Uwaga oszust AKM Kościelna 12 Pawłowice WVWZZZ3CZ6E196260

11 Maj 2010, 20:52

Witam wszystkich.
Ostrzegam przed oszustem. Chce sie stać szczęśliwym posiadaczem VW Passata. Dziś wróciłem z komisu AKM. Znalazłem tam Passata VW PASSAT HIGHLINE TDI!! NAVI!! SKORA!! MAXX!!!! [link do oferty na Allegro wygasł] . Rozmawiałem z Panem Andrzejem właścicielem komisu. Jechałem z Wawy 350 km wiec chciałem sie dowiedzieć jak najwięcej i dowiedziałem sie że auto jest z grudnia 2006 pierwsza rejestracja 2007. Przebieg 140 tyś z lekkim hakiem. Wymieniony rozrząd w marcu 2010 przy 126 tyś. Można pojechać do ASO żeby sprawdzić nie ma problemu. Wyposażenie Super. Przebieg oryginalny. Książka Serwisowa i podał mi numer VIN. WVWZZZ3CZ6E196260 . Wydawało się wszystko super. Wyjechałem dziś o 6 rano. Niestety kumpel mógł mi sprawdzić VIN dopiero jak już prawie na miejscu byłem. Co się okazało!!!!!!!. Auto w marcu 2010 było na przeglądzie przy 208 tyś. km!!!!! Masakra. przekręcili licznik o 60 tyś. bo jak się okazało mały hak to 9 tyś. Auto ma na liczniku 149 tyś, km. Mało tego. Zdziwiło mnie że jakoś nie bardzo mi chcą pokazać papiery. Miałem czekać bo mają klientów a papiery mają w domu i musza przywieźć. Przywieźli po godzinie ..... i co się okazało. Auto miało pierwszą rejestracje w marcu 2006 a rok produkcji 2005!!!!! bezczelnie oszukali nawet na roczniku. Miało być kupione od Niemca prywatnie od pierwszego właściciela. Właścicielem była firma. Mają klientów za deili co nie sprawdzą albo się nie orientują. I Jak mówił podobno mają klienta który i tak kupi jutro tj, 12 maja o 9 rano. Mam nadzieje że to przeczyta. !!!!Nie kupuj tego!!! nie wiadomo co jeszcze tam porobili poza przekręceniem licznika i umyciem silnika. Na silniku stała wręcz woda!!!! Facet patrzył mi w oczy i mówił przecież ja i tak go sprzedam. Jutro mam klienta który na pewno kupi. Ostrzegam z daleka od komisu AKM na trasie 81 jakiś 1 km za Pawłowicami Śląskimi po prawej stronie przy stacji benzynowej. Podał m Adres Katowicka 12 Pawłowice. Koleś miał tam jeszcze Audi, mercedesa i kilka modeli VW. Koleś mówił że sprowadza auta od 15 lat i można nam zaufać.
Koleś na allegro ma Nick. MARTA041
Mam nadzieje że uda mi się ostrzec kogokolwiek ostrzec przed nimi.
gocelmo
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

11 Maj 2010, 21:29

gocelmo napisał(a):i podał mi numer VIN. WVWZZZ3CZ6E196260 .

Jutro jak tylko nie zapomnę to sprawdzę po vin ten samochód tzn.rok prod.... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Maj 2010, 21:37

hmm powiedz mi i pokaz gdzie teraz nie przekrecaja liczników ? potrafia o 4 razy tyle lub i wiecej przekrecić wiec wiesz ;] fakt oszuści
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

11 Maj 2010, 22:19

60 tys. km to mało. Standardem w zasadzie jest korekta o 50-200tys. km w dół - w zależności od stanu licznika i wyglądu wnętrza. Jeśli przebieg faktycznie wynosił te 210tys. km to nie jest tak źle (40tys. km rocznie - w firmie, w Niemczech to żaden tam duży przebieg) - gorsza sprawa to to umycie silnika.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

18 Cze 2010, 20:25

Koleś wystawił kolejny samochód. Ciekawe o ile ten ma przekręcony licznik. No i z którego jest fsaktycznie roku.

516124575 Andrzej login MARTA041

[link do oferty na Allegro wygasł]

Treść jego ogłoszenia. Dokładnie taka sama jak przy tamtym aucie.
VW PASSAT HIGHLINE 2.0TDI 140KM

PRZEBIEG 100TYS KM 1 REKA

KSIAŻKA SERWISOWA 100% IGŁA

MAXYMALNIE WYPOSAŻENIE

MODEL 2009/8

PO OPŁATACH GOTOWY DO REJSTRACJI

SAMOCHÓD Z SILNIKIEM 2,0 TDI 140KM JEST BARDZO SZYBKI BEZPIECZNY I OSZCZĘDNY CO SPRAWIA ŻE JAZDA TYM AUTEM JEST PRAWDZIWĄ PRZYJEMNOŚCIĄ

WYPOSAŻENIE:

6-CIO BIEGOWA MANUALNA SKRZYNIA BIEGÓW
ABS/ADS
ESP-SYSTEM STABILIZACJI TORU JAZDY
BIXENON-DOSWIETLANIEM ZAKRETÓW
wykoniczenie w aluminium
ASR
FOTELE ELEKTRYCZNE
CZUJNIKI PARKOWANIA PARKTRONIC
PODUSZKA POWIETRZNA KIEROWCY I PASAŻERA
PODUSZKI BOCZNE KIEROWCY I PASAŻERA
PODWÓJNE BOCZNE KURTYNY POWIETRZNE
BOCZNE PODUSZKI POWIETRZNE DLA PASAŻERÓW Z TYŁU
KLIMATYZACJA AUTOMATYCZNA DWUSTEFOWA
NAWIGACJA - DVD - KOLOROWY WYŚWIETLACZ W FORMACIE 16:9
CENTRALNY ZAMEK STEROWANY Z KLUCZYKA (Z FUNKCJĄ OTWIERANIA I DOMYKANIA SZYB BOCZNYCH)
4 X ELEKTRYCZNE SZYBY
TAPICERKA SKÓRZANA
PODGRZEWANE FOTELE PRZEDNIE
ELEKTRYCZNE PODGRZEWANE LUSTERKA ZEWNĘTRZNE
LUSTERKA ZEWNĘTRZNE Z FUNKCJĄ OŚWIETLANIA PRZESTRZENI WOKÓŁ DRZWI
ŚWIATŁOCZUŁE LUSTERKA Z PRZYCIEMNIANIEM ELEKTROCHROMATYCZNYM
ELEKTRYCZNIE SKŁADANE LUSTERKA Z FUNKCJA UŁATWIAJACA COFANIE
CZUJNIK DESZCZU
PODGRZEWANE DYSZE SPRYSKIWACZY SZYBY PRZEDNIEJ
SZYBA PRZEDNIA ODBIJAJĄCA PROMIENIE SŁONECZNE
CZUJNIK ZMROKU Z FUNKCJĄ COMING/LEAVING HOME
SERWOTRONIC AKTYWNY UKŁAD KIEROWNICZY
TEMPOMAT
TRÓJRAMIENNA WIELOFUNKCYJNA SKÓRZANA KIEROWNICA
REGULACJA KIEROWNICY W DWÓCH PŁASZCZYZNACH
DUZY KOMPUTER POKŁADOWY MFA PLUS
PRZEDNIE ŚWIATŁA PRZECIWMGIELNE
2 X PODŁOKIETNIK
PAKIET CHROM
NAKŁADKI PROGOWE
PRZYGOTOWANIE DO MONTAŻU TELEFONU GSM Z FUNKCJĄ BLUETOOTH, ZESTAWEM GŁOSNOMÓWIĄCYM
PODŚWIETLANA PRZESTRZEŃ NA NOGI, PROGI
ELEKTROMECHANICZNY HAMULEC POSTOJOWY
KLIMATYZOWANE SCHOWKI 2X
KIERUNKOWSKAZY ZINTEGROWANE Z LUSTERKAMI BOCZNYMI
RADIO CD MP3 + ZMIENIARKA NA 6 CD
AUTOALARM
IMMOBILIZER
FELGI ALUMINIOWE 17

MOŻLIWOŚĆ POZOSTAWIENIA

(oczywiście wszystko zgodnie z regulaminem allegro)

SAMOCHÓD SPROWADZONY Z NIEMIEC OD PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA. STAN AUTA WIZUALNY JAK I TECHNICZNY IDEALNY JEST POPROSTU JAKBY WYJECHAŁ Z SALONU. SAMOCHÓD POSIADA KOMPLET KLUCZYKÓW ORAZ WSZYSTKIE DOKUMENTY WRAZ Z ORGINALNA KSIĄŻKĄ SERWISOWĄ POTWIERDZAJĄCĄ RZECZYWISTY STAN POJAZDU, AUTO REGULARNIE SERWISOWANE W SALONIE VW.KUPUJACY ZWOLNIONY Z OPLATY SKARBOWEJ SAMOCHODZIK NIE WYMAGA ZADNEGO WKŁADU JEST TO POPRSTU IGŁA JEST MOZLIWOŚĆ SPRAWDZENIA AUTA W SALONIE VW AUDI.ATKO KUPIONE O PRYWATNEJ OSOBY NIE OD FIRMY PRZEBIEG JEST ORGINALNY ŻADNE ELEMETY W SAMOCHODZIE NIE SA ZUŻYTE KIEROWNICA JAK SALONOWA DYWANIKI GUMOWE I WELUROWE(JAK NOWE)

AUTKO CZYSTE ZADBANE

LAKIER NIE POSIADA ZADNYCH RYS CZY WGNIECEŃ

MASKA ZDERZAK GRILL LAMPY NIE POSIADAJA ODPRYSKÓW OD KAMIENI

NIE POSIADA ZADNYCH WAD STAN 10/10

MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU NA RATY !!!!!!!!

NIE ZNAJDZIESZ TAK UTRZYMANEGO!!!!!!!!!

PRZYJEDŹ !!! ZOBACZ !!! KUPISZ !!!

PODANA KWOTA JEST CENĄ KUP TERAZ - DO UZGODNIENIA

CENA 56900PLN

JAKIEKOLWIEK DODATKOWE INFORMACJE

POD NR TEL. 516124575 Andrzej

NAPRAWDĘ POLECAM I POZDRAWIAM !!!!!
gocelmo
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

09 Gru 2011, 21:52

Witam, dziękuje za ostrzeżenie. Szczerze rozważałem opcje kupna tego auta [link do oferty na Allegro wygasł] ale twój post mnie od tego odwiódł. Dziękuje
ps przydatna strona do sprawdzenia nr VIN http://www.bmwarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html
wojciu
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 02 2003
Auto: passat 1.9 tdi 131KM trendline
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wezwać pomoc na drodze?
    Co zrobić z samochodem, który uległ kolizji albo awarii na drodze? Próbować jechać dalej? Wezwać przyjaciela z linką holowniczą? Zatrzymywać przejeżdżające samochody? Zestresowanemu właścicielowi uszkodzonego ...
    Czy agresja na drodze może być zaraźliwa?
    Nieprzyjemne gesty, nadmierne używanie klaksonu, zajeżdżanie innym drogi czy naciskanie na innych kierowców przez jazdę zbyt blisko – to wszystko nie tylko stwarza zagrożenie i brak szacunku, ale może również ...