Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

02 Cze 2012, 09:46

WITAM TO TEN SAM CZŁOWIEK MORZE SIĘ ZDZWONIMY TO POGADAMY POZDRAWIAM I CZEKAM NA KONTAKT W TEJ SPRAWIE .
dunia509
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2000

05 Cze 2012, 19:36

UWAGA !!! UWAGA!!!
Nie kupujcie aut z otomoto pochodzących z Niemiec gdzie sprzedający żąda wpłacenia zaliczki zanim sprowadzi auto. To cwaniak, który ciągle posługuje się nazwiskiem Mądry Marcin, a zmienia w swoich ofertach tylko numery telefonów i adresy - a później konta bankowe. To zwykły oszust!!!
Uważajcie na Fordy Kuga i KIA Sportage. Niech nikt więcej nie da się naciągnąć temu g......! Jestem przekonany, że czytał już wpisy na tym forum bo wczoraj podszywał się pod niby poszkodowaną osobę prosząc o nr telefonu.
ted
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

06 Cze 2012, 05:31

UWAGA UWAGA NA Z ZŁODZIEI NA OTOMOTO, którzy ogłaszają się na pierwszej stronie w promowanych ofertach na otomoto.
Obecnie złodzieje na otomoto, sprzedają w promowanych ofertach:
- ciągniki rolnicze
- maszyny budowlane
- quady
- samochody osobowe, dostawcze i bus
- samochody typu off-road
- łodzie
- motocykle
- samochody typu camper
- samochody ciężarowe i specjalne
- sprzedają co się da i na co można złapać klienta

Dane charakterystyczne, które zawiera ich oferta:
Każda oferta, która nie zawiera aktywnego, polskiego numeru telefonu, tylko kontakt mailowy lub tekst zablokowali mi konto proszę napisać na maila, a cena pojazdu jest kusząco niska to złodziej, który chce od Ciebie wyłudzić pieniądze w postaci zaliczki lub całkowitej przedpłaty.
Niestety portal otomoto promuje złodziei, ponieważ 90% ofert promowanych na tym portalu to oferty wystawione przez złodziei.
Zgłaszałem im ten fakt, ale nic w tej sprawie nie robią. Złodziej płaci im 152 zł (oferta na 14 dni), a otomoto bez problemu wystawia jego aukcje i promuje na pierwszej stronie swojego portalu.
Proszę pamiętać:
- żadnych zaliczek
- brak telefonu w ogłoszeniu to na 99% złodziej
- telefon do UK lub innego kraju, a samochód, motor, ciągnik, itp. ogłoszony w Polsce to jest złodziej
- firma typu dealer z UK, Hiszpanii lub innego kraju, telefon nieaktywny lub nie odpowiada to jest złodziej
- jakieś nieznane wam firmy kurierskie typu CAPROSERWIS lub inny ich wynalazek z nieaktywnym lub nieodbieranym telefonem to jest złodziej
Policja całkowicie ignoruje ten temat więc jak wpłacisz to pożegnaj się z pieniędzmi. Żyj w nadziei, że ktoś ich kiedyś złapie, jak przestaną płacić za swój proceder :-)
niekradnij
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Mercedes SL450 4Motion

09 Cze 2012, 16:28

UWAGA.
LIPNE OGŁOSZENIA!!!
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ted
Nowicjusz

10 Cze 2012, 17:23

uwaga pod nazwą Hotel Dymarka Łańcut sprzedają około200!!! aut na otomoto
Eric Torsten
Auto Mart Garage Ltd.
Registered No: SC383021
418 South Gyle Mains
Edinburgh EH12 9ET
United Kingdom
Fax +44 1316080282
Tel +44 7779457985

Car Express Limited
Registered No NI604188
52 St.Patricks Avenue
Downpatrick
County Down BT30 6DS
United Kingdom
Fax +44 2844860006
Tel +44 7773653066
nie dajćie sie nabrać , wyslesz kade i pozamatane , Ci w Hotelu chyba nic nie wiedzą bo sa podanie inne numery telefonów.
interesują ich zaliczki około 1400 1600 euro , wyślesz i po kasie , ostrzegam!!!!!
yahnurhel
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 1997
Auto: OMEGA 2,5 DTI

10 Cze 2012, 21:49

UWAGA UWAGA UWAGA NA MARKI I MODELE JAK MITSUBISHI ASX KIA SPORTAGE FORDY KUGA NA ROCZNIKI 2010 Z NIEMIEC TANIE CENY TO JEST OSZUST.PODAJE SIĘ ZA MARCINA MĄDREGO
dunia509
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
    Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...
    KWID CONCEPT - solidny i jednocześnie zabawny wygląd
    Samochód KWID CONCEPT, został zaprezentowany podczas Salonu Samochodowego w Delhi w 2014 roku. Postanowiliśmy go Wam przedstawić ponieważ jest Sympatyczny, a przy tym auto ma budzący poczucie solidności design, w połączeniu ...

11 Cze 2012, 11:30

WITAM
Jak to mówią: Polak mądry po szkodzie.
Właśnie zostałem oszukany. Gościu posługiwał się dowodem p. Golędzinowskiego ze Starych Bud.
Teraz pewnie posłuży się moim. Więc miejcie na uwadze bo całkiem możliwe że za jakiś czas dostaniecie skan mojego dowodu. Miejsce zamieszkania Lulin, więcej info na [email widoczny po zalogowaniu]
madzia0690
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 12 2008
Auto: honda civic

17 Cze 2012, 11:18

Przeczytaj te posty, które są również opisywane na tym forum.
https://www.forumsamochodowe.pl/oszusci-na-otomoto-cd-vt32965-30.htm

Poszkodowanych jest sporo, kwestia stworzenia raportu zbiorowego do Prokuratury (nawet na tym forum).

Głowa do góry są tacy, którzy stracili więcej, winna jest władza, która dopuszcza do działania tej grupy przestępców.
niekradnij
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Mercedes SL450 4Motion

19 Cze 2012, 09:47

dunia509
Nowicjusz

24 Cze 2012, 21:16

Uwaga na kolejne oferty. Nie dajcie się oszukać.
Nie wpłacajcie żadnych zaliczek. Nie wierzcie,że auto zostanie wam sprowadzone po jej wpłacie.
Sprawdzajcie z kim macie do czynienia.
ted
Nowicjusz

26 Cze 2012, 14:58

UWAGA!!!!!

ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ!!!!
JEŻELI KTOŚ NATRAFI NA OSOBĘ SPRZEDAJĄCĄ SAMOCHODY OSOBOWE BĄDŹ QUADY!!!!
O DANYCH :
MARCIN DOBROGOWSKI
RAFAŁ JAMBOR
MARTA JAMBOR
PODAJĄC NAJPRAWDOPODOBNIEJ NUMER BELGIJSKI ZACZYNAJĄCY SIĘ NA +32
(W OPISIE MOŻE BYĆ ŻE Z FRANCJI)
PROSZĘ O KONTAKT NA ADRES :
[email widoczny po zalogowaniu]
sazahi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2004

26 Cze 2012, 15:38

Witam. Przed chwilą zostałem oszukany przez Jarosława Jana Maciejewskiego zameldowany 90-265 Łódź ul. Piotrkowska 40/7.
Z tej strony: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
!!!!Uwaga!!! Może on teraz posługiwać się moimi danymi.
Mój adres mailowy: [email widoczny po zalogowaniu]
bartosz35
Nowicjusz

26 Cze 2012, 17:06

Witam
A na czym to oszustwo polegało?
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Cze 2012, 17:34

Polegało ono na tym, że:
Zobaczyłem ogłoszenie. Wydawało się atrakcyjny 43 tys wszystkie opłaty w cenie czemu by nie.....
Zadzwoniłem wyłączony telefon miał. Zadzwoniłem puźniej odebrał i tłumaczył się że wyłącza telefon bo ma tysiące innych telefonów w sprawach samochodów. No to z nim pogadałem wszystko ładnie a kit był taki że auto jezdzi w salonie w niemczech jako auto testowe.... Dogadałem się z nim przysłał mi zwój adres email i kazał przysłać dane aby sporządzić umowe. Na drugi dzien przysłał przed wstępną umowę, która była normalna (umowa jak umowa) miałem zobaczyć czy wszystko gra, ale wszystko się zgadzało.
Porozmawiałem z rodziną i trochę się zniechęciliśmy (różne sprawy mamy na głowie). Na drugi dzień jak do niego dzwoniłem to miał wyłączony tel. Za 2 dni sam zadzwonił i się pyta czy chcemy ten samochód czy nie bo do 12 musi mieć zaliczkę bo puźniej po niego do niemiec jedzie. Oczywiście dostał zaliczkę no i niby pojechal.... Wczoraj napisał mi smsa że jutro o 12 jest u mnie z samochodem (miał go przyprowadzić prosto na podwórko). No to ja dzisiaj czekam na niego. Jest 12 nic coś już czuje że coś jest nie tak. No i do teraz Ani widu ani słychu....

PS. Czy jest szansa, że odzyskam chociaż moją zaliczke? Co musze zrobić?
bartosz35
Nowicjusz

26 Cze 2012, 19:21

No to przykro mi, że zostałeś oszukany. Poszukaj na necie tego gościa, może były podobne wątki z jego nazwiskiem i mimo wszystko udaj się na policje.. Nie daj za wygraną, nie wiem ile straciłeś.. ale stanąłbym na ch.. by te pieniądze odzyskać, bo za darmo mi nic nie przychodzi...

Powodzenia !!
krzem88
Początkujący

Prawo jazdy: 04 04 2008
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna