Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

11 Gru 2013, 14:39

witam..

OSZUKANI PRZEZ DAMIANA POŁETKA !!!

CZY KTOS COS WIE , CZY SPRAWA JUZ CALKIEM UMARŁA ?
ZGŁASZACIE SIE NA POLICJI O INFORMACJE, JEST PRAWO WGLADU DO AKT SPRAWY, JA WLASNIE
BYLEM I WIEM ZE COS SIE DZIEJE DOBREGO , ,,,
PZDR
aksel123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1997
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Gru 2013, 14:41

WAZNE: CZY JEST KTOS Z OSTROWCA SWIETOKRZYSKIEGO?
aksel123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 1997
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: VW
Silnik: 1,9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2002

11 Gru 2013, 17:39

Odkryłem nowy ... 2012 Hyundai ix35 2.0 CRDi 4WD Aut. - 24 000 zł [email widoczny po zalogowaniu]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

CREDIT DU NORD

same stare g...o! nic nowego, ale należy pamiętać!

Dziekuje!
Éléonore Manon

CREDIT DU NORD
Numéro d'enregistrement 45650485100019
28 PL Rihour,
LILLE CEDEX,
59023,
FRANCJA
Tel / fax: +33 366 881 253

mieć świadomość
wladzi
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 07 1916
Auto: bmw
Silnik: 1995
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Gru 2013, 10:55

Witam, to co przeczytałem na tym forum jest straszne, takich jak ja jest masa...
Czy ktoś kupił legalne, dobre autko poprzez Otomoto?? Moja historia jest trochę inna, ale i taka sama jak wasza. Pan Edward Grzegrzółka, bardzo wiarygodny, miły człowiek, nadaje się na kolegę, dobrze się z nim rozmawia, ma firmę od 1992 roku oraz samochód zarejestrowany w Polsce, Honda CR-V, 2005, podaje numer Vin, cena jest teoretycznie do przyjęcia ponieważ samochód jest uderzony w tył, ale da się nim jeździć, mail to [email widoczny po zalogowaniu] , kontakt utrzymuje dosyć długo, nie naciska, we wszystkim musi się kontaktować z księgową, faktura Vat wystawiona przez Pana Edwarda, konto w Alior Banku, Nip do sprawdzenia w necie, wszystko się zgadza, taka firma istnieje... W chwili obecnej brak auta, brak kasy, brak kontaktu i ogólnie niemcy w domu... Myślę że nie jestem jedynym który kupił tę Hondę, ale wszyscy JESTEŚMY W LESIE i taki komunikat wyświetla nam się z serwisu OTOMOTO jak wklejamy adres strony z naszym wymarzonym samochodem...
Sprawę zgłosiłem na Policję ale wydaje mi się że na razie sam więcej zrobiłem...
Piszcie jeśli scenariusz jest podobny, może razem coś zdziałamy...
Leonard123
Obserwowany

Auto: Honda CR-V

07 Sty 2014, 23:47

Witam Pana ja tez zostalem oszukany przez tego faceta i znam jeszcze przynajmniej 3-5 osob ktore tez oszukal. Jesli mozna to prosze o podanie numeru tel do siebie,lub zadzwonic do mnie 504136084 Pozdrawiam
Lukasz9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1993
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Audi a6
Silnik: 2000
Typ: Kombi

08 Sty 2014, 00:12

KONRAD ŁAGODA ŁOBEZ ZACHODNIOPOMORSKIE
RASOWY OSZUST I MENDA SPOLECZNA!!
"MENDA" TO CHYBA NAWET KOMPLEMENT
Lukasz9
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

08 Sty 2014, 00:26

UWAGA UWAGA konrad łagoda ŁOBEZ
OSZUST OSZUST OSZUST I ZLODZIEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE DAWAJCIE MU ZALICZEK!!!!!!!!!!!1
Lukasz9
Nowicjusz

10 Sty 2014, 13:15

Witam,

Czy ktoś słyszał, kupił itp. auto od firmy Mar-Pol-Bud Marcin Pluciński zarej. w Głogowie a działającej w Katowicach?
Auta sprowadzane po wpłacie zaliczki. Biuro, umowa na spotkaniu, pracownicy etc.
Auta są w dobrych cenach, chociaż mają też i takie po cenach "normalnych". Byli na otomoto ale wszystkie oferty zostały usunięte.
Wpłata 25-30% wartości samochodu.
Proszę o info i dziękuję za pomoc.
lacik
Obserwowany

Auto: BMW
Silnik: 3,2 321KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Sty 2014, 17:57

Ja zostałem oszukany przez Tego Typa:

Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

Historia jak u wszystkich :/ 6tys poszło ....

Tu wszystko opisałem:
oszukany-otomoto-kia-sportage-2011r-vt70426.htm

Jak by ktoś coś wiedział proszę o kontakt: 883047841
DevG
Nowicjusz

Auto: Nie mam

13 Sty 2014, 17:08

lacik ja tam umowę z tą firmą marpolbud i czekam cierpliwie
toyota
Nowicjusz

Auto: nie mam
Paliwo: Inne

15 Sty 2014, 16:28

Witam o jaką Kie chodziło ma Pan może zdjęcia ?
DevG
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Sty 2014, 14:05

Dla "toyoty"

Przeczytaj "opinie o firmie" na tej stronie:
http://swietnafirma.pl/nFirma.aspx?id=2 ... ar-pol-bud
:no:
Kiedy podpisałeś umowę i ile zapłaciłes zaliczki ?
wieszek1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 1973
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nysa
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1977

16 Sty 2014, 16:38

UWAGA ZNOWU POJAWILI SIĘ OSZUŚCI NA OTO-MOTO TYMRAZEM WYSTAWILI BMW X3 Z 2011 I BMW X1 ZA ŚMIESZNE PIENIĄDZE TE OGŁOSZENIA JUŻ ZNIKNEŁY ALE ODPOWIADAJĄ NA MOJE MAILE WKLEJAM TREŚĆ.
Witam,
Pojazd jest w stanie niczym nowym, nie ma technicznych uszkodzen na wszystkich, bez zarysowan lub wgniecenia, brak ukrytych wad, mieta
warunek, ksiazka serwisowa, wypadek darmo, polskie papiery. Posiada tytul wlasnosci, oczyszczone z wszelkich zobowiazan i oplat oraz
posiada wszystkie dokumenty potrzebne do zarejestrowania go, certyfikat TUV, COC, etc. Nie bedziesz musial placic dodatkowych podatków
za to jest mój osobisty samochód, pracowalem w Polsce w ciagu ostatnich 2 miesiecy i kupilem tam samochód. Moja firma chciala
mnie z powrotem do domu, wiec obecnie jestem w Anglii (UK). I przyniósl do domu samochodem ze mna, a teraz znajduje sie w Anglii. Próbuje
sprzedac po tej cenie, poniewaz nie uzywam go juz (kierownica jest po lewej stronie i jest bardzo trudne dla mnie do jazdy
it), a szkoda, aby utrzymac taki piekny samochód i nie uzywac go .. Próbowalem sprzedac samochód w Wielkiej Brytanii, ale nikt nie chce kupic w lewo
Samochód strony kola kierownicy. Mój samochód jest juz na AIRCARGO LTD (lokalne przedsiebiorstwo zeglugowe od tego-Londyn) w ich lokalnym
reprezentant. (zaplacilem te firme dbac o tej transakcji, wiec nie trzeba sie martwic, jak bedziesz placic tylko
cena samochodu). Mozemy miec do czynienia, jesli jestes naprawde zainteresowany kupnem.Cena nie jest do negocjacji, ale zawiera
Transport na Twój adres.
Prosze napisac do mnie z powrotem do omówienia tylko jesli jestes zainteresowany, bo jestem zmeczony osób, które zadaja pytania i nie sa
zainteresowany w ogóle.
Pozdrawiam!

Jamie
robert1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 06 1986
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: BMW E 60

16 Sty 2014, 16:45

A TO ODPOWIEDŻ NA DRUGI MAIL
Witam ponownie,
Samochód i wszystkie dokumenty sa zamkniete w Port Dover gotowy do dostawy, juz podpisal kontrakt z AirCargo LTD i zaplacilem wszystkie podatki i mam zadnego interesu w utraty tej kwoty pieniedzy. Samochód jest gotowy do dostawy w dowolnym miejscu (bezposrednio pod wskazany adres). Jest to jedyny sposób i moim jedynym stanem, w tej transakcji.
(JESLI NIE zgadzasz sie z warunkami transakcji, PROSIMY NIE Domagaj z innymi rozwiazaniami jak mam duzo innych potencjalnych nabywców.)
Warunki transakcji:
Oto jak chce isc na dostawy i platnosci za samochód, który bedzie przez AirCargo LTD, a takze daje mozliwosc wgladu do samochodu, zanim otrzymam zaplaty za nia. Wyjasnie Ci krok po kroku jak to bedzie dzialac.
1) Przede wszystkim musisz wyslac mi swoje dane wysylkowe (imie i nazwisko i adres).
2) Po otrzymaniu informacji wysylki, pójde do AirCargo LTD i zostawic samochód na swoje nazwisko i adres jako zamierzonego odbiorcy.
3) AirCargo LTD sprawdzi samochód, równiez dokumenty prawne, aby zobaczyc, ze wszystko jest OK z nim.
4) otrzymasz powiadomienie z AirCargo LTD jako potwierdzenie, ze samochód jest w ich opieka, a takze, ze samochód zostal przetestowany przez nich.
5) Po tym, trzeba bedzie wyslac wplaty zaliczki jako gwarancja.
(Nalezy przeslac depozyt w wysokosci 50% od ich rachunku bankowego firmy i reszta pieniedzy 50% po otrzymasz samochód).
6) AirCargo LTD zweryfikuje platnosci, a jesli wszystko jest w porzadku, beda one dostarczyc samochód do drzwi kroku.
7) Po otrzymasz samochód, a bedziesz calkowicie zadowolony z niego, mozna polecic AirCargo Ltd z twojej decyzji. Masz 10 dni na inspekcje i podjac decyzje. Jesli nie zgadzaja sie z nim, zostana one zwrot z powrotem swoja kwote wplaty.
8) Jezeli z jakiejkolwiek przyczyny, nie bedzie zadowolony z samochodu, AirCargo LTD bedzie odebrac samochód od adresu bezplatnie.
Daj mi znac, jesli mozemy to zrobic.
UWAGA:
Czas wysylki: 2-3 dni.
Pieniadze zostana przeslane do AirCargo LTD zanim otrzymasz samochód i nie do mnie. Powtarzam beda trzymac swoje pieniadze do momentu otrzymania samochodu i dokumenty samochodu. Bedziesz mial czas kontroli w 10 dni. W tym czasie mozna sprawdzic, przetestowac i sprawdzic samochód. AirCargo przedstawiciel LTD bedzie w stanie Ci pomóc, aby zarejestrowac samochód. Jesli z jakiegos powodu (samochód ma zadnych ukrytych uszkodzen lub nie podoba mi go opisac) mozna odrzucic oferte. W tym przypadku
AirCargo LTD zwrócimy Ci calkowicie i oni wyslac samochód z powrotem na wlasnej skórze.
Samochód zostal zweryfikowany przez LTD AirCargo wykwalifikowanego technika samochodowego i samochód przeszly wszystkie test bez zadnych problemów.
Czekam poczte z pelna nazwa i adresem do mozna uruchomic transakcji z AirCargo LTD.
Pozdrawiam!

Jamie
MAM PYTANIE CO WIECIE O FIRMIE MARPOL-BUD Z KATOWIC NAPISZCIE.
robert1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 06 1986
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: BMW E 60

16 Sty 2014, 18:49

witam,
ja również sprawdzam ta firmę. Jutro znajomy z Katowic podjedzie sprawdzić ich biuro na ul. MIeleckiego. Oferty nieprawdopodobnie atrakcyjne. Mnie interesuje volvo s60 z ich oferty. Znajomy ze Szwecji sprawdzi mi również to auto w salonie szwedzkim volvo bo nie ma żadnych informacji o przebiegu nawet na stronach szwedzkich po wpisaniu numeru rejestracyjnego:(
POczatkowa euforia zmienia powoli w smiech z samego siebie i swojej naiwnosci. pozdrawiam
paco6969
Nowicjusz

Auto: bmw e39
Silnik: 3.0tdi