Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

12 Mar 2010, 10:17

kolejny oszust, Świnoujście Audi A4 tel. 510 352 227 Mieczysław Drzazgała !!!!!!!!!!- mozliwosc zalatwienia Audi A4 rocznik 2006 za 30 tys.- samochod z licytacji komorniczej. Na maila oczywiscie wyslal umowe przedwstepna i skan dowodu osobistego. Pod adresem z dowodu, facet ze zlamana noga- ktory pol roku wczesniej zgubil dowod ale po tygodniu ktos mu odeslal
cool_marta
Nowicjusz

Miejscowość: świnoujście

13 Mar 2010, 23:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Uwaga na tą aster pompa do na prawy :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

14 Mar 2010, 21:50

witam cie wysylam na podany emeil kopie umowy jak prosiles pozdrawiam
ice men
Nowicjusz

Miejscowość: malopolska

16 Mar 2010, 15:29

Odzyskałam pieniądze, które wpłaciłam na zaliczkę na Multibank Bre Bank, więc jest nadzieja dla wszystkich oszukanych :razz:
Janna
Nowicjusz

Miejscowość: Starogard Gd.

17 Mar 2010, 12:13

Witam!
ja tez padłem ofiarą tego typu oszustów; miało być VOLVO a przepadło...4000zł!!
pani pisze że odzyskała krase..mogę prosić o napisanie na adres [email widoczny po zalogowaniu] jak Pani to zrobiła???
Marek

Witam!
Chyba pobiłem tu rekord..mnie naciągli na 40000 zł; miało być VOLVO a jest totalna porażka. Już to zgłaszam na policję; siostra jest policjantką to potraktują sprawę poważnie.
szanowny oszuście jeśli czytasz to forum to daje Ci 3 dni czasu na odesłanie kasy. Inaczej znalezienie Ciebie i odzyskanie kasy wraz z odszkodowaniem będzie celem mojego życia i policji, w której pracuje siostra.
pamark
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

18 Mar 2010, 08:53

pamark napisał(a):Witam!
ja tez padłem ofiarą tego typu oszustów; miało być VOLVO a przepadło...4000zł!!
pani pisze że odzyskała krase..mogę prosić o napisanie na adres [email widoczny po zalogowaniu] jak Pani to zrobiła???
Marek

Witam!
Chyba pobiłem tu rekord..mnie naciągli na 40000 zł; miało być VOLVO a jest totalna porażka. Już to zgłaszam na policję; siostra jest policjantką to potraktują sprawę poważnie.
szanowny oszuście jeśli czytasz to forum to daje Ci 3 dni czasu na odesłanie kasy. Inaczej znalezienie Ciebie i odzyskanie kasy wraz z odszkodowaniem będzie celem mojego życia i policji, w której pracuje siostra.

Najgorsze jest to, że takich ch... raczej nie znajdziesz :sad:
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...

18 Mar 2010, 09:23

Witam!
Ja tak łatwo się nie poddaję. Ostatnio policja rozbiła podobnie działający gang; który oszukał 1700 osób. Teraz pewnie jest podobnie i działają na tych samych zasadach. Moja sprawa nabiera rozpędu i dni oszusta podającego się jako Dzierla są policzone. Przy zaangażowaniu konkretnym policji (a u mnie takowe będzie) sprawa jest do wykrycia bez problemu. Wszystkich którzy mają już jakieś doświadczenie w temacie proszę o kontakt. Razem będzie łatwiej. Szczególnie proszę o kontakt Panią Joannę która już odzyskała kase. Im więcej danych przedstawimy Policji tym lepiej.
pamark
Nowicjusz

18 Mar 2010, 17:00

Witam,
mnie też dokładnie zamuliło i wpłaciłam 5 tys. Markowi Ślęzakowi z Chojnowa koło Legnicy za sprowadzenie Rav4 ze Szwecji, Nr WIN zgadzał się, takie auto jest w Szwecji, oszust wysłał mi śliczną umowę w zielonym odcieniu, co prawda miałam wątpliwości co do nieudolnego podpisu przy pieczątce firmowej ( firma z Uppsali), auto miało przyjechać tydzień temu, komórka oszusta już nie działa, napisałam mu na maila życzenia żeby dostał raka, teraz piszę zawiadomienie o przestępstwie do prokuratury, nie mogę się nadziwić, że dałam się tak oszukać, nie jestem już dzierlatką i uważam się za pragmatyka.
Uważajcie na siebie!
Bożena
Bożena
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

18 Mar 2010, 17:34

Ogólnie sprawę zgłosiłam na Policję w mojej miejscowości, a pieniądze odzyskałam, ponieważ konto na które przesyłałam zaliczkę było zablokowane i bank automatycznie odrzucił mój przelew i odesłał kaskę. Dlatego napisałam nazwę banku Multibank Bre Bank S.A, niestety nie wiem kiedy dokładnie konto zostało zablokowane, może być tak, że niektórzy przelali pieniądze prędzej ode mnie(kiedy konto nie było jeszcze zablokowane) i będą musieli czekać na dalszy rozwój sprawy i liczyć na uczciwość prawdziwego właściciela konta. Życzę powodzenia :razz:
Janna
Nowicjusz

Miejscowość: Starogard Gd.

18 Mar 2010, 22:52

Witam!
Dwa dni temu znalazłem się na tym forum. Podając do kontaktu mail [email widoczny po zalogowaniu] zebrałem już sporo danych. Skontaktowało się ze mną kilka osób. Panowie Dzierla, Lenart, Macfauda ( a może to jeden pan) są już namierzani przez Policję. Sprawa jest bardzo rozwojowa stąd nie ujawnię szczegółów. Nadal proszę wszystkie oszukane osoby po kontaktowanie się na powyższy mail.
Panowie nie korzystają ciągle z trzydniowego ultimatum i to jest ich błąd..

[ Dodano: Pon Mar 22, 2010 14:28 ]
Witam ponownie!
Proszę aby wszystkie poszkodowane osoby poza zgłaszaniem wyłudzeń do Policji sprawę zgłaszały również do serwisu Otomoto
Marek
pamark
Nowicjusz

27 Mar 2010, 13:08

UWAGA OSZUSCI ZOSTALI ZATRZYMANI PRZEZ POLICJE ! PODSZYWALI SIE POD NAZWISKA MIECZYSŁAW CHAREWICZ,SIWEK ZBIGNIEW ....... DZIEKI FORUM I DETERMINACI OSZUKANYCH !POZDAWIAM
yo
piorunisko
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

27 Mar 2010, 17:38

Też zostałem naciągnięty na nie wielką sumkę ale nie mam zamiaru popuścić w dniu 22.03.010 pojawiło się ogłoszenie c12104404 i dałem się podejść miał być wczoraj samochód i ..... to mnie dziwi że sprawdzając wcześniej na policji dane z dowodu który otrzymałem Zbigniew Siwek był nie notowany więc zawierzyłem w dniu 26.03.010 jak nie było auta i brak kontaktu dowiedziałem się numer stacjonarny i tam mi Pani powiedziała że jest dużo osób które przychodzą po auta i że była już policja dziś też już byłem zgłosić to na policję .
sebek32
Nowicjusz

Miejscowość: polska

29 Mar 2010, 09:30

Witam serdecznie
Ja osobiście odwiedziłem Tyniec Legnicki pod adresem podanym w umowie warunkowej i kopii dowodu.
Okazało się po okazaniu go osobie, która otworzyła drzwi, że Siwek to faktycznie ta osoba ze zdjęcia i co ciekawsze jest tam faktycznie zameldowana. Śmiech mnie ogarnął, w gruncie rzeczy w otomoto mógł wystawić ogłoszenie z dopiskiem " to jest przekręt, chcę by mnie złapano". Po około 1/2 godzinie byłem już na Policji i w trakcie składania zeznań policjant poinformował mnie, że Siwek już siedzi w areszcie z PG na glowie. Oszustwo dotyczyło sprzedaży RAV4 z 2007 roku za 38000 zł. Jesli ktoś chce zasięgnąć jakiś informacji to proszę o email. Pozdrawiam
Tomek T
Nowicjusz

29 Mar 2010, 13:37

witam
też dałam się nabrać jak dziecko przez Zbigniewa Siwka, sprawę już zgłosiłam na policji
GOSTYG
Nowicjusz

Miejscowość: 32-091 Kraków

15 Kwi 2010, 19:06

Uwaga na Dominika Tarnówkę z Tych zamieszczającego m.in. w internecie oferty sprowadzania samochodów i wyłudzającego na nie zaliczki.
Przeciwko Panu Tarnówce prowadzone jest postępowanie karne przez Prokuraturę Rejonowa w Tychach.
cheat_breaker
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków