Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

03 Lut 2014, 21:06

Czy ktoś z państwa miał dzisiaj jakikolwiek kontakt z kierowniczką ds/sprzedaży tzn. z panią J.Ś. proszę o wiadomość prywatną.
MrWysoka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 08 1990
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VV
Silnik: 1600
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

06 Lut 2014, 22:33

Może dobry pomysł na MARPOLBUD to dobry detektyw?
jack24
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 05 1984
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nissan x-trail
Silnik: 2,2 dci
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1994

07 Lut 2014, 00:19

to już było poruszane na tym forum
wdarekw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 07 1987
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: CHEVROLET
Silnik: 1,3
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

14 Lut 2014, 12:29

znalazłem następny "marpolbud" firma GOSPODARSTWO ROLNE LESZEK SŁAWINOWSKI strona: leszek-gora.com

jak ktoś ma ochotę niech wpłaca zaliczki - jedyne 50 % :lol:

może to ten sam oszust, teraz wygrzewa się w hiszpanii
kantra
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 1996
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rok produkcji: 2004

14 Lut 2014, 14:39

Może Ty cwaniaczku wpłacisz......
wdarekw
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 07 1987
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: CHEVROLET
Silnik: 1,3
Rok produkcji: 2012

14 Lut 2014, 16:43

jak bym był cwaniaczkiem to bym nie dał 12 tys do marpolbudu,
a o tych piszę po to aby ostrzec kolejnych niczego nieświadomych wpłacających zaliczki
kantra
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 1996
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...
    Groźne parkowanie na chodniku
    Gdy znalezienie miejsca do parkowania w danej okolicy jest wyzwaniem, pomysłowość kierowców w zastawianiu chodników bywa zaskakująca. Tymczasem takie zachowanie kierujących może być bardzo groźne dla dzieci, ...

16 Lut 2014, 10:48

Ja również zostałem oszukany.Kupiłem w Żyrardowie Toyotę RAV4 3-drzwiową 2.0 2004r przez osobę upoważnioną (byłem chory),okazało się że sprzedający oszust spisał umowę na 16800zł,a wziął do ręki 27500zł (jest 3-ech świadków),poza tym samochód posiada tyle usterek,i wad ukrytych m.in.brak koła zapasowego, że dołożyłem ok.5000zł,a muszę dołożyć jeszcze ok.3000zł.W rozmowie telefonicznej oświadczył bezczelnie ,że mogę odstawić samochód a on zwróci mi kwotę umowną tj.16800zł,a nie faktycznie zapłaconą tj.27500zł.Sprawę zamierzam zgłosić do prokuratury celem wszczęcia dochodzenia o popełnieniu przestępstwa.Nie podaję w tej chwili nazwiska tego oszusta,ale zamierzam zrobic to później, jeżeli ten człowiek nie wyrówna mi strat,chyba że zostanie przymknięty.
colonel
Nowicjusz

Auto: RAV4 III
Silnik: 2.2 TDI 136KM

24 Lut 2014, 19:06

Jak można podpisać umowę na kwotę niższą od rzeczywistej i mieć jeszcze do kogoś pretensje? Niech dodatkowe koszta zwróci Ci osoba, która to podpisała ;)
koslik
Nowicjusz

Auto: BMW 3 E90

07 Mar 2014, 18:25

Ja również zostalam oszukana przez Leszek Gora handel samochodami i maszynami rolniczymi reprezentowany przez Leszka Sławinowskiego szukam osób ktore tak jak ja zostaly naciagniete na zalicze lub calosc pieniedzy za dany towar którego i tak nie otrzymali. Nie zamierzam tego tak zostawic prosze o kontakt osoby oszukane przez tych panow lub pana.
Moj e-mail to [email widoczny po zalogowaniu]
Bardzo prosze ważne!
ewa12345
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 02 1995
Auto: nie mam

07 Mar 2014, 21:53

http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/9 ... owych.html

To jest informacja z dzisiejszego dnia
IwonaG
Nowicjusz

Auto: Nie mam

07 Mar 2014, 22:31

Super wiadomość. Czyli jest nadzieja na ustalenie tożsamości tego gościa.
Tiguan2
Obserwowany

Auto: Tiguan

07 Mar 2014, 22:38

IwonaG napisał(a):To jest informacja z dzisiejszego dnia
Myslisz ze jedna jaskółka to juz wiosna.. :?: :?: Powiem prawde,nie interesuje mnie osobiście temat oszustów jak i tez całej rzeszy naiwniaków którzy placą za coś czego nie widza na oczy.Zamkna jednego pojawi się następny itd.,itp.Wiem tylko jedno:jak długo będą zyli naiwniacy którzy sądzą ze mozna kupić coś okazyjnie za pól ceny lub taniej tak długo i dobrze bedą się mieli oszuści.Niestety ale zamknięty krąg... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

09 Mar 2014, 12:16

Odbiegasz od rzeczywistości i w pewnym sensie popierasz tego oszusta.Ludzie z reguły są naiwni,bo wierzą innym i źle na tym wychodzą.Ale trzeba spojrzeć na to i z drugiej strony,tak nas niestety postrzegają inne narody i aby zmienić wizerunek Polaków za granicą trzeba bezwzlędnie wypowiedzieć wojnę oszustom a nie utożsamiać się z nimi.Poddaję ten temat twojej refleksji.
colonel
Nowicjusz

09 Mar 2014, 13:41

Popieram ten post za jego rzeczowość i zrozumienie tej plagi oszustów z którymi policja sobie nie radzi albo nie chce sobie radzic .Przecież łatwo jest namierzyć tych drani i wsadzić do paki.Pomimo że zmienił komórkę to można ustalić jego miejsce,ale służby raczej wytracają czas na podsłuchy innych osobników nie związanych z przestępczością,tylko z polityką.Jestem pesymistą i wiem,że to się nie zmieni,musimy żyć w takiej rzeczywistości.
colonel
Nowicjusz

09 Mar 2014, 16:10

colonel napisał(a):Odbiegasz od rzeczywistości i w pewnym sensie popierasz tego oszusta.
colonel napisał(a):Popieram ten post za jego rzeczowość i zrozumienie tej plagi oszustów z którymi policja sobie nie radzi albo nie chce sobie radzic
Przedstawiasz w swojej wypowiedzi dwa skrajne punkty widzenia.Nie wiem do którego się ustosunkować i jak.Moze ja jednak powiem tak:w swoim zyciu sprzedałem i kupiłem xxx samochodów.Owszem proceder :wink: ten prowadziłem w czasach kiedy sposób sprzedazy i kupna odbywał się na innych zasadach.Towar=Kasa i viceversa.Nie,nie ...nie byłem aniołkiem ale nikt w zyciu nie zapukał do moich drzwi w mieszkaniu w poszukiwaniu mnie jako oszusta.Nigdy mi na myśl nie przyszło zeby kogoś oszukać,komuś cos ukraść.. :!: Nie raz się zastanawiam,a moze ja coś nie teges ... :wink: Owszem były to jadnak troche inne czasy a jak się człowiek czegoś nauczy za młodu/w pozytywnym tego słowa znaczeniu/to tych zasad przestrzega i wg.nich zyje...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014