Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

08 Lip 2013, 17:07

witam...

Każdy jest wkurzony i chętny do działania ,ale trzeba cos zacząć myślec o podjęciu jakiś konkretnych kroków ,
Po pierwsze ilu nas jest ,bo podobno zgłoszen jest ok 50 na policji..
Po drugie trzeba podac wszystkie telefony nr do ktorych dzwoniliście ,bo słysze ze ich przybywa, też maile , trzymajcie wszystkie sms od nich. Trzeba zebrac jak najwiecej danych .

On wszystko to czyta , trzeba zakodowac jakies forum tylko dla nas, czy ktos umie?

Róbmy coś ,bo czas ucieka.
aksel123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1997
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

08 Lip 2013, 19:06

Witam nie wiem kto jest tu adminem ale to on ma możliwość zablokowania forum i udostępnić go tylko po wpisaniu hasał więc bardzo prosimy aby to zrobić bo oni wszystko czytają i się śmieją z nas jak to daliśmy się wykiwać.
1985
Nowicjusz

Auto: nie mam

08 Lip 2013, 19:41

Witam jeszcze raz ..

Mój pomysł jest taki . Robimy bazę danych, Ktoś musi zacząć..

podaje swój email" [email widoczny po zalogowaniu]

WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH W SPRAWIE PROSZE O WYSŁANIE DO MNIE :
IMIE, TEL, ILE ZALICZKI, NA CO, MIEJSCOWOŚĆ ZAMIESZKANIA,

to nie sa dane poufne wiec chyba sie nie boicie ...
kto cos wie niech pisze do mnie , nic ważnego w sprawie nie moze sie tu pojawic.
to tyle narazie , zobaczymy ile osób bedzie.
aksel123
Nowicjusz

08 Lip 2013, 19:43

Rozumiem że chodzi tu tylko o p.damiana
1985
Nowicjusz

Auto: nie mam

08 Lip 2013, 19:46

TAK tylko SPRAWA DAMIANA POŁETKO!!!!
aksel123
Nowicjusz

08 Lip 2013, 21:11

Witam

Daliśmy się nabic w butelkę ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem Damian i jego wspólnicy napewno teraz na Majorce piją piwo pod palmami i się z nas śmieja ale nie możemy sobie na to pozwolić i musimy wspólnymi siłami go odnaleść bo na policje to nie mamy co liczyc bo dla nich to się jeszcze nic nie stało byłem dzisiaj zgłosić ale panowie lajcik najlepiej żebym jeszcze z tym poczekał chyba popsuliśmy im statystyke bo jak znam życie to tylko to sie dla policji liczy pomocy z nich ni bedziemy mieć nie możemy rozpisywać sie na forum o naszych działaniach musimy stworzyć bazę poszkodowanych osób tylko OSTROZNIE

Musimy uwżać drugim razem na płacenie zaliczki

726366297
darsie1
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 02 1972
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: toyota
Silnik: 1,1
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    [2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...

08 Lip 2013, 22:33

OSZUST damian p.był dostępny pod numerem 539 601 172, oszukał mnie na 5 tys.Za pierwszym razem kiedy w połowie czerwca dzwoniłem pod ten numer odebrał koleś, który po głosie wydawał się 40-sto letnim mężczyzną, może więcej. Następne połączenia odbierał już jakiś małolat, który nawet nie potrafił się wysłowić, a proformę pisał kilka razy bo w każdej były takie "byki", że sam ten fakt powinien dać do myślenia. Na sto procent ktoś za nim stoi. Ale cóż kasę wziął i ani samochodu ani tego gnojka nie ma. Dołączam się do wszelkich akcji przeciw tym oszustom. tel. 509 150 156.
KEDAR77
Obserwowany

Auto: NIE MAM

08 Lip 2013, 23:04

A może spróbujemy jakoś nagłosnic sprawę, może jest ktoś kto może jakoś fajnie skrobnąć coś na wykop na przykład. Jak uda nam się zrobić z tego bardziej medialna sprawę to i policja się zainteresuje, to tak jak z tymi dzikami dzisiaj we wrocławiu.
tomd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: seat exeo

09 Lip 2013, 06:07

witam mysle ze dorze by bylo dac ogloszenie w lodzkiej prasie z jakas nagroda zawsze ktos sie zkusi bo napewno jest to kilka osob
pare lat temu mialem podobna sytuacje w poznaniu i dalo to skutki nawet niekturzy odzyskali kase
no i media to najlepszy sposob albo zrzuta na dedektywa
pledul
Obserwowany

Auto: bmw

09 Lip 2013, 09:05

Wiec tak.Po wymianie kilku maili wydawalo mi sie to tak nieprawdopodobne i proste ze zacząłem rozmawiac o tym ze znajomym który siedzial kilka lat w branży motoryzacyjnej i z doświadczenia wie ze to na 100% przekręt. Ostatni jego kolege oszukali hiszpanie na zekomo okazyjne iPhone w duzej ilosci.Gosc wplacil 4000 tys euro i po czym telefony i oszust zniknął. Tak trafiłem na to forum i wszystko sie wyjasnilo.O wplacie zaliczki nie bylo mowy ale mysle ze w kolejnych mailach by padla taka opcja.W ostatniej mojej odpowiedzi napisalem,że tak w razie czego zablokowalem dowód osobisty i zglosilem sprawę na policje i interpol i do tej pory brak odp. :wink:
JAROX7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2000
Auto: fiat
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1990

09 Lip 2013, 12:56

Mnie również zainteresowało ogłoszenie tego typa .... bmw oraz passat ... ceny strasznie niskie !! Zadzwoniłem do gościa - od razu widać że to przekręt na kilometr... i ta zaliczka :) Wszystkie ogłoszenia które były w necie to lipa i dodatkowo , co było bardzo łatwo sprawdzić to nawet nie pofatygował się zrobić własnych zdjęć ... wszystkie są pobrane z zagranicznych ogłoszeń !!! bmw które mnie interesowało znalazlem we francuskich ogłoszeniach za 20 tys juro ( a na otomoto 40 tys zł :))) a passat prawie nóweczka też we francji ....w salonie vw " Le Groupe Delorme " za symboliczne 30 900 juro :))) ( otomoto 48 tys pln ) i co więcej jeden z oferowanych samochodów ...chyba toyota rav 4 to była w ogłoszeniach w ameryce południowej ... chyba kolumbia albo peru ale dokładnie nie pamiętam..( co za beszczel wyliniały ). w każdym bądz razie swoje spostrzeżenia zgłosiłem do otomoto i mam nadzieję że sprawiedliwości stanie sie zadość i tego chu..... złapią i zrobią co potrzeba. Pozdrawiam :)
marcin1628
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1995
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Passat

09 Lip 2013, 20:02

Panowie i Panie ,,,
Wy nie piszcie pomysłów co by mozna zrobić tylko sami teżz działajcie jak potrzebny rozgłos to rozgłaszajcie wysyłajcie info , w Łodzi ogł,
Ja juz pisałem wszedzie chyba

pzdr
aksel123
Nowicjusz

10 Lip 2013, 08:45

czy ktoś ma jakieś informacje z Policji na temat D. połetka ja jutro mam się czegoś dowiedziec po tygodniowym "śledztwie" jak cosś będę wiedził to napiszę
piotr1976
Obserwowany

Prawo jazdy: 22 04 1976
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: citroen
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

11 Lip 2013, 19:26

widze ,że lubicie oddawać ciężkie pieniądze dla nierobów oszustów ,którzy w jakimś tam sensie nas poniżyli, albo sie tego wstydzicie ,albo 4,5,6tysiaków to dla was pestka.
Od kilku dni zgłosiło sie na mojego maila aż 5 osób.... zGŁOSZEN NA POLICJI JEST OK 50...NIECH SIE BAWIĄ SKURWIELE ZA NASZE OK 200 000PLN WYTARGANE w 2 miesiace.

WIEC ponawiam wiadomosc:

Witam jeszcze raz ..

Mój pomysł jest taki . Robimy bazę danych, Ktoś musi zacząć..

podaje swój email" [email widoczny po zalogowaniu]

WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH W SPRAWIE PROSZE O WYSŁANIE DO MNIE :
IMIE, TEL, ILE ZALICZKI, NA CO, MIEJSCOWOŚĆ ZAMIESZKANIA,

to nie sa dane poufne wiec chyba sie nie boicie ...
kto cos wie niech pisze do mnie , nic ważnego w sprawie nie moze sie tu pojawic.
to tyle narazie , zobaczymy ile osób bedzie
aksel123
Nowicjusz

11 Lip 2013, 20:29