlatego też napisałem, że auta dla wariatówszybki napisał(a):To raczej bym odpuścił chyba że ktoś ma dużo cierpliwości