20 Lip 2012, 14:15
WItajcie,
z przerażeniem rozczytałem się w aktualnym wątku, bo nie miałem pojęcia na jakie to wyszukane sposoby można zostać oszukanym przy kupnie auta.
Sam zaś chciałem przestrzec przed gościem z firmy zarejestrowanej jako:
Tiger Trans
Krzysztof Kunas
Kraków, ul. Zakarnie 1C
Byłem na oglądnięciu mojego wymarzonego autka. Nawet podjechałem ze znajomym mechanikiem żeby je oglądnął sprawnym okiem. Nie było większych defektów, więc chcąc zaklepać auto wpłaciłem zaliczkę 1000 zł, a na drugi dzień umówiłem się po odbiór auta z resztą kasy. No i wtedy się zaczęło: a tu drugiego kluczyka (immobiliser) do auta "jednak nie ma", a tu będę mógł odebrac auto dopiero za kilka dni bo wszystkich papierów nie skompletował, a tu nie "nie pamiętał" ze dzień wcześniej umawiał się ze mną na poprawę kilku drobiazgów przy aucie. Oczywiście nie był już taki sympatyczny jak dnia poprzedniego, tylko wyraźnie nerwowy i zniecierpliwiony. No więc z ostrożności nie chcąc pakować się w coś niepewnego, powiedziałem że rezygnuję z kupna i oczekuję zwrotu zaliczki. Zostałem wyzwany od niepowiem kogo, a zaliczki oczywiście mi nie zwrócił. Ponowna próba jej odzyskania (na następny dzień) też nie przyniosła skutku, a zostałem potraktowany jeszcze gorzej niż dnia poprzedniego... Do dziś kasy nie mam, a facet czuje się bezkarnie. Jeśli ktoś jeszcze został przez niego dajcie znać.
Ja w kazdym razie OSTRZEGAM!!!!!!!!!!