UWAGA na AutoKomis Netcar, M.K. MOBILE Pawłowice Katowicka 12

11 Kwi 2017, 19:07

UWAGA! Nieuczciwy sprzedawca! Było już o nim trochę wpisów pod nazwą MK Mobile dawno temu. Nie byłem pewien czy to ten sam sprzedawca, którego dotyczyły te wpisy, ale adres się zgadza. Nazwa jest nowa, natomiast uczciwość ta sama!

Funkcjonuje pod dwoma nazwami. Pieczątka, którą posługiwał się na potwierdzeniu przyjęcia zaliczki miała dane:
Netcar sp. z o.o.
Katowicka 12, 43-250 Pawłowice
NIP: 6381809605
REGON: 243506027

Natomiast dane konta bankowego to:
MARTA KUCIERSKA-KASPRZYK M.K.MOBILE
KATOWICKA 12 43-250 PAWŁOWICE

Znalazłem u nich ciekawego Opla Insignie VIN: W0LGT8EM6E1018549. Zdecydowałem się na zakup.
Powiedziano mi, że auto nie ma wszystkich dokumentów i trzeba na nie poczekać około tygodnia, aż załatwią formalności związane ze sprowadzeniem z Niemiec (opłaty). No nic, ufny w uczciwość sprzedającego, zapłaciłem w sumie niewielką (przy cenie auta) zaliczkę.
Do zakupu niestety, a może stety patrząc na bieg wydarzeń nie doszło.
Przez następne 2,5 tygodnia zwodzili mnie z "problemami z kurierem", który miał dostarczyć brakujące dokumenty z Niemiec. Po czym bajeczka, że kurier zagubił te dokumenty i muszą samochód odesłać do Niemiec! SIC!!!
Podejrzenia, graniczące z pewnością mam takie, że samochód sprzedali komuś innemu, kto pewnie przebił moją ofertę. Na dowód tego mam raport z UFG, w którym nagle od 07/04/2017 pojawił się wpis o ubezpieczniu OC tego samochodu w Polsce. A przecież mieli go odesłac do Niemiec? Na wcześniejszą datę nie ma danych o OC.

Oczywiście jak już dostałem zwrot zaliczki, na który też musiałem poczekać kilka dni, zadzwoniłem i opwiedziałem co o tym fakcie myślę. Facet dalej szedł w zaparte, że to niemożliwe żeby auto było w Polsce. No po prostu ludzi ma za idiotów większych od siebie.

No nic, oszust i tyle. Każdy może sam na stronie UFG sprawdzić ww. VIN.

Szkoda czasu i nerwów. Wpłacona zaliczka jest warta tyle samo co słowo tego państwa - czyli nic.

A nowemu właścicielowi, który podkupuje auta innym, życzę aby w życiu trafiał na samych takich "uczciwych" ludzi.
gumczas
Obserwowany

Auto: Opel

31 Maj 2017, 12:20

Szanowny Panie
W odpowiedzi na pański post chcielibyśmy wyjaśnić całą sytuacje wynikłą nie z naszej winy.
Gdyż po długim oczekiwaniu na dokumenty samochodu,, postanowiliśmy o zwrocie auta do sprzedawcy ponieważ terminy dostawy dokumentów były notorycznie przesuwane w czasie.
Po zwróceniu pojazdu nie posiadamy wiedzy co dalej się z nim działo , może ponownie trafił na Polski rynek.
Ubolewamy iż spotkała Pana taka nieprzyjemna sytuacja.
Ponadto pańskie insynuacje na Temat funkcjonowania Firm MK Mobile oraz Netcar są bezpodstawne oraz krzywdzące, gdyż obie firmy prowadzą działalność pod tym adresem od 10 lat i nie zajmują się oszustwami tylko Handlem Samochodami.
Rocznie sprzedajemy ok 200 pojazdów i bardzo rzadko zdarzają się takie nieprzyjemne sytuacje.
Przepraszamy za nieprzyjemności których Pan doświadczył

NETCAR
Netcar1
Obserwowany

Auto: Audi

31 Maj 2017, 13:08

Bardzo ciekawe z tymi dokumentami, zwlaszcza ze mi panstwo mowili, ze one zostaly wyslane z Niemiec, maja nr przesylki i zaginely u kuriera. Czyli co z tymi dokumentami skoro samochod 2 dni pozniej zarejestrowany i ubezpieczony w Polsce? Dobre!
Moge jedynie dodac, ze wkrotce po moim ww. wpisie napisal do mnie niejaki Jakub, ze od niego tez Panstwo wzieli zaliczke na te Insignie. Domyslam sie ze te sama bo innej na placu nie mieliscie w tym czasie. Oczywiscie do zakupu nie doszlo. Oto jego wiadomosc PW do mnie
"Ja też zostałem oszukany . Czy chodzi może o Opla Insignię Combi -brązowy Ja wpłaciłem 1,000 zł. zaliczki ...."
Nie bede wklejal calej odpowiedzi, moze uzytkownik sam potwierdzi.
Widac, ze takie nieprzyjemne sytuacje zdarzaja sie jednak nie tak rzadko jak Panstwo pisza!
No i na pewno biora Panstwo zaliczki od kilku osob na ten sam samochod.
gumczas
Obserwowany

Auto: Opel

14 Kwi 2019, 17:41

Witam, właśnie wczoraj udało mi się kupić audi a4 rok 2014. Przed zakupem skontaktowałem się telefonicznie i wypytałem o stan pojazdu ,poprosiłem również o nr vin. Sprzedawca powiedział ,że pojazd jest bezwypadkowy, poinformował także, że polakierowany jest jeden element przedni prawy błotnik. Bez problemu udostępnił numer nadwozia. Sprawdziłem historię w ASO i wszystko sie potwierdziło łącznie z lakierowaniem błotnika. Wszystko informacje które przekazał sprzedawca się potwierdziły i w koncu udało sie kupić dobre auto.
tomass111
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Rexton G4 - nowa odsłona
    Jest to prawdziwy samochód terenowy gdyż zachowano konstrukcję opartą na ramie (Quad frame), co w dobie samonośnych nadwozi w klasie SUV jest rzadkością. W stosunku do poprzedniego modelu nadwozie jest dłuższe (4850 ...
    Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody
    W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...