Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

04 Wrz 2009, 12:48

Witam,

Chciałbym ostrzec przed tym sprzedawcą wszystkich użytkowników, ponieważ auta, które sprzedają (każde jedno) są powypadkowe - stoją za posesją pod płotem...

Osobiście jechałem obejrzeć AYGO przez pół kraju - dzwoniłem rano i mówiłem, że będę po południu... gdy dojechałem na miejsce okazało się, że samochód został sprzedany, a facet z którym rozmawiałem mieszka "gdzieś-tam", więc jedyne co mogłem zrobić to go ochrzanić go przez telefon (okazał się Niemcem). Dowiedziałem się, że "gdybym wpłacił zadatek" to samochód na pewno by jeszcze stał... Ale zadatek to ja mogę dać w salonie a nie nie wiadomo komu nie wiadomo gdzie...

Po fakcie obejrzałem inne samochody które tam mieli i ku mojemu zdziwieniu każdy z nich był rozbity...

Piszę tutaj ponieważ:
- Sprzedają samochody jako nie bite mimo iż każdy z nich był zdrowo "walony",
- Pierwszy właściciel to też ściema - bo chodzi o to, że Pierwszy właściciel w kraju,
- książki serwisowe wątpliwego pochodzenia - facet z którym rozmawiałem jest Niemcem i myślę że na lewo załatwia tego typu dokumenty,
- wszystkie są garażowane, mimo, że bez szyb stoją na zewnątrz po kilka miesięcy (w deszczu, śniegu itp).

dane firmy to:
AUTO-HANDEL
Głęboka 4,
64-234 Przemęt
tel: +48 601937415, +48 065 5490108
fax: +48 065 5490108

RADZĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !

Tak wyglądała treść ogłoszenia:
Toyota Aygo 1.4 D4D

Cena (brutto):
26 500 PLN / 5 630 EUR (do negocjacji)

Typ:
Hatchback

Informacje:
Rok produkcji: 2006, 36 200 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 75 KM (55 kW), Pojemność skokowa: 1364 cm3, olej napędowy, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,

Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, kierownica
wielofunkcyjna, przyciemniane szyby

Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Zdjęcie , Zdjęcie
bwiech
Nowicjusz

Miejscowość: ztamtąd

08 Wrz 2009, 17:16

To kolejny oszust UWAGA
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
To prawdziwy oszust i naciągacz
Stan samochodu wogóle nie odpowiada stanowi faktycznemu.
AUTO 1 DZIEN W KRAJU!!!BEZWYPADKOWY 100%!!!1 WLASCICIEL!!!SERWISOWANY W ASO!!!WAZNE TABLICE I UBEZPIECZENIE!ZADEN ELEMENT NIE BYL LAKIEROWANY!!!KLIMATYZACJA,PODGRZEWANE FOTELE,ESP,AUTO HOLD,ELEKTRYCZNE SZYBY,ELEKTRYCZNE LUSTERKA,10XAIR BAG,SKRZYNIA BIEGOW DSG SPORT 4 MOTION!!!
RELINGI,ROLETA,KOMPLET KLUCZYKOW,KOMPLETNA DOKUMENTACJA!!!BAGAZNIK NA ROWERY!!!ZAPRASZAM!!!ZWOLNIONY Z AKCYZY!!![/color]
Auto jet prawdziwym wrakiem sprowadzonym już 3 miesiące temu!!!!!!!!
oto jego nr tel.:
+48 723738464[/b]
VW
bufet
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

11 Wrz 2009, 13:29

HAAAAAAA jeżdżę juz od 2 tygodni w poszukiwaniu "nowego" auta. Na szczęście sa to wyprawy do 70 km, ale x 2 to już daje 140! KAŻDY powtarzam KAŻDY przez telefon zapewnia, że bezwypadkowe a na miejscu horror!!!!!!!!! 4 szyby wymienione.... lub w serwisie Huyndaia potwierdzają przód robiony, tył robiony, pod spodem spawane!!!!!!!! Kupiłam miernik grubości lakieru - UWAGA - to działa i zachęcam!!!!!!!!!! Wczoraj w Orzeszu oglądałam opla Agila - wystawiony na Otomoto, kolor czerwony rocznik 2002, rzekomo nie robiony. Wskaźnik pokazał, że przód robiony, coś z dachem i przednia szyba wymieniona (to już oczywiście wzrokowo sprawdziłam). No ludzie!!!!!!!!!!!!!!!! To po to jadę 60 km, bo mnie jakiś jełop z kaprawymi oczkami oszukał????????????!!!!!!!!! Polecam ten wskaźnik do pomiaru lakieru, to koszt z wysyłką ok.35 zł, a już pewne informacje daje :)
Powiem tak - na rynku samochodowym panuje bandytyzm!!!!!!!! Nikomu nie można wierzyć.
Gdybym miała kasę to pojechałabym po nowy samochód do salonu TYLE W TYM TEMACIE.
kate1972
kate1972
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

13 Wrz 2009, 10:16

może to zaboli ale takie są fakty-ludzie sami produkujecie tych cwaniaków i ich okazje
szukacie super auta za małą kase i naiwnie myślicie że to perełka-a który niemiec sprzedaje super auto bez poważnych defektów.......a jeśli sprowadzić zadbany wóz w wysokiej cenie to zaraz uchodzisz człowieku za zdzierce bo przecież w niemczech takie tanie auta -na mobile u złomiarza -zadziwiające jest to że powypadki w niemczech schodzą jak ciepłe buleczki a zadbane stoją po 2 lata -bo polacy wolą szroty -/z rozmowy z pewnym niemcem w monachium...........kiedy zaczniecie myśleć
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

14 Wrz 2009, 08:45

Witam ja również zostałem oszukany, sprzedający podaje się jako KRZYSZTOF MIROSŁAW NAPIERAŁA, ogłoszenia umieszczone są z miejscowosci szprotawa, i znajduja się na serwisach otmoto i allegro.
Oszust na pierwszą cześć rozmowy informuje, że samochod jest w niemczech, mnie powiedzial ze w mannheim, i można po niego przyjechac, jednak spytalem czy sa inne opcje powiedzial ze auto przywiez moze do kraju na lawecie, podal koszty i miejsce w ktore samochod przywiezie, zalatwi tablice i formalnosci jednak wymaga to wplacenia zaliczki, zaliczke wplacilem i w tym momencie kontakt sie urwal. Sprzedajacy podal tez nr VIN WBAAS71030KV80108 samochodu, nr konta w BRE Banku 60114020170000480210131508 Jego e-mail to [email widoczny po zalogowaniu]. Przedstawia się jako właściciel firmy znajdującej się na Ludwigshafen 670650, rampenweg 20
Sprzedajacy glownie wystawia samochody BMW, takie spotkalem, ale teraz podejrzewam, że przejdzie na inne marki.
neoos88
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

04 Paź 2009, 18:59

Witam, ja również zostałem oszukany przez użytkownika MIROSŁAW KRZYSZTOF NAPIERAŁA. Na szczęście natrafiłem na to ogłoszenie i udało mi się anulować przelew a straciłbym 3000 zł !!! Dziękuje za to forum:)
Koleś ma wystawione ogłoszenie na allegro i ottomotto ogłoszenie z takim seatem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] więc dalej nie zaprzestał swojej złodziejskiej działalności. Działa w identyczny sposób jak podaje kolega post wyżej, tylko tym razem auto niby do sprowadzenia z Monachium. Konto już ma w INTELIGO. Telefon wyłączony od razu po wysłaniu skanu przelewu. Zero kontaktu. Cała sytuacja miała miejsce dzisiaj. Dziękuje za to, że znalazłem to forum i za to, że mój bank pozwala anulować przelewy. Czy dałoby się coś zrobić z tym osobnikiem?? Jakoś rozgłosić całą tą sprawę?? Na pewno jest więcej ludzi oszukanych przez niego. Pozdrawiam.
dziabag4
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

11 Lis 2009, 11:19

Ja zostalem oszukany przez tego samego Pana co kolega wyzej...

Jesli ktos posiada jakies info albo mial podobne sytuacje prosze pisac na priw....
socjos83
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

18 Lis 2009, 20:16

Witam! piszę ten post żeby przestrzec przed nieuczciwym sprzedawcą. Na szczęście nie dałam się oszukać, ale ogłoszenie jest aktualne na oto moto dlatego przestrzegam! Ostatnio noszę się z zamiarem zakupienia volkswagena sharana do kwoty 45000 zł. Znalazłam ofertę na oto moto, gdzie samochód był prezentowany jako bezwypadkowy , serwisowany, pierwszy właściciel, przebieg samochodu również umiarkowany wyposażenie ful wypas za 43 900 zł miejscowość Gorzów Wielkp.. Oferta kusząca po wykonaniu telefonu do sprzedającego, okazało się, że samochód mogę sprawdzić w ASO (sprzedający chyba nie liczył, że to zrobię) po podaniu numeru nadwozia, dokonałam sprawdzenia autka i zamurowało mnie - samochód miał przejechane ok 300tys km, ale to pryszcz, w ASO wolkswagena poinformowano mnie ,że samochód jest po bardzo poważnym wypadku i ma wymienione 120 części w tym dach, drzwi itp, a miał być bezwypadkowy Dlatego przestrzegam i podaję link oferty:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :shock:
bozena-67
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

18 Lis 2009, 20:31

Że też tacy ludzie się rodzą. Przecież ktos wyda dużo kasy aby mieć swój wymażony samochód a tu taka niespodzianka...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

25 Lis 2009, 15:23

Dziękuję bardzo za informację.
Kingusia71
Nowicjusz

Miejscowość: P-ń

29 Gru 2009, 17:01

Przestrzegam przed oszustem z Płocka. Nick z Allegro: DRAGON7812, przedstawia się jako Krzysztof Dragan. Auta sprzedaje na placu przy ul. Otolińskiej 10, obok budynku Straży Miejskiej. Wystawia atrakcyjne auta po atrakcyjnych cenach, których nie posiada. Człowiek przyjeżdża, okazuje się że takiego auta nie ma (że niby sprzedany już – chodź 3 godziny temu jeszcze był), a pan handlarz próbuje wcisnąć ten sam model ale 3000 drożej lub ten sam model, starszy rocznik w tragicznym stanie 3000 taniej licząc, że ja ktoś przyjechał 350 km na pewno coś wybierze. Jechaliśmy z lawetą 700 km licząc w dwie strony. Kilkaset złotych kosztów i cały dzień stracony przez tego cwaniaczka. Przestrzegam innych!!!

To jego strona na Allegro:
[link do oferty na Allegro wygasł]
coogson
coogi
Nowicjusz

Miejscowość: nysa

08 Sty 2010, 16:16

wczoraj własnie zauważyłem, ze ktos sprzedaje moje auto...... zmieniona cena i wykasowane dane do kontaktu. Wstawiony inny mail. Postanowiłem kupic swoje auto...skontaktowałem sie przez maila i otrzymałem odpowiedz...UWAGA OSZUST podaje sie jako MAREK WITCZAK! Co mozna z tym zrobić? Zgłosić na policję?

Facet podaje sie jako Marek Witczak. Niedawno dzwonilem do prawdziwego wlasciciela i oznajmil, ze ktos mu sie wlamal na konto, zmienil cene i wykasowal numer telefonu.[/quote]
jacek
jacek70.39
Nowicjusz

Miejscowość: usa

08 Sty 2010, 19:52

jacek70.39 napisał(a):wczoraj własnie zauważyłem, ze ktos sprzedaje moje auto...... zmieniona cena i wykasowane dane do kontaktu. Wstawiony inny mail. Postanowiłem kupic swoje auto...skontaktowałem sie przez maila i otrzymałem odpowiedz...UWAGA OSZUST podaje sie jako MAREK WITCZAK! Co mozna z tym zrobić? Zgłosić na policję?

Facet podaje sie jako Marek Witczak. Niedawno dzwonilem do prawdziwego wlasciciela i oznajmil, ze ktos mu sie wlamal na konto, zmienil cene i wykasowal numer telefonu.
[/quote]

Ja bym z miejsca to zgłosił na policje :D Oszustów trzeba tępić :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Sty 2010, 20:37

Witam. Wszyscy narzekacie na oszustów a niestety prawda jest taka że sami ich tworzycie. Każdy chce kupić autko najlepiej wypasione i najmłodsze za najmniejsze pieniądze. Niestety ale właśnie na takich okazjach można się najbardziej przejechać. Sprzedałem kilka samochodów w swoim życiu i wiem czego każdy oczekuje- według kupujących liczy się cena !!!!!! i nie ważne że np. samochód który jest identyczny jak mój to kupa rupiecia ale cena jest niższa
raf24
Nowicjusz

Miejscowość: Lima

12 Lut 2010, 15:01

Uwaga! Oszuści nadal działają.
Przykładowe ogłoszene:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Człowiek podaje się za Dzierla Grzegorz 59-800 Lubań ul Jeleniogórska 49a tel/fax 075 6126861 nr konta 28114020170000410210683581 Multibank email [email widoczny po zalogowaniu] VIN Suzuki Grnad Vitare JSAJTD44V00220982
lolek1021
Nowicjusz

Miejscowość: Pruszków