Cóż mogę powiedzieć - OSTRZEGAŁEM wszystkich przed tą firmą - posty moje i konto administrator tego serwisu usunął po 2 dniach - może teraz administrator zapłacić Państwu, którzy zostali oszukani, odszkodowanie?? Po co są takie fora jak to??? Chyba po to, aby dzielić się doświadczeniem i ludzi przestrzegać przed takimi złodziejami jak firma MAR-POL-BUD (marpolbud.eu).
Strasznie mi przykro, że straciliście pieniądze..
Pan Pluciński z dużą aktywnością usuwał wszelkie negatywne wzmianki o tej pseudo firmie tylko dlatego, aby mieć czas na robienie w balona kolejnych uczciwych ludzi. Policja nic nie zrobi - nie kiwną palcem, chciałem zgłosić to na prokuraturę, ale stwierdzili, że tak naprawdę nie mam czego zgłosić, bo mam tylko podejrzenie oszustwa.......no to teraz może panowie policjanci podniosą tłuste du..py i będę szukać oszustów...a może jeszcze dla nich za wcześnie - może Państwo będziecie musieli czekać jeszcze kilka lat na ten statek z autami???
Przypominam posta, którym starałam się ochronić Was wszystkich, a który z tego forum został wycięty:
"Firma Mar-Pol-Bud Marcin Pluciński, która oferuje samochody ze Szwecji to jeden wielki przekręt - WYŁUDZACZE zaliczek. Firma zarejestrowana w Głogowie w domu prywatnym, gdzie osoba pod tym adresem nie ma pojęcie o sprowadzanych autach. W Katowicach mają wykupioną usługę WIRTUALNEGO biura - tel. niby stacjonarny a to jest tylko i wyłącznie usługa przekierowania na komórki. W Katowicach pod tym adresem nikogo nie ma - poza sekretarką firmy, która świadczy usługę wirtualnego biura. Kolejna kwestia - numer konta bankowego w mBAnk, sprawdziliśmy z żoną bo mamy znajomego, który tam pracuje, nie należy do żadnej firmy tylko do prywatnej osoby i to nie jest Pan Pluciński - czyli mają SŁUPA. Przestrzegam wszystkich przed naciągaczami - zrobili sobie fikcyjną stronę www, na które zauważcie nie podają cen za auta. Samochody gdzieś istnieją (pewnie z jakiegoś portalu szwedzkiego zasysają opisy i zdjęcia), ale te auta nie są w takich cenach. Nie dajcie się nabrać - po 2 miesiącach tej firmy podejrzewam, że nie będzie. Udowodnienie oszustwa w prokuraturze zajmuje duuużo czasu, dlatego wyciągną w międzyczasie szereg zaliczek i zostaną sobie w Szwecji czy gdzieś tam."