Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

01 Lut 2014, 19:10

dzień dobry wszystkim.
należę niestety do grona, które zbyt pochopnie wpłaciły zaliczkę, a teraz kierują się do prokuratury.
Gdyby udało się komuś nas zorganizować-najlepiej komuś z okolic Katowic- (i niekoniecznie chciałabym, żeby to była podejrzana pani Joanna) to podaje maila ni bardzo proszę o jakieś info

[email widoczny po zalogowaniu]

Szanse na odzyskanie kasy marne, chyba , że rzeczywiście policja weźmie się za sprawę poważnie i złapie całą bandę a nie tylko pana Plucińskiego, który faktycznie może figurować, jak ktoś wspomniał, tylko jako słup.

Może dobry pomysł to byłoby faktycznie oddzielne forum ale nie bardzo wiem jak to zorganizować, żeby nie wszyscy mieli do tego dostęp. Teraz to właściwie nie wiadomo, kto jest normalny i uczciwy a kto tylko będzie chciał wyciągnąć od nas informacje.
Swoja drogą ciekawe ile jest osób poszkodowanych.

ps. Mnie pani J. pytała czy bylam w prokuraturze, chciała znac nazwisko prowadzącego prokuratora. (?)
ps2. wiem, jak teraz na to patrzę, to wydaje mi się, ze mnie coś zamroczyło, że podpisałam umowę i przelałam pieniądze w dobrej wierze. I pewnie każdy z Was tak ma...ale jeszcze do niedawna wierzyłam w uczciwość ludzi :(
1313
Obserwowany

Auto: toyota

01 Lut 2014, 21:59

Pani J. każdego z Państwa do kogo mogla dzwoniła i powiadamiała o zaistniałej sytuacji. Nie Mam danych a Pani adresu ani nazwiska nie posiadam, a jeśli pani byla w prokuraturze to pytalam o nazwisko prowadzącego by ułatwić komunikację między innymi prokuratorami. Ludzie myślcie - to nie boli. Nie śpię od trzech dni, po to, by czytać wasze obelgi?!
joaś
Nowicjusz

Auto: nie mam
Typ: Inny
Rok produkcji: 2020

01 Lut 2014, 22:07

Joaś...zgłosiłam sprawę do TVN..Uwaga! zobaczymy co będzie dalej..i czy będa chętni do udziału w programie na żywo...ja tak nie pozostawię tej sprawy bez żadnego efektu...jestem na tyle silna psychicznie że nie poddam się...a na oszustów nie mam zamiaru tyrać od rana do wieczora...pozdrowionka
MrWysoka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VV
Silnik: 1600
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Lut 2014, 22:10

a tak w ogóle to cośik martwe to forum od wczoraj...
MrWysoka
Nowicjusz

01 Lut 2014, 22:41

Witam wszystkich na forum !

Dołączam się do tematu gdyż także zostałem oszukany przez Pana (Chama) Marcina Kądziołkę. Ale radzę wszystkim uważać na niego może i jest oszustem ale dość sprytnym. Sprawę zgłosiłem na policję dwa lata temu oszukał mnie i wyłudził na ponad 6000 tyś zł na remont mieszkania. Jak się upominałem o pieniądze to po pewnym czasie obiecywał że mnie zniszczy zabije itp. Według moich informacji Pan Marcin K. wziął na pana Rafała K. jakąś firmę usługi pogrzebowe, wplątał pana Rafała K. w jakieś czarne interesy i Pan Rafał K. też zgłosił sprawę na policję w innym mieście ponieważ się bał ,czy Pan Marcin K. nie ma znajomości na policji. To są moje informacje którymi się z wami dzielę jeśli ktoś ma ich więcej to proszę niech się podzieli ze mną na forum. Odpiszcie na mój post. Niech gnojek odpowie za swoje przekręty !!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich
SamWieszKto
SamWieszKto
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW 520i
Silnik: 2.0 150 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

01 Lut 2014, 23:04

I obawia się pani wysłania swego maila na prywatną korespondencję? Kobieto myśl. Policji się nie boję, bo nie mam powodów.
joaś
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...

01 Lut 2014, 23:08

Bo wszyscy normalni mają ze sobą kontakt,dzięki mnie, czego nikt nie rozumie.A Pani niech odpuści jeśli ma do powiedzenia tylko groźby pod moim adresem i nic więcej
joaś
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:19

Tak...tylko z tym ze tą listę osób oszukanych które mi pani przesłała nie ma kontaktu...nikt nie zadzwonił...jedynie były głuche tel. i nr.zastrzeżony...
MrWysoka
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:22

A tak ogólnie ja pani nie grożę....a jesli tak to proszę mi napisac...
MrWysoka
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:27

Klamca!!!!!!!!!!!
joaś
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:34

Poproszę o podanie maila i nie oczernianie mnie na forum, mam dość nękania przez nieodpowiedzialne osoby. Każda z wymienionych osób jest wiarygodna, mam zgodę na podanie nazwiska i numeru telefonu. Zajmij się kobieto czy mężczyzno, która tylko potrafi plugawić czyjeś imię łapaniem złodziei a nie oczernianiem mojej osoby
joaś
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:36

Nie wierzę w cuda...to co pani pisze to tylko fałsz i nic nic wiecej...powodzenia aby pani nie siedziała za kratami ...żegnam..
MrWysoka
Nowicjusz

01 Lut 2014, 23:42

TY wielka kierowniczko od oszustów - nie wypisuj tu ludziom, żeby myślli bo jakbyś TY myślała i nie była w tym cały układzie to połowy tych tu ludzi by nie było!!!!!!!

To powiedz gdzie ty miałaś rozum jak byłaś w tym wszystkim i nie widziałaś szwindlu - tylko d...l mógł iść w zaparta do końca....Wiec poszukaj najpierw pierwiastka mózgu u siebie i nie oczerniaj tu ludzi - powinnaś od dawna siedzieć w pierdlu i tyle w temacie bezczelna babo!!
mirghamek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 07 1982
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Honda CRV 2.0 Executive
Silnik: 2.0 150 KM
Typ: SUV
Rok produkcji: 2010

02 Lut 2014, 15:51

nie wiem czy to dobry pomysł pisać tutaj na forum...

- chyba napisałem prywatną wiadomość do wszystkich osób prosząc o namiar na siebie - ponieważ trzeba się zorganizować. Mam listę do ok 10 osób - widzę,że dołączyły się nowe. Trzeba utworzyć jakieś inne forum,gdzie wszyscy będą pisać i każdy będzie mógł wszystko przeczytać,bo nie dam rady pośredniczyć pomiędzy Wami wszystkimi.

Jeśli ktoś może - niech utworzy gdzieś forum i napisze do mnie na prv - ja roześle info do wszystkich osób!!!
opelastr112
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 09 2008
Auto: opel
Silnik: 1,6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

03 Lut 2014, 11:09

Panie i panowie - wiem, że to, z czym walczycie i o czym tu piszecie jest sprawą, która ciągnie za sobą emocje, bulwersację, gniew itd. Ale proszę pamiętać, że jest to forum, na którym jest regulamin i on obowiązuje każdego. W waszych postach lecą wyzwiska, przekleństwa. Jest to niedopuszczalne na forum. Zatem bardzo was proszę - zanim napiszecie kolejne posty, ochłońcie, uspokójcie nerwy i dopiero piszcie wcześniej przemyślany tekst. Jak pisałem wyżej - rozumiem was, waszą złość, gniew itd, ale posty prosze pisac wg regulaminu, czyli bez wulgaryzmów, wyzwisk itd. W przeciwnym razie posypią się ostrzeżenia i bany.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000