Witam przestrzegam wszystkich ponieważ również o mały włos został bym oszukany chcąc kupić samochód z Francji od firmy logistycznej tylko przypadkiem natrafiłem na te artykuły na tym forum i na szczęście nie wysłałem pieniędzy a miało to być 20000 zł. za BMW 318 B.jestem jeszcze w kontakcie meilowym z tym oszustem próbuje mnie jeszcze przekonywać że jest uczciwy ale jak go poprosiłem o telefon kontaktowy to nie chce mi go podać. a takiej firmy logistycznej w ogóle niema
podaję jego maile przetłumaczone przeze mnie w translatorze Podał mi nawet nr.
VIN tego BMW.jest takie auto i jest czyste cwana Bestia z niego.
Jestem zainteresowany pana ofertą proszę o kontakt telefoniczny-----------------Nazywam się Arber Raynard i reprezentują VEHICULE IMPORT PRO, z Francji.
Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.
Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w VEHICULE IMPORT PRO. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.
Jesteśmy sprzedaży go w tej cenie, w celu odzyskania zapłaty z umowy leasingu.
To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.
Pojazd jest w doskonałym stanie, nie uczestniczących w wypadkach, wygląda dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. To przyjdzie z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją naszej firmy.
Płatność zostanie dokonana koryta Allegro ( polska firma ) .
Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty) .
Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji , aby dać Ci koszt dostawy.
Więcej szczegółów po prostu odpowiedzieć na ten e-mail
============================================
Arber Raynard
VEHICULE IMPORT PRO
[Numéro d'enregistrement 44455924900016]
127 AV DU GENERAL DE GAULLE
CHAMPIGNY SUR MARNE 94500
FRANCE
Tel/Fax 0033 9 75181580
Treść:
---- Wiadomość Oryginalna ----
Od: "VEHICULE IMPORT PRO"
[email widoczny po zalogowaniu] />Data: 17 stycznia 2014 8:00
Temat: BMW 318d NAVY FACELIFT ALU 2009 - 18 500 PLN
Jestem zainteresowany pana ofertą proszę o kontakt telefoniczny-----------------Nazywam się Arber Raynard i reprezentują VEHICULE IMPORT PRO, z Francji.Przepraszamy za błędy gramatyczne, nie mówimy Polski. I korzystać z tłumacza internetowego. Jeśli to możliwe, proszę mi odpowiedzieć w języku francuskim lub angielskim.Pojazd, że jesteś zainteresowany w nim ma tak niską cenę, bo była na podstawie umowy leasingu w VEHICULE IMPORT PRO. Właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc musieliśmy odzyskać ten pojazd.Jesteśmy sprzedaży go w tej cenie, w celu odzyskania zapłaty z umowy leasingu.To jest ostateczna cena tego samochodu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych w naszej firmie.Pojazd jest w doskonałym stanie, nie uczestniczących w wypadkach,wygląda dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. To przyjdzie z Książka serwisowa, wszystkie dokumenty wymagane do rejestracji i 6 miesięczną gwarancją naszej firmy.Płatność zostanie dokonana koryta Allegro ( polska firma ) .Mamy własną logistyką i oferujemy bardzo atrakcyjne usługi dostaw w rozsądnych cenach (tylko paliwo i autostrady opłaty) .Prosimy o podanie dokładnej lokalizacji , aby dać Ci koszt dostawy.Więcej szczegółów po prostu odpowiedzieć na ten e-mail============================================Arber RaynardVEHICULE IMPORT PRO
[Numéro d'enregistrement 44455924900016]127 AV DU GENERAL DE GAULLE
CHAMPIGNY SUR MARNE 94500
FRANCE
Tel/Fax 0033 9 75181580
WBAPN11060VJ93436 Opłaty dostaw z jednego z naszych samochodów są 1,500.00 zł (w tym ubezpieczenia na czas transportu ) . Tak więc łączna cena wyniesie 20 000 zł (18 500 zł = pojazdu + 1500 zł = opłaty transportowe ) btw .Jak już wspomnieliśmy w pierwszym email wolimy używać Allegro co jest z korzyścią dla wszystkich. Allegro jest dobrze znana firma z Polski , które zapewnia obie strony ( kupujący i sprzedający ) .Jeśli nie jesteś zaznajomiony z Allegro , to działa tak:Po transakcja jest uruchomiona, Allegro będzie zapraszam do złożenia ceny pojazdu - 20 000 zł - w polskim rachunku bankowym Allegro ( nasza firma nie ma dostępu do tego konta ) .To konto bankowe zostanie podany przez Allegro po zaczniemy transakcji.Po kwoty zdeponowane na rachunku bankowym Allegro Nasza firma dostarczy Państwu pojazd przez okres 7 dni inspekcji , podczas której musisz zdecydować, czy przyjąć czy nie pojazdu (pojazd zostanie dostarczony w żądanym adresem ) .* W przypadku odrzucenia pojazdu , depozyt zostanie zwrócony w całości przez Allegro i musimy zorganizować wysyłać z powrotem do pojazdu, na nasz koszt .* Jeśli zdecydujesz się przyjąć pojazd , musisz wyrazić zgodę na Allegro więc pieniądze zostaną przelane na konto firmy .Pojazd będzie wyposażony we wszystkie dokumenty niezbędne do rejestracji ( wszystkie dokumenty pojazdu, umowy kupna - sprzedaży, faktury ), a także 6 miesięcy gwarancji.Dostawa będzie trwać do 3 dni i oczywiście pojazd zostanie ubezpieczony w czasie transportu . Działa to dla nas, bo widzim pieniędzy istnieje i jest utrzymywana przez Allegro w zabezpieczonym koncie bankowym . To działa dla Ciebie , ponieważ depozyt jest także gwarantowane przez Allegro.Jeśli chcesz kupić samochód musimy poniższe informacje , aby rozpocząć transakcję :Imię i nazwisko
![Razz :P]()
ełny adres :Miasto:Kod pocztowy :Kraj :Numer telefonu :* Uwaga : Aby uniknąć straty czasu i pieniędzy proszę odpowiedzieć powrotem tylko jeśli są naprawdę zainteresowani naszą ofertą , ponieważ w tej cenie pojazd nie będzie na rynku na długo.-------------------------------------------------- Arber RaynardVEHICULE IMPORT PRO[ Numéro d' enregistrement 44455924900016 ]127 AV du General de GaulleCHAMPIGNY SUR MARNE 94500FRANCJATel / fax 0033 9 75181580 --------- Wiadomość oryginalna ---------Temat: Re : BMW 318d NAVY Facelift ALU 2009 - 18 500 złOd : 15:32Do : " VEHICULE_IMPORT_PRO "
[email widoczny po zalogowaniu] />
>Dziękuję za odpowiedź .Jestem zainteresowany tym samochodem , ale mam kilka pytań .Proszę dać mi koszt dostawy do Polski , województwa opolskiego , .Proszę podać VIN pojazdu. Jak wygląda podpisanie umowy zakupu po dostarczeniu samochodu .Można skontaktować się telefonicznie , aby porozmawiać w języku angielskim , i omówienia szczegółów transakcji .Co godzin mogę zadzwonić .
Allegro wyśle prywatną aukcję po zaczniemy tę transakcję. Można wpłacać pieniądze na konto bankowe Allegro! Allegro będzie trzymać pieniądze do momentu otrzymania i sprawdzić samochód. Nasza firma nie ma dostępu do tego konta bankowego! Dlatego również trzeba będzie okres 7 dni kontroli w celu sprawdzenia samochodu i wszystkie dokumenty. Następnie musisz zdecydować, czy jeśli będziesz, czy nie. Nie ma dostępu do pieniędzy, dopóki nie dać zgody na Allegro, aby przelać pieniądze do naszej firmy. Jeśli odrzucisz pojazdu, depozyt zostanie zwrócony w całości przez Allegro. Ponadto, należy zdać sobie sprawę, że nie mamy powodu, żeby kłamać na temat stanu tego samochodu, dokumentów, czy coś takiego, bo to będzie strata czasu i pieniędzy dla nas, jeśli zdecydujesz się odrzucić samochód po inspekcji. Nie mogę dać ci mojego nr. oraz danycc osobowych nr. przepraszam