UWAGA NA "Tiger Trans" z Krakowa

20 Lip 2012, 14:15

WItajcie,
z przerażeniem rozczytałem się w aktualnym wątku, bo nie miałem pojęcia na jakie to wyszukane sposoby można zostać oszukanym przy kupnie auta.
Sam zaś chciałem przestrzec przed gościem z firmy zarejestrowanej jako:

Tiger Trans
Krzysztof Kunas
Kraków, ul. Zakarnie 1C

Byłem na oglądnięciu mojego wymarzonego autka. Nawet podjechałem ze znajomym mechanikiem żeby je oglądnął sprawnym okiem. Nie było większych defektów, więc chcąc zaklepać auto wpłaciłem zaliczkę 1000 zł, a na drugi dzień umówiłem się po odbiór auta z resztą kasy. No i wtedy się zaczęło: a tu drugiego kluczyka (immobiliser) do auta "jednak nie ma", a tu będę mógł odebrac auto dopiero za kilka dni bo wszystkich papierów nie skompletował, a tu nie "nie pamiętał" ze dzień wcześniej umawiał się ze mną na poprawę kilku drobiazgów przy aucie. Oczywiście nie był już taki sympatyczny jak dnia poprzedniego, tylko wyraźnie nerwowy i zniecierpliwiony. No więc z ostrożności nie chcąc pakować się w coś niepewnego, powiedziałem że rezygnuję z kupna i oczekuję zwrotu zaliczki. Zostałem wyzwany od niepowiem kogo, a zaliczki oczywiście mi nie zwrócił. Ponowna próba jej odzyskania (na następny dzień) też nie przyniosła skutku, a zostałem potraktowany jeszcze gorzej niż dnia poprzedniego... Do dziś kasy nie mam, a facet czuje się bezkarnie. Jeśli ktoś jeszcze został przez niego dajcie znać.
Ja w kazdym razie OSTRZEGAM!!!!!!!!!!
potaczekk
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

22 Lip 2012, 19:31

Ja bym wezwał policje , a jak nie no to bym sprawę inaczej załatwił
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

27 Wrz 2012, 12:53

Witam,ja kupiłem od tego gościa dwa samochody i jestem bardzo zadowolony!!
gorąco polecam :ok:
kris84
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 01 2002
Auto: hyundai tucson
Silnik: 2.0crdi 140km
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2005

20 Wrz 2013, 20:28

Uwaga!
Sprawdzajcie dokładnie samochody wystawione w tym komisie!!!!!!!!!!
Ja kupiłem i żałuję!!!!!
Auto było zrobione po łebkach na sprzedaż!!!
Sprawdzajcie blacharkę konkretnie i inne np.klima do nabicia!!!
Nie polecam!!!!!!
kynecki
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1983
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: seat
Silnik: 1,9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM IntelliLink - teraz z funkcją Siri Eyes Free
    ADAM to najbardziej zindywidualizowany i "kontaktowy" samochód miejski Opla w segmencie A. System informacyjno-rozrywkowy IntelliLink jest kompatybilny ze wszystkimi smartfonami pracującymi w systemie operacyjnym Android ...
    Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...