REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tiguan napisał(a): Zauważyłem łamanie przepisów policjantów podczas zatrzymania audi, na pasie był znak nakaz skrętu w prawo, a oni jechali prosto.
Pozdro
Puchacz napisał(a):mogą nie przestrzegać przepisów ale tylko gdy jadą z sygnalizacją świetlną oraz sygnałem dźwiękowym. Bez tego muszą przestrzegać przepisów. nawet gdy jest tylko sygnał dźwiękowy bądź tylko światła nie mają prawa łamać przepisów. Ale w pasach muszą jeździć cały czas
SuperFly napisał(a):Czytałem kiedyś w "Motorze" na temat łamania przepisów przez policjantów. Od razu zaznaczam nie jestem za policją, staram się tylko patrzeć obiektywnie. Wyobraźmy sobie, że policja jedzie do włamania włączając sygnały przepłoszy włamywaczy, jadąc zgodnie z przepisami nie zdąży... Tak tłumaczył się Inspektor (chyba) Marek Fidos. Myślę, że akurat to jest przypadek odosobniony ale mogą zdarzyć się różne sytuacje więc troche więcej tolerancji...
Szkoda, że nie mamy policjanta na forum, byłaby ciekawa dyskusja .
2FastGuy napisał(a):To musiał mieć wyjątkowego pecha ... szczególnie że że te 5km wydawało się być zawsze tolerowane jako 'margines błędu'. No a tu proszę ... na 'ich' miejscu skupiał bym się na tych którzy jeżdżą po 200 wyprzedzając na skrzyżowaniu ;F jak to było w jednym z ostatnich odcinków.