Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

16 Wrz 2013, 09:23

TOP LOGISTICS CARS TO OSZUŚCI WYŁUDZAJĄ ZALICZKI
UWAGA, UWAGA, UWAGA
pablorza
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Wrz 2013, 15:42

Możesz podać gdzie się spotkałeś z Panem Sawickim w Opolu ,bo ja też zaliczkę chce odebrać. Rzeczywiście na Traugutta 11 to tylko pusty budynek .Napisz mi na meila jak możesz gdzie on mieszka w Opolu
[email widoczny po zalogowaniu] Ja wpłaciłam 23 sierpnia 5 tys. i ani samochodu ani kasy...... Na policje zgłosić, ale co to pomoze...
GabiXXiXX
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 12 2001
Auto: Nie mam

21 Wrz 2013, 12:11

Witam!
Chciałby ostrzec przed naciągaczami i oszustami ze Stargardu Szczecińskiego a dokładniej ze STARACHOCIN.

Opis ogłoszenia na OtoMoto:
OPEL ZAFIRA 1,8 16V Elegance, serwis, IGŁA

W ogłoszeniu tym wyszczególnione było m.in.:
100% bezwypadkowe
serwisowany w ASO, garażowany
auto w b.dobrym stanie technicznym i wizualnym!!!
silnik, skrzynia biegów, zawieszenie działają bez zarzutów
auto posiada wszystkie oryginalne szyby
świeżo po wymianie oleju, filtrów oraz rozrządu
klimatyzacja , opony w b.dobrym stanie

Po rozmowie telefonicznej i zapewnieniu mnie o zgodności treści ogłoszenia ze stanem faktycznym umówiłem się na spotkanie. Po podróży trwającej parę ładnych godzin i przejechaniu ponad 500km zobaczyłem moją ,,IGŁĘ”. Stała na placu warsztatu blacharsko-lakierniczego. ,,Rodzynek” pośród kilkunastu rozbitych aut.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ,,piękne” reflektory jeden biały drugi żółty bez działającej żarówki. Cudna maska niedomalowana w kącikach (może spray im się skończył). I ta piękna linia dopasowanych elementów maski i błotników... co za majstersztyk k....!!!
Myślę sobie...chłopaki sobie jaja robią....ale nie...
Otwieram maskę....Ta Da! Wszędzie ,,oryginalny” lakierek, na chłodnicy na wszystkich tabliczkach znamionowych, nawet znalazłem odcisk palca tego wybitnego malarza. Części opisane...,, wentylator opel zafira”(pewnie abym się nie pomylił co jest co? Pięknie wyklepana prawa podłużnica, aż dech zapiera (jakieś kowalstwo artystyczne). No i olej …...Oleju to nie żałowali, był wszędzie.
Odpalanie auta. Jak to k.... mruczało szkoda że nie mogliście usłyszeć mmmmmmmmm... Jakby dzięcioł napier..... w jakieś drzewo.
Telefoniczny fachowiec- specjalista od wszystkiego stał się osobą która nagle nic nie wie i wszystkiemu zaprzecza.
Jazda próbna. Smród spalin nie do wytrzymania. Chciałem przewietrzyć auto lecz nie działające szyby uniemożliwiły mi to. Do tego koniec sprzęgła i brak mocy – po prostu rewelka. Zmiana biegów – totolotek (tym razem 3). Do tego błąd sondy lambda. Samochód nie posiadał zapasu, ale za to w zestawie z autem dostałbym cztery uniwersalne opony, każda z innej „parafii|”. Tylna szyba wkładana na prędce bo jeszcze sylikon wystaje. Klimatyzacja, nie zgadniecie nie mogłem włączyć, a to ci pech.
Auto ewidentnie na sztukę.......
I powiedzcie mi czy nie wziąć jakiegoś kija i nie wpier..... takim skur........ .
Na OtoMoto mają jeszcze kilka wystawionych, tak zrobionych aut.
Więc kupując auto radził bym omijać Strachocin dużym łukiem, gdyż mechaników mają tam kiepskich
Rada: nie dzwońcie pod 731-941-915 i 506-722-230.

Pozdrawiam
bartek428
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 05 1998
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: fiat
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

06 Paź 2013, 20:13

WITAM WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH NIEWAZNE JUZ PRZEZ KOGO CZY BYŁ TO EUROTRANSCAR D.POŁETKA CZY KĘDZIORKA CZY CAR LOGISTICS , TVN ZBIERA LUDZI DO PROGRAMU TVN TURBO DOKŁ TURBO KAMERA.
WARTO NAGŁAŚNIAC TAKIE SPRAWY CHOCBY DLA INNYCH BY NIE POPEŁNILI TEGO BŁĘDU CO MY...
KTO JEST CHETNY WYSTĄPIC W PRG NIECH NAPISZE DO TVN TURBO..
PZDR AKSEL
aksel123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1997
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Typ: Hatchback

07 Paź 2013, 18:39

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

witam
podejrzewam, ze wyzej podany link za chwile zniknie z otomoto.pl
otoz, na szczescie nie uleglam naciagaczom, ale nie ukrywam, ze napalilam sie na szczerbaty na suchary.. kilka meili wymienilismy i firma sprawia wrazenie bardzo przekonujacej, bardzo konkretnej. Przykro mi, ze prawie dalam sie nabrac, akurat takie auto to moje marzenie.
Ku przestrodze innych- takich jak ja, ktorzy ogladaja auta, badz szukaja bez wiekszej wiedzy ( i czasem bez zdrowego rozsadku) umieszczam ponizej meile ktore owa firma z UK do mnie poslala.

zatem:

Dear Customer,

My name is Olivia Corran and I will answer at your inquires in behalf of MONEY BANQ LIMITED, United Kingdom.

The vehicle that you are interested in, it was under a leasing contract at MONEY BANQ LIMITED, but the owner was unable to pay his monthly installments to our company, so we have taken back the possession of this vehicle.

Now we are selling it at the price listed, to recover the remaining debit of the leasing contract and this is the final price of this vehicle with no other liabilities (debts) or hidden taxes to our company.

The vehicle is European version with the steering wheel original on the left side, in excellent condition, never involved in accidents, exactly as you can see it in the attached pictures.

It will come with service book, all documents required for registration and 6 months warranty from our company.

We have our own Logistics Division and we offer you very attractive delivery services at reasonable rates (only fuel and highway fees). In order to minimize the costs of this transaction, we are billing only fuel and highway fees. Please tell us your exact location in order to give you the exact amount you must pay for delivery.

Given that this is our first transaction, we prefer to use Allegro transactions to make sure that you'll get your vehicle and we will get the money in a safe way.

For more details how the transaction will take place, just reply to this e-mail.

Thank you for your interest !
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yes, it is. The vehicle is located at our address below but we can send it to Poland using our own truck at low costs. What is your exact location ?
Respectfully,
Olivia Corran

MONEY BANQ LIMITED
Registered No 07278766
THE ARC ENTERPRISE WAY,
NOTTINGHAM, NG2 1EN,
UNITED KINGDOM
Tel/Fax: 44 115 718 0290
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dear ...,

The delivery fees with one of our own trucks are 1,500.00 PLN (including transport insurance),so the total price will be 15,500.00 PLN - VAT included.

As we have mentioned in our first email we prefer to use Allegro transactions which is to everyone benefit.

If you're not familiar with the Allegro transactions neutral third-party, it works like this:

After the transaction is started, you are invited to deposit the vehicle price - 15,500.00 PLN - in a neutral Allegro account. (our company does not have access to this account).

After the amount is deposited, our company must deliver you the vehicle for a 7 days inspection period during which you need to decide whether to accept the vehicle or not ( the vehicle will be delivered at the requested address ).

If you reject it, your deposit is returned in full by Allegro and we have to arrange shipping back for the vehicle on our expense.

If you choose to accept the vehicle, you have to give your consent to Allegro so the money will be transferred into our company account.

Vehicle will be provided with all documents necessary for registration (all vehicle documents, purchase-sale agreement, invoice) and also 6 months warranty. Delivery will take up to 4 days and of course the vehicle will be insured during transport.

This works for us because we see the money exists and is held by Allegro transactions in a secured account.

It works for you too because the deposit is also guaranteed by Allegro transactions.

If you want to buy the vehicle we need the following details to start the transaction:

Full Name:
Full address:
City:
Zip Code:
Country:
Phone number:
Scanned passport copy, ID card OR driving license ( to confirm your details ).

*Note: In order to avoid waste of time and money please answer back only if you are really interested in our offer because at this price the vehicle is not going to be on the market for long.

Whichever is your decision, we thank you for your time!

Respectfully,
Olivia Corran
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Please contact us as soon you will have the funds available.
Respectfully,
Olivia Corran
Ivy
Obserwowany

Auto: bmw

18 Paź 2013, 17:40

AUTOTRADERAB z Lubina - kolejni oszuści wyłudzający zaliczki na OTOMOTO
IwonaG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

18 Paź 2013, 23:04

Czy jest jeszcze ktoś oszukany przez AUTOTRADERAB Bogdan Guła????
IwonaG
Nowicjusz

30 Paź 2013, 16:05

Witam. Wlasnie dalem sie oszukac i wplacilem zaliczke na auto z Belgii przez otomoto.Gosc mowil ze jest KAMIL GRZYBOWSI z LODZI .Jego mail [email widoczny po zalogowaniu] .A TEL 733421116 oczywiscie nie odbiera.pieniadze wplacilem przez strone http://WWW.TRUSTFUND.PL .MOIM ZDANIEM strona stworzona przez niego .MOJ NR 601668656.
zidan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan
Silnik: 2.0 benzyna
Paliwo: Benzyna + LPG

31 Paź 2013, 13:19

witam .O jaki Gr
RODZISK chodzi...
zidan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 12 1990
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan
Silnik: 2.0 benzyna
Paliwo: Benzyna + LPG

02 Lis 2013, 18:44

piszą takie bzdury :

Witaj,

Nazywam się Steiner Manuel Carl i ja się w hiszpańskim Kadyksie . Kupiłem ten samochód, gdy pracowałem w Polsce jako przedsiębiorca na enAir Zielonej firmy energetycznej, teraz jestem z powrotem do Hiszpanii i chcę go sprzedać. I wybrać cenę poniżej rynku, ponieważ rząd Hiszpania zmusić mnie do zarejestrowania samochodu tutaj, i to jest dość drogie. Samochód jest zarejestrowany w Polsce i ma wszystkie dokumenty w języku polskim, i nie trzeba płacić inne obowiązki. Samochód jest jak na zdjęciach, jest w doskonałym stanie w środku i na zewnątrz, nie jest zaangażowana w żadne wypadki, bez rys, zawsze trzymane w garażu.
Jeśli zdecydujesz się kupić samochód mogę zorganizować dostawę do adresu, a możliwość sprawdzenia i prowadzić samochód przez 5 dni w danej lokalizacji. Chciałbym poinformować, że będziemy korzystać z międzynarodowej firmy transportowej, ponieważ firma transportowa ma pełnomocnictwo do zarządzania wszystkie dokumenty w moim imieniu. Wszystkie opłaty za dostawy będą wypłacane przez mnie. W Hiszpanii, to firma transportowa jest bardzo popularne i godne zaufania.
Daj mi znać, jeśli nadal jesteś zainteresowany, aby kupić samochód, a dam Ci wszystkie szczegóły dotyczące dostawy i płatności. Również Więcej zdjęć dostępnych i wyśle je na żądanie.

Dziękujemy,
Steiner Manuel Carl
Works as : Entrepreneur
EnAir(ES)TM
http://www.enair.es
Av de Andalucía 89
11009 , Cádiz - Spain
przemo2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW golf
Silnik: 1.9 TDi
Rok produkcji: 1999

02 Lis 2013, 18:45

a jak odpowiesz to piszą tak :

Dziękuję za odpowiedź.
Chcę potwierdzić jeszcze raz, że jest to samochód z polską polskich gazetach i ważnego ubezpieczenia i przeglądu.
I trzeba będzie zapłacić tylko cenę samochodu podany na stronie internetowej nic więcej.
W cenę wliczone jest podatki transportowe i rejestracji samochodu na nazwisko i adres i nie trzeba płacić cła podatki za samochód, bo to polski samochód.
Samochód jest teraz w złożeniu w firmie przewozowej gotowy do wysłania do kupującego, a jeśli chcesz kupić samochód w sposób bezpieczny dla Ciebie i dla mnie to są kroki transakcji:
Trzeba będzie wysłać mi swoje imię i nazwisko i adres oraz kopię dowodu osobistego lub prawo jazdy, aby potwierdzić mi swoje dane.
Po wysłaniu do mnie swoje dane oraz kopię będzie wysyłać dane do firmy, aby rozpocząć transakcję.
Po samochód będzie na nazwisko i adres w depozycie firmy gotowe do wysyłania do Ciebie firma będzie kontakt i zatwierdź i wysłać dokumenty wysyłkowe i szczegóły płatności.
Po uzyskaniu potwierdzenia z firmy ze wszystkimi szczegółami i dokumentach przewozowych będziesz musiał wpłacić pieniądze do firmy escrow bezpiecznego konta bankowego.
Po pieniądze dotrą na rachunek bankowy escrow firma rozpocznie dostawę w ciągu 2-3 dni dostaniesz samochód na adres domowy.
Po odebraniu samochodu firma daje samochód przetestować go na 5 dni roboczych.
Po okresie testowym, jeśli chcesz być uzgodnione warunki samochodów to firma będzie wszystkie papiery na nazwisko i mi zapłacić.
Ale w przypadku, gdy nie zostaną uzgodnione warunki samochodu lub znaleźć żadnych problemów, to możesz anulować transakcję i żeglugowe będzie płacić swój pełny zwrot pieniędzy w gotówce i wysłać samochód z powrotem do mnie na moje pieniądze żeglugowego.
W ten sposób wszystko jest bezpieczne dla ciebie i dla mnie, a nie mamy żadnego ryzyka.
Jeśli wszystko jest w porządku i są zgodzić się na zakup samochodu, a następnie odpowiedzieć na plecy mw swoje dane oraz kopię dowodu osobistego lub licencji kierowcy i można rozpocząć transakcję.
przemo2003
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW golf
Silnik: 1.9 TDi
Rok produkcji: 1999

07 Lis 2013, 20:12

Witam wszystkich , niestety i ja jestem wsród tych których naciągnięto na kasę 8 tys wyłudzono ode mnie na poczet sprowadzenia samochodu osobowego kia pan nazywał się Henryk Wąsik i pochodził z Głogowa , wysłał mi umowę na zakup pojazdu podał nr konta , po czym potwierdził iż dokumenty oraz wpłatę otrzymał, następnego dnia (chyba załatwo mu zemną poszło ) zadzwonił, czy mogę dosłać mu jeszcze 5 tys ponieważ jakiś jego znajomy nie odebrał pojazdu który mu sprowadził i zbiera na wyjazd pieniądze na szczęście otrzeżwiałam do dziś ani kasy , ani samochodu jedynie złe wspomnienia , mam nadzieję że ktoś go zdemaskuje i wyda . p rzestroga dla kupujących KUPUJCIE TYLKO I WYŁĄCZNIE OD SPRAWDZONYCH SPRZEDAWCÓW LUB Z POLECENIA ZNAJOMYCH NIE DAJMY SIĘ WIĘCEJ OMAMIĆ NISKIMI CENAMI SAMOCHODÓW OD RAZU ODRZUCAJCIE TAKĄ OFERTĘ A BĘDZIECIE BOGATSI O NIESTRACONE WYŁUDZONE PIENIĄDZE ,pozdrawiam
dorarpop
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 06 1999
Przebieg/rok: 28tys. km
Auto: fiat
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Rok produkcji: 2010

15 Lis 2013, 16:15

Komis Platinumauto Chodzież Osiedle Widok 22,
Auto Honda HRV dokonany przegląd w Hondzie Piła wynik bez zastrzeżeń.Niestety oszukani w inny sposób.
W ogłoszeniu Statut auta: opłacony,przygotowany do rejestracji.
Spisana umowa auto nie posiadało w momencie sprzedaży dokumentów celnych.Sprzedający dośle kurierem po ocleniu.Dokumenty otrzymuje kuzynka ale za pobraniem 500zł.Po wykonaniu tel do sprzedającego pan wyjaśnia że do zapłaty akcyza!!! o której nie było żadnej mowy.Ponadto to zrobienia tłumaczenie, przegląd i opłata recyklingu.Jednym słowem oszustwo.O powyższych opłatach nie zostaliśmy informowani.Po zakupie auta zmienia się status w ogłoszeniu usunięty wpis o jakichkolwiek opłatach.Pozostałe auta wystawione na sprzedaż maja dalej taką adnotację.W czasie powrotu do domu byliśmy mile zaskoczeni że są jeszcze tacy sprzedający.Niestety czar prysł.
Nie polecam!!!!
Esi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 12 08 1992
Auto: Octavia TDI

20 Lis 2013, 12:14

mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

27 Lis 2013, 08:29

http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/9 ... chody.html

czy komuś już coś wiadomo co z tymi typami?
szuszek83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2003
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: brak