Witajcie. Co prawda jestem tu nowa ale własnie zaoszczedziłam 14 000 zł dzięki forum i informacjom o oszustach OTOMOTO.
Po krótce. Facet z DUBLINA, IRLANDIA oferuje autko jakim jestem z mężem zainteresowana.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Cena jak widać okazyjna i rocznik baaa... dla mnie super w tej cenie.
Kilka mail do tegoż gościa i okzauje sie ze za darmo wysyła do domu, przez firmę
sps-relocate.eu
[email widoczny po zalogowaniu] Musze tylko podać mu swoje dane i przelać kase na konto.
Jakby mało fascynacji auto jest z polski tylko że on tam nim jeździć nie może.
Z tego co widz cała procedura jest identyczna :
mail od Pana z Dublina
"jhonatan david"
[email widoczny po zalogowaniu] pisze:
Moja ostateczna cena to 3 100,00 samochód EUR.Das jest w idealnym stanie i nie ma problemów.
Jest to samochód z polska Polska papieru i rejestracji.
Samochód jest w idealnym stanie i jest to bez samochodu palacza.
Samochód nigdy nie uczestniczyl w wypadku i caly czas i kip w garazu.
Samochód obecnie w Irlandii, Dublin, w depozyt przedsiebiorstwo zeglugowe, a ze wzgledu na bezpieczenstwo swoje i moje bezpieczenstwo transakcji bedziemy musieli zrobic to z firmy spedycyjnej.
Towarzystwo zeglugowe jest duza i wazna firma z Europy i mam umowe z nimi, aby przesylki z samochodu.
Towarzystwo zeglugowe jest Firma SPS Zmienic International Shipping.
Aby transakcja w sposób bezpieczny dla pieniedzy i dla mojego samochodu to sa kroki do bezpieczny sposób zakonczyc umowe:
1) wyslac mi pelne informacje (nazwa, adres, miasto, województwo, kod pocztowy, data urodzenia, kraj, a kopia paszportu)
2) Po tym, i wyslac swoje dane firmie spedycyjnej i mozna rozpoczac transakcji.
3) Kiedy samochód bedzie na swoja nazwe na armatora statku gotowe do Twojej lokalizacji beda potwierdzenie i wyslac wszystkie dane i informacje na temat wysylki i platnosci.
4) Po otrzymasz potwierdzenie od firmy beda wszystkie dane i informacje bedziesz musial zdeponowac pieniadze do bezpiecznego ich konto bankowe.
5) Po mozna zdeponowac pieniadze do przedsiebiorstwa zeglugowego bezpieczne konto bankowe w 3-4 dni przyjda z samochodu w domu.
6) Po otrzymaniu samochodu firmy pozwoli Ci samochód na 48 godzin do testów i sprawdzic.
7) Jezeli pojazd jest w stanie idealnym, jak mówie, ze pieniadze automatycznie wysle ??mnie konto bankowe.
W przypadku jednak po przetestowaniu samochodu znajduja sie jakiekolwiek problemy lub usterki w samochodzie, mozesz zrezygnowac z transakcji iw tym momencie, w pelni pieniadze zostana automatycznie wyslane z powrotem do konta bankowego,
a firma wysle ??samochód z powrotem na moje pieniadze wysylki.
Wszystko co musisz zaplacic tylko cene samochodu, poniewaz i placic podatki wysylki.
Jesli wszystko jest OK i jestes zainteresowany kupnem mojego samochodu odpowiedz mnie z Panstwa danymi i moge teraz uruchomic transakcji i po, ze przedsiebiorstwo zeglugowe skontaktuje sie z Panstwem i potwierdzic wszystkie i wyslac szczególy wysylki i platnosci.
Dziekuje i zycze milego dnia!
takich maili mam kilka wiec zaproponowałam Panu zeby wysłal a ja zapłacę przy odbiorze i tak mam czas na sprawdzenie go przez 48 godzin wiec nie robi mu to różnicy.
Niestety odpowiedz : you pay frist 50% and the rest 50% wen you got the car
(wpłać 50% a potem 50%)
i auto jest twoje
Przestrzegam jak większość zwłaszcza że on auto ma spakowane razem z dokumentami juz do wysyłki i nie może podać nawet danych samochodu
Pozdrawiam