Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

20 Sie 2013, 13:24

Niestety pierwszy link który podałeś nie odnosi się do konkretnej oferty tylko wyrzuciło mnie na ogólną stronę otomoto. Natomiast drugi link doprowadził jedynie do wyszukiwarki ale już bez NIP-u. Nip trzeba z palca wpisać za każdym razem. Wyślij jeszcze albo podaj nr aukcji .

THX
dopler1
Nowicjusz

Auto: BMW

20 Sie 2013, 14:45

Nie ma już jego strony na otomoto a wczoraj było na niej 19 różnych samochodów w naprawdę okazyjnych cenach.....
Co do jego nip i regon to:
NIP 6423004132
regon 241374923
Gość się zwinął jakoś dziwnie szybko......
Ale mam jego dwa numery telefonów więc możesz spróbować....
782781173
782781214
Spróbuj może się dodzwonisz na któryś.....
roidemonde
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 11 1993
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9 D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Sie 2013, 16:55

Jest aktywna ,ogłoszenia też
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
gość jest bardzo przekonujący jest pewny że w internecie nie ma na niego ani jednego złego słowa( ciągle powtarza że działają od 2009 r ),znalazłem pod tym samym adresem stacje paliw na to samo nazwisko ale inne imię http://panoramafirm.pl/opolskie,g%C5%82 ... k_twa.html
,nie znalazłem w historii żadnych ogłoszeń powiedzmy sprzed 2-3 mies wogóle nie znalazłem jakichkolwiek informacji na jego temat dotyczących sprzedaży aut(przez 4 lata coś powinno sie pojawić?) dopiero wczoraj na tym forum.Sam byłem zainteresowany tym Tiguanem ale to zbyt piękne żeby było prawdziwe,pozdrawiam
vic5
Obserwowany

Auto: VW Touran
Silnik: 2.0 140KM BKD

23 Sie 2013, 18:36

Dopiero dziś wszedłem na forum, ale zadzwonie jutro. Jedno co udało mi się ustalić to wygląda na to że ta firma rzeczywiście istnieje w centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej od 2009. Nie wiem czy istnieje możliwość sfałszowania informacji na tej stronie. Natomiast na Street View, pod tym adresem znajduje się zamknięty na głucho mały budynek. Na pewno nie wygląda to na jakikolwiek komis.
dopler1
Nowicjusz

Auto: BMW

28 Sie 2013, 15:00

Popisalem sobie dziś z gościem, co też jest wpisany do ewidencji działalności. Zapytałem również w Urzedzie w miejscowości, w której podaje prowadzenie działalności, czy te dane są prawdziwe.
Firma sprzedaje samochody w Hiszpanii. Albo sprowadza do Polski. Jak na razie nic nie chcieli ode mnie. Poczekamy, bo okazja jest samochód prawie za połowę jego wartości rynkowej :)))
Jeden z numerów telefonu, który jest podawany w działlności w hiszpanii, już wystepował na tym forum.
Napiszę jak się rozwineła sytuacja.
tfp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Sie 2013, 15:48

Wpłaciłem panu Tomaszowi zaliczke na audi a-4 2008 rok,widziałem się z nimi osobiście w opolu,nawet zgodzili się na podpisanie umowy u notariusza,wszystko wydawało się w porządku,oczywiście wcześniej ich sprawdziłem i faktycznie firma istnieje od 2009 roku.Wczoraj z przyczyn osobisto-rodzinnych zażądałem zwrotu zaliczki,dzisiaj podjechałem do opola bo tam a nie w Kietrzu mieszka pan tomek,bez problemu oddali mi całe 5000zł,więc wszystko zakończyło się dobrze! tez już się obawiałem bo kolega rok temu wpłacił i do dzisiaj ani auta ani kasy!!!
robertwol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22- 0-1997
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: bmw
Silnik: 530
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...

28 Sie 2013, 15:51

SPROSTOWANIE!!!!!
pisałem na forum że dzisiaj odebrałem zaliczke od firmy MILLENIUM Sawicki-dopisałem że mój kolega rok temu wpłacił i ani kasy ani auta, ale nie w firmie Millenium !! to była firma autohandel piotrowski z poznania
robertwol
Nowicjusz

28 Sie 2013, 21:12

tfp napisał(a):Poczekamy, bo okazja jest samochód prawie za połowę jego wartości rynkowej ))
Następny naiwny.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

29 Sie 2013, 07:18

No gdzie tam :)
Taki żarcik, malutka ironia.
Tylko zaznaczyłem, że okazja jest niebywała :mrgreen:
tfp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

29 Sie 2013, 09:20

UWAGA!! UWAGA!!UWAGA!!!!UWAGA!!!!
znam faceta któremu pan Tomek z firmy Millenium sprowadził w lipcu vw tourana 2010 rok i co najważniejsze!!!! po sprowadzeniu okazało się że CENA PODANA W OGŁOSZENIU W INTERNECIE BYŁA CENA NETTO!!!!!!!!!! musiał zapłacić vat 23% !!! więc auto wyszło go sporo więcej!!!!! Te rewelacyjne ceny jakie podawane są często w internecie są właśnie jak się okazuje CENAMI NETTO!!! TYLKO NIKT O TYM NIE INFORMUJE ZAINTERESOWANYCH KLIENTÓW!!!!
robertwol
Nowicjusz

29 Sie 2013, 20:02

Witam wszystkich. Trafiłem na to forum bo pewnie jak większość tu obecnych planuje zakup auta. Znalazłem taką ofertę która jest dość atrakcyjna [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jednak coś mi tu w tym wszystkim nie pasuje. Samochod jest w Belgii i sprzedający daje mi 2 opcje. Opcja 1 sprowadza auto na podstawie podpisanej umowy za 10% wartości lub opcja 2 jade do niego na miejsce, ogladam auto i podejmuje decyzje. W opcji drugiej ryzykuje jedynie czas no i troche kasy na opcje 1 raczej się nie pisze. Co o tym myślicie, warto wogole zawracac sobie glowe? Czytajac to forum widze sporo podobienstw miedzy moim przypadkiem a opisanymi przez Wa, np. firma niedawno zarejestrowana (20.08), ogłoszenia pojawiły sie w krotkim okresie w duzej ilosci, auto wg sprzedajacego z licytacji komorniczej, atrakcyjna cena...
Co o tym myslicie? Zgłosić nnaduzycie na otomoto zeby sie ludzie nie ponabieerali?
kukuruku
Obserwowany

Auto: Passat

01 Wrz 2013, 17:06

Witam
UWAGA NA OSZUSTA
Moją czujność na moment przyćmił skan dowodu osobistego (sprawdziłem adres -istniał), to wystarczyło-zaliczka na poczet sprowadzenia Skody Superb Kombi z Francji przepadła. Oszust przedstawił sie jako Wiesław Myszka z Chojnowa -chyba ukradł dow. os. albo podstawił "słupa". Telefon nie odpowiada : +48 731885821. Konto w Centrali Alior Banku w Warszawie.
Umowa kończy sie jutro- wiec czeka mnie wizyta na policji.
Ktoś próbował wynająć detektywa? ciekawy jestem z jakim kosztem i skutkiem.
Pozdrawiam wszystkich
cka
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 07 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: nie mam

02 Wrz 2013, 10:39

Niestety potwierdzam oszusta: Tomasz Sawicki Millenium, ul. Trauguta 11, Kietrz.Dane firmy są poprawne, po dwóch rozmowach telefonicznych , na podstawie faktury proforma wpłaciłem zaliczkę aby zarezerwować auto. Od tej pory kontakt się urwał. Po wielokrotnych moich próbach Pan Sawicki skontaktował się ze mną telefonicznie i zgodził się na zwrot zaliczki, ale już z potwierdzeniem tego faktu pisemnie zaczęły być problemy. Wymieniliśmy parę maili (w tym czasie oba telefony do niego były niedostępne) w których Pan Sawicki deklarował zwrot zaliczki , ale już w terminie 2 tygodni. Zgłosiłem sprawę na policję, oraz dwukrotnie ( bo "mój" samochód pojawił się ponownie ze zmienionym nieco opisem, jako inna oferta) do operatora serwisu otomoto.pl - bez rezultatu. Jeżeli oszukanych jest więcej , to informuję,że aktualnie sprawę prowadzi Powiatowa Komenda Policji w Myślenicach.

Ptok
Ptok
Nowicjusz

Auto: subaru forester

02 Wrz 2013, 14:02

Witam.Niestety ale i ja również dałem sie oszukać niejakiemu Wiesław Myszka z Chojnowa telefon milczy.Firma nazywała sie OPTICAN Wiesław Myszka wszystkie skany z ewidencji przesłał mówiąc żebym był spokojny.Pojazd którym sie interesowałem to Kia Sportage 2011r 36 tyś przebieg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Sprawę zgłoszę na policje.Jeżeli jest jeszcze ktoś poszkodowany piszcie!!!!
arkas6
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 1999
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: brak
Silnik: brak

02 Wrz 2013, 21:14

W sprawie poszkodowanych przez eurotranscar Damian Połetek , JAK SPRAWY , KTOS PAMIETA JESZCZE , CZY PYTACIE, JEZDZICIE, DZWONICIE NA POLICJE
aksel123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1997
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002