Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

23 Sty 2013, 14:40

byłeś na policjie, co tobie powiedzieli, jakie adresy kolesia głosiłeś, wzieles pismo z policji ze zostales oszukany i zaniosles do banku??
Mecenas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 05 2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Sty 2013, 16:18

Czytam i oczom nie wierzę.Czy nikt nie słyszał o letter of credit(akredytywa)?Czy u nas w kraju nie można zrobić zabezpieczenia w banku na poczet zakupu za granicą i dopiero jak wszystko jest ok to bank wypłaca pieniądze na wskazane konto?Przecież z tego co czytam większość ludzi chciała kupić samochody od rzekomo solidnych firm, więc taka forma zabezpieczenia nie powinna być dla nich niespodzianką.
Polanina
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15- 0- 0
Auto: mercedes

23 Sty 2013, 17:28

Byłem na policji ale nic nie moga zrobic poniewaz umowe mam do 5 lutego wiec narazie nie popeilnil przestepstwa. a u was juz sie skonczyla umowa?? co wam policja powiedziala??
merc123
Nowicjusz

Auto: audi
Typ: Sedan/Limuzyna

23 Sty 2013, 22:27

moja dzis 23-01-2013 sie skonczyła :( jutro ide
Mecenas
Nowicjusz

24 Sty 2013, 11:33

Witam,
Ja też zostałem Oszukany przez Strzeleckiego i Karolinę Biernat.
Moja umowa skończyła się 11 stycznia.
W tym tygodniu udam się na policję żeby zgłosić sprawę.
baksiu7
Obserwowany

Auto: Skoda

24 Sty 2013, 14:30

a co tak długo z tym zwlekales?? trzeba odrazu... nikt nie mieszka w okolicach kaoliny biernat?? trzeba sprawdzic czy mieszka tam i ja na policje zaciagnac albo wezwac zeby ja przymkneli
merc123
Nowicjusz

Auto: audi
Typ: Sedan/Limuzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...

24 Sty 2013, 15:41

do 18.01 miałem z nią kontakt... I niby twierdzila ze samochody dojade itd. Pozniej kontakt sie urwal. Ona twierdzila ze nie wiedziala ze to wszystko jest oszustwem i ze sama zostala oszukana.
baksiu7
Obserwowany

Auto: Skoda

24 Sty 2013, 15:51

Ale co stu jest nie tak z nią.
Jak ja podpisywałem umowę to zapewniała mnie iż sa kliencie którzy odbierają już 2 i 3 razy samochód - nazwała ich nawet "stałymi klientami". Więc jeżeli Ona czuje sie oszukana - to po co ta ściema przy podpisywaniu umowy.

re
klakson
Obserwowany

Auto: opel

24 Sty 2013, 16:26

Kiepska sciema do złej gry - nie czekajcie tylko na Policje zgłaszajcie oni muszą ponieść kare a Ta Pani Dryrektor również bo w rozmowie telefonicznej udawała przestraszoną ze niby ona podpisuje umowy ale sama została tak zatrudniona przez internet wiec za tyłki im sie trzeba zabrac i tyle
Rafi3210
Nowicjusz

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.6 crdi

24 Sty 2013, 20:53

Witam

Wszystkim pokrzywdzonych przez firmę AutoImport Szymon Strzelecki http://www.autoimport-strzelecki.eu prosze o kontakt na PW. Ja czy ktoś rozmawiał z Karolina Biernat chodzby przez telefon poniewaz ona tez w to jest zamieszana. Byłem dzis na policji i powiedzieli zeby przyniesc dane osób pokrzywdzonych w tej sprawie. Im wiecej osób się zgłosi tym lepiej pozniej palnuje złożyć wniosek do prokutarury. Czekam na emaile.

Pozdrawiam
Mecenas
Nowicjusz

25 Sty 2013, 10:22

też zostałem oszukany umowa wygasła 17.01.2013
16.01.2013 byłem w biurze na Jana Pawła sekretarka powiedziałami że pani Karolina Biernat jast na zwolnieniu lekarskim a firma zminia adres gdzieś w Warszawie ala niewie gdzie
rysie4
Obserwowany

Auto: nie mam

25 Sty 2013, 11:38

Proponuje w spisie firm w ewidencji działalnosci ich sprawdzic gdzie beda ceidg wpisac ich nr nipu wpisac kod i klikacie enter Jeżeli podadzą nowy adres to powinni go wpisac do ewidencji
Rafi3210
Nowicjusz

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.6 crdi

26 Sty 2013, 20:48

Do wszystkich oszukanych przez SOBAJTISA. Z tego co wiem to go złapali i prowadzą postepowanie przeciwko niemu. Dzisiaj zezawałem w tej sprawie na policji. :D
nieradek
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 1969
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: citroen c4 coupe
Silnik: 1,6 hdi
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

27 Sty 2013, 09:17

Drodzy państwo
Naprawdę przykro słyszeć .Czytając wpisy o oszustach z zagranicy zrozumiałam,że państwo to zgłaszają na policji a może warto byłoby również zadzwonić do ambasad tych krajów ,na terenie których działają oszuści.I dowiedzieć się czy można zgłosić wniosek o popełnieniu przestępstwa w ich państwie.Może będą w stanie jakoś pomóc ,myślę że na pewno coś konkretnego powinni doradzić ostatecznie w Polsce reprezentują dany kraj. Może warto również się pokusić o kontakt z gazetą samochodowa (nie mam pojęcia jakie są) i rozmawiać o jakimś artykule,który omówiłby mechanizmy działania oszustów ku przestrodze następnych ,potencjalnych oszukanych.
Polanina
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15- 0- 0
Auto: mercedes

27 Sty 2013, 17:36

Polanina napisał(a):który omówiłby mechanizmy działania oszustów ku przestrodze następnych ,potencjalnych oszukanych.
To nic nie pomoze.Jak długo bedzie istniała-zyła grupa potencjalnych naiwniaków-powiem dosadnie-głupców wierzących w to ze mozna kupić prawie nowy samochód za 1/2 jego wartości a nawet 1/3 tak cała rzesza oszustów będzie się miała dobrze-wręcz bardzo dobrze.Co z tego ze 1 lub 2 zamkną.Na ich miejscu pojawią się nowi i będą dalej ten proceder prowadzic...Panie i panowie...mus najpierw zazyć trochę "oleum"a dopiero pózniej brac się za kupowanie samochodu po tak zwanej "okazyjnej cenie"... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014