Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

21 Lut 2010, 17:06

Nuniez napisał(a):To mój pierwszy post. Musiałem się zarejestrować bo jak czytam jak takie cymbały "samuraj0" albu "aguares" piszą, że to grzech szukać okazji, to mnie krew zalewa. Panowie po pierwsze to każdy obywatel ma prawo do szukania okazji i nic wam do tego. Po drugie nie jest to przestępstwem, natomiast oszustwo to juz poważne wykroczenie i ktoś powinien się tym zająć a wy jeszcze ich popieracie. Po trzecie to nie wiem czy zrozumieliście tytuł tego wątka więc przeczytajcie jeszcze raz. Ludzie stracili swoje pieniądze i próbują ostrzec innych a wy w tym przeszkadzacie więc co można o was pomyśleć...?

P. S.
Do admina: nie śpij!

cymbal to twoj ojciec juz napisalem ze jak sie szuka okazji to pozniej sie placze tu na forum grzechem nie jest szukac okazji tylko ze grzechem jest miec pusty leb i chciec kupic auto warte 50 tys za 20 i spodziewac sie ze bedzie wszystko ok
wiec kolego ja pisze tak dletego zeby uzmyslowic ludziom ze NIE MA TAKICH OKAZJI bo sw mikolaj nie istnieje a jak twierdzisz inaczej to wspolczuje ci bo pewno niedlugo trafisz tu z placzem ze cie oszukali

a moze nasze posty poprostu psuja ci interes bo nastepny sie zastanowi ze moze jednak mamy racje ????? i nie naciagniesz kolejnego naiwnego szukajacego okazji ??
.::AGUARES::.
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

25 Lut 2010, 22:03

witam nie bede pisal szkoda ze teraz o nim piszesz bo jak podejzewam ciebie tez gnuj zrobil w balona w tym samym czasie moze kiedys go znajda choc szczerze watpie zglosiles sprawe na policje
ice men
Nowicjusz

Miejscowość: malopolska

25 Lut 2010, 22:19

Piszesz ze wplaciles mu 1000 zl na A4 mysle ze piszesz o tej z 2005r za 30000zl niebieska poczekaj w kolejce bo ja mu przelalem 2000tys zl az mnie szlak trafie jak pomysle zglosilem na policje sprawe musze do nich zajrzec co jak im tam idzie co sie dowiedzieli a co tam u ciebie i u innych piszcie pozdrawiam
ice men
Nowicjusz

25 Lut 2010, 22:22

Nuniez napisał(a):To mój pierwszy post. Musiałem się zarejestrować bo jak czytam jak takie cymbały "samuraj0" albu "aguares" piszą, że to grzech szukać okazji, to mnie krew zalewa. Panowie po pierwsze to każdy obywatel ma prawo do szukania okazji i nic wam do tego. Po drugie nie jest to przestępstwem, natomiast oszustwo to juz poważne wykroczenie i ktoś powinien się tym zająć a wy jeszcze ich popieracie. Po trzecie to nie wiem czy zrozumieliście tytuł tego wątka więc przeczytajcie jeszcze raz. Ludzie stracili swoje pieniądze i próbują ostrzec innych a wy w tym przeszkadzacie więc co można o was pomyśleć...?

P. S.
Do admina: nie śpij!

Ty dziecko z Biesłanu proszę naucz się czytać a potem pisz :twisted:

P.S Chyba mogę wyrażać swoje zdanie :?:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

25 Lut 2010, 22:42

Moge byc tym jeleniem trudno, ale nie zmienia to faktu ze mozna wszystkich obrarzac którzy dale sie nabic w butelke trzeba wspólczuc bo nie wiadomo kiedy na was to trafi, nie koniecznie z kupnem auta pozdrawiam...
ice men
Nowicjusz

25 Lut 2010, 22:46

Kolego ale czytałeś co napisałem ? Wiadome że okazje są ale proszę cie bardzo Trzeba niekiedy pomyśleć :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kuba Przygoński - świetny początek sezonu 2016
    Kuba Przygoński ma za sobą intensywny sportowy weekend. Pierwsza runda Driftingowych Mistrzostw Polski zbiegła się w czasie z Orlen Warsaw Marathon, w którym Przygoński także chciał wziąć udział. To zaowocowało prawdziwym ...

25 Lut 2010, 23:04

Prosze nie krytykujmy sie na wzajem tylko pomagajmy sobie, jestem pierwszy raz na forum moze nie znam zasad co i jak ale uwiez mi po takiej wpadce mamy juz dosyc krytyki od swoich bliskich i znajomych, z reszta sami siebie krytykujemy, 7 miesiecy szukalem auta zanim sprzedalem swoje ,tez sie smialem z takich okazji bo w polsce nikt prezentow nie robi ale dalem sie zaslepic i na pewno drugi raz tego bledu nie popelnie takze wszyscy inni którzy sie sparzyli pozdrawiam!!!
ice men
Nowicjusz

26 Lut 2010, 18:44

To sie teraz popisałeś...

Wracając do tematu: tu nie chodzi o okazję tylko o to, że ktoś chce kupić samochód sprowadzony i nie ma czasu żeby jeżdzić po EU i szukać. Wtedy odpala polskie serwisy aukcyjne lub inne i szuka. Gość za sproadzenie bierze kasę, samochód jest fajny, cena też to dlaczego nie kupić. Samochody w UE są mniej więcej o 40% tańsze i to żadna okazja, przy dobrym kursie waluty można nawet jeszcze taniej kupić. To żadna OKAZJA tylko fakt. Teraz można sobie policzyć, czy kupić zarejestrowane, krajowe, droższe o te 40% czy sprowadzone tańsze i w większości przypadków w lepszym stanie. Mam rację?

Inną kwestią jest to, że ogólnie w handlu nie tylko pojazdami występuje takie coś jak zadatek/zaliczka i to jest normalne. Temat ten jest po to żeby eliminować oszustów a nie krytykować ludzi, którzy chcieli poprostu wybrać lepszą opcję. Dlatego też się zdenerwowałem bo Panowie "aqarius i samuraj" psują całą idee tego tematu.
Nuniez
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

26 Lut 2010, 20:07

Nuniez napisał(a):

To sie teraz popisałeś...

Proszę cię każdy ma swoje zdanie i nie zabronisz mi mówić :wink: A po za tym nie napisałem nic takiego i na pewno moimi słowami nikogo nie obraziłem :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez samurajsj700, 26 Lut 2010, 22:29, edytowano w sumie 1 raz
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Lut 2010, 22:24

To i ja dorzucam następnego oszusta podaje się za Mieczysława Charewicza zamieszkałego w Wolinie w woj. (i tutaj jest już podejrzenie oszustwa) kujawsko-pomorskie,a Wolin przecież znajduje się w woj.zachodnio-pomorskim.Nabrał się mój znajomy,chociaz czeka jeszcze na ten samochód,zaliczkę w postaci 2 tys. wpłacił dwa dni temu na konto i samochód miał być dostarczony dzisiaj lub jutro.Oczywiście koleś od wczoraj ma juz wyłączony telefon i zero kontaktu z nim.Ja kobieta uparta jestem,zaczełam kopać po internecie i po żmudnych poszukiwaniach znalazłam pod podanym adresem zakład pogrzebowy "Eden".Ja już wiem,że to szwindel a znajomy jeszcze się łudzi że jutro przyjedzie mu A4.
Scenariusz jak w postach powyżej,samochód z firmy windykacyjnej itp.
Linki do otomoto,bo znalazłam u niego wiecej samochodów w bardzo niskich cenach i dużą liczbą wyświetleń.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
http://otomoto.efakt.pl/lexus-is220-die ... 99766.html
Ostatnio edytowany przez dusiaf, 27 Lut 2010, 17:07, edytowano w sumie 1 raz
dusiaf
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko-Biała

26 Lut 2010, 23:15

Proszę cię każdy ma swoje zdanie i nie zabronisz mi mówić :wink: A po za tym nie napisałem nic takiego i na pewno moimi słowami nikogo nie obraziłem :mrgreen:

Wiez co żal mi ciebie, nie potrafisz sie przyznać do błędu.
Jeżeli masz pisać takie posty i zaśmiecać temat to lepiej sie wstrzymaj. Ja coś wnoszę do tematu a ty tylko "atak" i nic więcej. Widzę, że kolega wyżej wyłapał aktualnych "uczciwych" sprzedawców. Brawo! Chyba właśnie o to chodzi. Niedługo sam jadę po kilka samochodów w głąb EU bo tu trochę oszukują...
Nuniez
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

27 Lut 2010, 12:46

wszystkim oszutom oczywiscie mowimy nie ALE JELENIOM SZUKAJACYM OKAZJI TEZ bo taki jelen jest jeszcze gorszy niz ten sprzedajacy bo mysli ze trafil okazje zycie i ze trafil jelenia nie znajacego sie wogole i sprzedajacego za grosze super fure CO NIE MACIE JAJ ZE NIE POTRAFICIE ZE PRZYZNAC ZE BYLISCI W NIEBOWZIECI ZE TRAFILISCIE OKAZJE ZYCIA ?????????????????????????????I ZE JAKIS KRETYN SPRZEWDAJE TANIO BO NIE ZNA SIE ????/ i smialiscie sie z tych co kupili to samo dwa razy drozej ????? TERAZ PLACZCIE nie zal mi was ani troche bo chcielisci byc madrzejsi i sprytniejsi niz kazdy co was ostrzegal teraz macie nauczke ale jak widze dalej bedziecie szukac okazji BO TAKIE TŁUKI JAK WY NIGDY SIE NIE NAUCZA cwaniaki ze słoma w butach dopoki wy oszukujecie jest git a jak was wyrobia to pplaczecie jakie to zli ludzie jaki to zly swiat CWANIAKI ZA PIEC GROSZY BUJAJCIE SIE TERAZ SWOIMI FURAMI ZA POL CENY CWANIAKI
GORZKA PRAWDA
Nowicjusz

Miejscowość: ZADUPIE

27 Lut 2010, 22:06

:cry: Witam ...dołaczyłam dzisiaj do waszego grona...tak ja również zostałam oszukana..jak pisaliście wcześniej Pan był bardzo przekonywującu,ucziwy,dbający o to żebym sie nie narażała na oszustów...wysłał mi umowe przedkupna samochodu...wpłaciłam na jego konto 1000zł ...chociarz i tak coś mnie w środku niepokoiło i wpłacołam tylko 1000 bo on żadał na umowie 2000zł...to okrutne co ten człowiek robi...dorwijmy go i skopmy mu tyłek wszyscy razem...oto link na który musicie uważać...[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nazywał sie Mieczysław Charewicz,zamieszkały 72-510 Wolin,ul.Słowiańska 34m4 oraz również miał założone konto w Multibanku.....takich pasożytów trzeba sie pozbywać...
oszukana
tusia1982
Nowicjusz

Miejscowość: warmińsko-mazurskie

27 Lut 2010, 22:15

Nuniez napisał(a):

Wiez co żal mi ciebie, nie potrafisz sie przyznać do błędu.
Jeżeli masz pisać takie posty i zaśmiecać temat to lepiej sie wstrzymaj. Ja coś wnoszę do tematu a ty tylko "atak" i nic więcej. Widzę, że kolega wyżej wyłapał aktualnych "uczciwych" sprzedawców. Brawo! Chyba właśnie o to chodzi. Niedługo sam jadę po kilka samochodów w głąb EU bo tu trochę oszukują...

Lol czego się ciągle mnie czepisz ???
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika