Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

27 Lut 2012, 11:38

Witam

Jestem kolejną osobą, która się dała naciąć i tu przestrzegam przed P. Arkadiusz Didyk zamieszkały ul. Slaska 10 m 5 59-220 Legnica nr dowodu ACR 795943

EUROBANK S.A.
81 1470 0002 2573 7388 7000 0001

telefon 532533495

uwaga bo ma jeszcze aktulane 3 aukcje, do której podaje linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Fakt jest taki, że kiedyś zakupiłem samochód w bardzo podobny sposób (z jedną różnicą widziałem go i podpisałem umowę na miejscu, samochód został dostarczony na Lawecie)
Tu już nie mam obiekcji gdyż znalazłem ogłoszenia w/w samochodów na innych stronach z zupełnie innymi (wyższymi) cenami i trochę innym opisem.
adasios
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 03 1982
Auto: VW Golf IV Variant

27 Lut 2012, 11:46

Witam Wszystkich.
Kilka dni temu znalazłem ciekawe i bardzo atrakcyjne cenowo oferty na otomoto.pl - oto one; [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] & [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] które mnie zainteresowały,więc postanowiłem napisać meila do sprzedającego. Odpowiedź nie różni się zbytnio od poprzednich z tego forum - nadawcą jest niejaka "Simone furst" [email widoczny po zalogowaniu] />
"Das jest w idealnym stanie i nie ma problemów.
Jest to samochód z polską Polska papieru i rejestracji.
Samochód jest w idealnym stanie i jest to bez samochodu palacza.
Samochód nigdy nie uczestniczył w wypadku i cały czas i kip w garażu.
Samochód obecnie w Madrin,Spain, w depozyt przedsiębiorstwo żeglugowe, a ze względu na bezpieczeństwo swoje i moje bezpieczeństwo transakcji będziemy musieli zrobić to z firmy spedycyjnej.
Towarzystwo żeglugowe jest duża i ważna firma z Europy i mam umowę z nimi, aby przesyłki z samochodu.
Towarzystwo żeglugowe jest Firma SPS Zmienić International Shipping.

sps-relocate.eu
[email widoczny po zalogowaniu]

Aby transakcja w sposób bezpieczny dla pieniędzy i dla mojego samochodu to są kroki do bezpieczny sposób zakończyć umowę:
1) wysłać mi pełne informacje (nazwa, adres, miasto, województwo, kod pocztowy, data urodzenia, kraj, a kopia paszportu)
2) Po tym, i wysłać swoje dane firmie spedycyjnej i można rozpocząć transakcji.
3) Kiedy samochód będzie na swoją nazwę na armatora statku gotowe do Twojej lokalizacji będą potwierdzenie i wysłać wszystkie dane i informacje na temat wysyłki i płatności.
4) Po otrzymasz potwierdzenie od firmy będą wszystkie dane i informacje będziesz musiał zdeponować pieniądze do bezpiecznego ich konto bankowe.
5) Po można zdeponować pieniądze do przedsiębiorstwa żeglugowego bezpieczne konto bankowe w 3-4 dni przyjdą z samochodu w domu.
6) Po otrzymaniu samochodu firmy pozwoli Ci samochód na 48 godzin do testów i sprawdzić.
7) Jeżeli pojazd jest w stanie idealnym, jak mówię, że pieniądze automatycznie wyśle ​​mnie konto bankowe.
8) W przypadku jednak po przetestowaniu samochodu znajdują się jakiekolwiek problemy lub usterki w samochodzie, możesz zrezygnować z transakcji iw tym momencie, w pełni pieniądze zostaną automatycznie wysłane z powrotem do konta bankowego,
a firma wyśle ​​samochód z powrotem na moje pieniądze wysyłki.
Wszystko co musisz zapłacić tylko cenę samochodu, ponieważ i płacić podatki wysyłki.
Jeśli wszystko jest OK i jesteś zainteresowany kupnem mojego samochodu odpowiedź mnie z Państwa danymi i mogę teraz uruchomić transakcji i po, że przedsiębiorstwo żeglugowe skontaktuje się z Państwem i potwierdzić wszystkie i wysłać szczegóły wysyłki i płatności.
Dziękuję i życzę miłego dnia!"

Czy trzeba pisać coś więcej... Chyba nie.

PS. W trakcie pisania tej wiadomości,nagle ogłoszenia zniknęły z otomoto :D
Ostatnio edytowany przez Rybka, 29 Lut 2012, 14:15, edytowano w sumie 1 raz
Rybka
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Lut 2012, 08:53

Witam,

Ja też znalazłem na otomoto jednego, chyba już znanego na forum oszusta...Powiedzcie mi jak to jest możliwe że działają wciąż na tych samych mailach i zasadach...?? Czyżby komuś brakowalo trochę głowy żeby ich zlokalizować??
Napisałem do gościa w sprawie ogłoszenia na otomoto, w sprawie sprzedaży samochodu, ale myślałem, że jest to oferta sprowadzenia samochodu ze stanów i cena jest ceną orientacyjną jak w większości tego typu ofert. Jak dostałem maila z odpowiedzią to już wiedziałem o co chodzi;) Ale chcialem rozwinąć temat ....I oto korespondencja:

Hello

The car is like new,in perfect condition ,no scratches,no damage,never involde in any accidents, the engine works perfectly, it has the service book and all papers. Is not leasing.
I must tell you,i just moved in London,United Kingdom and the car is in Poland garaged.
I can not drive the car here in UK because the steering wheel on the left side.So I bought another car with the wheel on the right side and didn`t pay all the amount That`s why i decide to sell this car so cheap. I need money to pay my other car before i`ll start to pay extra taxes.
I have nobody in Poland that could show you the car. I need to speak with an escrow company to meet you and present the car.So please let me know if you are realy interested to buy the car.
Please don't spend my time with endless disscutions,or pure curiosity

Thank you!

Odpisałem, że skoro auto jest w Polsce to umówię się z firmą, którą ma zorganizować i przyjadę oglądnąć autko...Aha i jeszcze spytałem o cenę:)
I tu odp:

Hello ,

The price I am looking for my Acura RL ( 7600 eur ) including all taxes.
I have signed a contract with an escrow company so they can make the sale in my name with all the registration process.
The car will arrive at your home in about 3-5 days and you will have 10 days to inspect it before take the decision to buy it or not.
If you are interested in the transaction please e-mail me your full informations ( name and address for the delivery ).
They will contact with all the informations needed ( payment/shipping ) ; about making a 50% deposit on
their Payment Agent name and address so the company can protect both sides.

Thank you!

Ja mu na to, że nie potrzebuje dostawy do domu;) i że ja przyjadę do danej firmy bo i tak jeżdżę praktycznie po całej Polsce także żaden problem dla mnie odwiedzić ową firmę:)
Myślałem, że matoł zrozumie, że coś podejrzewam...Ale nie ciśnie dalej:)

Let me explain you my situation: When I have the country ( Poland ) I took the car with me because it's my personal car. Because I cannot register it here ( because of the steering wheel ) and is very difficult to sell it in UK I have funded a buyer in Poland. I have signed the contract with this cargo company and they have shipped the car in Poland ; but no sign from the buyer. He never responded at the phone and this is why the company garaged the car there and this is why they must come to arrange the transaction because they have the keys and documents and they are the ones who will arrange all the registration process. Also this is the reason why the escrow agent will not leave UK until the 50% deposit amount will reach their bank account.
All documents are in their possession and this is why you will have the 10 days return policy time to inspect the car.
You will receive the selling contract and all the other informations for transaction security

Chyba więcej pisać nie muszę:)
Nic nie odpisuje, zobaczymy czy są w takiej desperacji aby dalej pisać:)

Uważajmy na tych oszustów bo ich bezczelność nie zna granic...
damian01
Obserwowany

01 Mar 2012, 20:01

Firma "NHN Auto" Andrzej Zalewski zamieszkały w Zielonej Górze jest oszustem. Zostałem oszukany przez tą osobę, oszukał nie tylko mnie, ale aż 13 innych osób, moja sprawa została umorzona.
krys106
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 01 2001

04 Mar 2012, 12:34

A w mojej skromnej ocenie , niech Was orają i na 30 tysięcy.

Naprawdę trzeba mieć nie po kolei w głowie , że ciężko zarobione pieniądze wysłać komuś kogo się nie zna , nie widziało, nie oglądało samochodu i ta cena ............. jak ktoś chce tanio to niech jedzie do kaliningradu tam można spotkać się z tanią lecz niekoniecznie będzie tanio.

Po co w ogóle ten temat mi byłoby wstyd napisać , że wpłaciłem komuś 4 kapcie na auto gdzie cena wynosi 60 procent rynkowej.

Mistrzostwo Świata.
ajsamar
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 1977

05 Mar 2012, 21:01

A co jeśli cena oferowanego samochodu stanowi 90-95% ceny rynkowej? bo ja dokładnie tak się naciąłem, po za tym już jeden samochód kupiłem dokładnie w taki sam sposób i transakcja odbyła się bezproblemowo.
adasios
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 03 1982
Auto: VW Golf IV Variant
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...

12 Mar 2012, 20:04

Kolejny oszust na otomoto uważajcie ludzie na człowieka handlującego samochodami tak zwanymi "okazjami"człowiek jest z Otmuchowa w Opolskim,
jaros1973
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1990
Auto: Ford,Mercedes

12 Mar 2012, 20:09

W razie pytań piszcie na email [email widoczny po zalogowaniu]
jaros1973
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1990
Auto: Ford,Mercedes

19 Mar 2012, 19:41

Witam.

Również zostałem oszukany przez gościa podającego się za Simone Furst

treść jednego z maili:

Das jest w idealnym stanie i nie ma problemów.
Jest to samochód z polską Polska papieru i rejestracji.
Samochód jest w idealnym stanie i jest to bez samochodu palacza.
Samochód nigdy nie uczestniczył w wypadku i cały czas i kip w garażu.
Samochód obecnie w Madrin,Spain, w depozyt przedsiębiorstwo żeglugowe, a ze względu na bezpieczeństwo swoje i moje bezpieczeństwo transakcji będziemy musieli zrobić to z firmy spedycyjnej.
Towarzystwo żeglugowe jest duża i ważna firma z Europy i mam umowę z nimi, aby przesyłki z samochodu.
Towarzystwo żeglugowe jest Firma SPS Zmienić International Shipping.

sps-relocate.eu
[email widoczny po zalogowaniu]
Aby transakcja w sposób bezpieczny dla pieniędzy i dla mojego samochodu to są kroki do bezpieczny sposób zakończyć umowę:
1) wysłać mi pełne informacje (nazwa, adres, miasto, województwo, kod pocztowy, data urodzenia, kraj, a kopia paszportu)
2) Po tym, i wysłać swoje dane firmie spedycyjnej i można rozpocząć transakcji.
3) Kiedy samochód będzie na swoją nazwę na armatora statku gotowe do Twojej lokalizacji będą potwierdzenie i wysłać wszystkie dane i informacje na temat wysyłki i płatności.
4) Po otrzymasz potwierdzenie od firmy będą wszystkie dane i informacje będziesz musiał zdeponować pieniądze do bezpiecznego ich konto bankowe.
5) Po można zdeponować pieniądze do przedsiębiorstwa żeglugowego bezpieczne konto bankowe w 3-4 dni przyjdą z samochodu w domu.
6) Po otrzymaniu samochodu firmy pozwoli Ci samochód na 48 godzin do testów i sprawdzić.
7) Jeżeli pojazd jest w stanie idealnym, jak mówię, że pieniądze automatycznie wyśle mnie konto bankowe.
8) W przypadku jednak po przetestowaniu samochodu znajdują się jakiekolwiek problemy lub usterki w samochodzie, możesz zrezygnować z transakcji iw tym momencie, w pełni pieniądze zostaną automatycznie wysłane z powrotem do konta bankowego,
a firma wyśle samochód z powrotem na moje pieniądze wysyłki.
Wszystko co musisz zapłacić tylko cenę samochodu, ponieważ i płacić podatki wysyłki.
Jeśli wszystko jest OK i jesteś zainteresowany kupnem mojego samochodu odpowiedź mnie z Państwa danymi i mogę teraz uruchomić transakcji i po, że przedsiębiorstwo żeglugowe skontaktuje się z Państwem i potwierdzić wszystkie i wysłać szczegóły wysyłki i płatności.
Dziękuję i życzę miłego dnia!

równiez chcialbym dołączyć się do pozwu zbiorowego.
mój email: [email widoczny po zalogowaniu]
tomidj20
Obserwowany

21 Mar 2012, 15:32

czytam wasze posty i troche smiac mi sie chce jak widze co nie którzy są naiwni i wplacają zaliczki ,nierozumiem takich ludzi .i ja was nie zaluje sami sobie jestescie winni. Logiczne jest że w polsce każdy każdego chce wykrecic :D ,ale musza być tacy ludzie jak wy naiwni pozbawieni wyobrazni z których mozna ciagnać kase ha ha :D .Samochod sie oglada ,sprawdza wszystkie papiery i czy nie byl skradziony i dopiero wtedy daje sie kase a nie jakeś zaliczki ,pewnie wiekszość z was to ludzie z wyszym wykształceniem ,którzy zostali wykreceni na kase ha ha :D
zdziwiony1
Obserwowany

Auto: audi

22 Mar 2012, 06:44

Witam, opowiem Wam moją sieżą historię. W dniu 20.03.2012 na oto moto i allegro ukazalo się ogloszenie o Dacia Duster 2010 cena 32 tys . zl. w Lęborku .Zadzwoniłam do goscia zglosil się bardzo miły czlowiek oczywięscie opowoedział że z Dacią wszystko okej, opowiadał 10 min w jakim jest super stanie. Ponieważ mielismy przyjechać z drugiego krańca Polski Pan powiedzial że najlepiej zrobić na auto rezerwacje, Prosił o wyslanie 1000 zł. na konto. Zwiodło nas to że cena auta nie była jakaś szczegolnie niska, oraz to że sam nie mówil nic o rezerwacji, po wpisaniu jego nazwiska Marek Gradkiewicz nie wyświetliło się nic w internecie, a także nie było nazwy jego firmy ale po naszym zapytaniu pan powiedzial że to taka mała firma i nie reklamuje się z różnych względów. wysłał sms czy potwierdzamy rezerwacje bo ma juz klientów, wiec powiedzieliśmy że tak, po wysłaniu pieniedzy na jego konto Millenium nr 53116022020000000210697333 Pan umówil sie z nami na konkretną godzinę, obiecał że po nas wyjedzie na obrzeża miasta, rozmiawiał z nami w tym dniu jeszcze kilkakrotnie, wydawał sie bardzo wiarygodny. Niestety po przyjechaniu na miejsce komórka juz nie odpowiadała domu o takim numerze nie było w Lęborku, zgłosiliśmy sprawę na policję za 20 minut za nami przyjechał na Policję facet po ten sam samochód, wpłacił mu zaliczkę 1800,00 zł. Przypuszczam że bylo jeszcze kilku takich naiwnych w tym dniu . Policjantka mówiłe, że na słupa otwieraja konto, że jest dziennie kilkanaście takich zgłoszeń. Nakgorszy żal mam do siebie o to że czytałam Wasze ostrzeżenia na tym forum i tak dałam się facetowi podejść nigdy nie kupię niczego dopóki nie zobaczę i w swoim województwie aby daleko nie jeżdzic, najgorsze jest to że teraz pewnie ten facet działa juz pod innym nazwiskiem, patrzac na otomoto teraz już przypuszczam które to lewe ogloszenia. Nie wpłacajcie kasy zaliczkowo trudno nie będzie samochodu jak zajedzie to trudno, ale NIGDY nie wplacajcie kasy na konto
wioletta
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1996
Auto: dewoo matiz

25 Mar 2012, 11:21

czy ktos zawierał umowe z Jędrakiem i wpłacał zaliczke?
orbit
Obserwowany

27 Mar 2012, 05:19

Ten sam oszust inaczej przefarbowany ANTHONY COX

transport-alliance.com
Mieciek
Obserwowany

27 Mar 2012, 06:44

Uwaga na ogłoszenie Dacia Duster za 28 tys, prawdopodobnie lewe ogłoszenie, nie odpowiada telefon, nie ma w Nowogardzie takiej firmy ani Pana Artura Buczka prawdopodobnie to słup, nie wpłacajcie zaliczki!!
wioletta
Nowicjusz

27 Mar 2012, 12:46

O widzę że pan Buczek usunął ogłoszenie o Duster ale ma jeszcze np Forda Kugę
wioletta
Nowicjusz