Uwaga Pirat

09 Sty 2008, 23:15

Eeeee no to niezle. Pierwszy raz slysze o tym zeby policja jezdzila BMW hehe
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

09 Sty 2008, 23:29

BMW i Volvo?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Sty 2008, 00:11

No :D zawsze co slyszalem to mondeo albo jakas skodzina...a tu prosze Volvo,Bmw...
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Sty 2008, 00:53

Widziałem już różne fury, monedo, passaty, astry itd. :)
Ale BMW :) Fajnie :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Sty 2008, 15:18

też tak sobie mówiłem. ale kiedy zobaczyłem nowe Volvo to sie zdziwiłem, a potem jeszcze Srebrne BMW 5 ... Więc Trzeba uważać na na krajowej 7 w szczególności na szybkich obwodnicach i dwupasmówkach
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

10 Sty 2008, 16:15

Oglądałem wczoraj nowy odcinek programu. Zatrzymali kierowcę, który jechał 118 km/h. Tłumaczył policjantom, że alternator mu sypie i musiał śpieszyć się do mechanika. Potem było zatrzymanie audi TT roadster. Łysy policjant stwierdził, że w tym aucie były wyposażone nieodpowiednie czerwone kierunkowskazy. Kobieta tłumaczyła, że zrobiła przegląd i dopuścili auta do ruchu, a auto (wersja amerykańska) kupiła w Polsce. Została zatrzymana za wykroczenie. Mówiła, że "auto ma takie przyspieszenie, że nie może opanować, a 50km/h w mieście jest to tragedia" Zauważyłem łamanie przepisów policjantów podczas zatrzymania audi, na pasie był znak nakaz skrętu w prawo, a oni jechali prosto. Jeszcze było zatrzymanie luksusowego Peugeota 607. Ten facet, który popełnił wykroczenie, tłumaczył, że jest piękny teren i fajnie mu było szybko jechać.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...

10 Sty 2008, 17:46

Tiguan napisał(a): Zauważyłem łamanie przepisów policjantów podczas zatrzymania audi, na pasie był znak nakaz skrętu w prawo, a oni jechali prosto.

Kolego wiesz. Slyszalem ze nasi kochani policjanci podczas pościgu za "wariatem" drogowym mogą nie stosować sie do przepisów ruchu drogowego. Ostatnio ogladalem filmik na youtube jak nasza polska policja oficjalnym busem jedzie w terenie zabudowanym równiutkie 120km/h...i im nic nie robia ;/
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Sty 2008, 22:37

mogą nie przestrzegać przepisów ale tylko gdy jadą z sygnalizacją świetlną oraz sygnałem dźwiękowym. Bez tego muszą przestrzegać przepisów. nawet gdy jest tylko sygnał dźwiękowy bądź tylko światła nie mają prawa łamać przepisów. Ale w pasach muszą jeździć cały czas ;)
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

10 Sty 2008, 23:13

Puchacz napisał(a):mogą nie przestrzegać przepisów ale tylko gdy jadą z sygnalizacją świetlną oraz sygnałem dźwiękowym. Bez tego muszą przestrzegać przepisów. nawet gdy jest tylko sygnał dźwiękowy bądź tylko światła nie mają prawa łamać przepisów. Ale w pasach muszą jeździć cały czas ;)

No zgadza się :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Sty 2008, 01:11

Nie no to oni nie mieli ani sygnału ani dźwięku. Na innym filmiku (jechali po cywilnemu) pod koniec byla taka rozpiska i zdobyli 56pkt karnych.....chyba trzeba szkolic sie na policjanta :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Sty 2008, 09:35

Czytałem kiedyś w "Motorze" na temat łamania przepisów przez policjantów. Od razu zaznaczam nie jestem za policją, staram się tylko patrzeć obiektywnie. Wyobraźmy sobie, że policja jedzie do włamania włączając sygnały przepłoszy włamywaczy, jadąc zgodnie z przepisami nie zdąży... Tak tłumaczył się Inspektor (chyba) Marek Fidos. Myślę, że akurat to jest przypadek odosobniony ale mogą zdarzyć się różne sytuacje więc troche więcej tolerancji...
Szkoda, że nie mamy policjanta na forum, byłaby ciekawa dyskusja :) .
Susza tłumi, zagłusza, wywija i o dno wali... Zachwiany... Zachwiany...
SuperFly
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: brać hajs?

11 Sty 2008, 13:00

SuperFly napisał(a):Czytałem kiedyś w "Motorze" na temat łamania przepisów przez policjantów. Od razu zaznaczam nie jestem za policją, staram się tylko patrzeć obiektywnie. Wyobraźmy sobie, że policja jedzie do włamania włączając sygnały przepłoszy włamywaczy, jadąc zgodnie z przepisami nie zdąży... Tak tłumaczył się Inspektor (chyba) Marek Fidos. Myślę, że akurat to jest przypadek odosobniony ale mogą zdarzyć się różne sytuacje więc troche więcej tolerancji...
Szkoda, że nie mamy policjanta na forum, byłaby ciekawa dyskusja :) .

Racja co do tego policjanta :) z drugiej strony "oni" tez powinni miec troche wiecej tolerancji...nie kazdy przekracza predkość o 50km...moj kolega 2 tygodnie prawko mial i zlapali go, bo przekroczyl poza miastem o 5km...bylo 70 jechal 75...nie kazdy jest potencjalnym morderca
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Sty 2008, 19:24

Racja co do tego policjanta :) z drugiej strony "oni" tez powinni miec troche wiecej tolerancji...nie kazdy przekracza predkość o 50km...moj kolega 2 tygodnie prawko mial i zlapali go, bo przekroczyl poza miastem o 5km...bylo 70 jechal 75...nie kazdy jest potencjalnym morderca[/quote]

To musiał mieć wyjątkowego pecha ... szczególnie że że te 5km wydawało się być zawsze tolerowane jako 'margines błędu'. No a tu proszę ... na 'ich' miejscu skupiał bym się na tych którzy jeżdżą po 200 wyprzedzając na skrzyżowaniu ;F jak to było w jednym z ostatnich odcinków.
2FastGuy
Nowicjusz

14 Sty 2008, 20:42

2FastGuy napisał(a):To musiał mieć wyjątkowego pecha ... szczególnie że że te 5km wydawało się być zawsze tolerowane jako 'margines błędu'. No a tu proszę ... na 'ich' miejscu skupiał bym się na tych którzy jeżdżą po 200 wyprzedzając na skrzyżowaniu ;F jak to było w jednym z ostatnich odcinków.

NO racja. Nawet sie z nimi klócił mówiac Panowie wskaznik byl na 70 nawet nie wiedzialem ze przekraczam o 5. A oni do niego od kiedy masz prawko,...jestes mlody i trzeba studzin mlodych zapalenców. No chyba że cos mnie naściemniał :) ale nie wydaje mi sie hehe
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

24 Sty 2008, 14:13

Wczoraj oglądałem kolejny odcinek. W Warszawie policjanci jeżdżąc Passatem wyposażone w dwa kamery z przodu i z tyłu. Namierzyli prędkość przed i za pojazdem. To jest metoda polegająca na zebraniu dwa razy więcej mandatów. Pamiętajcie prędkość może być namierzona w różnych kierunkach!

Potem było o wypadku, który pijany kierowca na czerwonym świetle uderzył w pojazd oczekujące na zielone światło. Sprawca wypadku we krwi miał 1.24 promila. To był rekord w tym programie.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika