Uwaga Pirat

24 Sty 2008, 18:08

Tiguan napisał(a):Potem było o wypadku, który pijany kierowca na czerwonym świetle uderzył w pojazd oczekujące na zielone światło. Sprawca wypadku we krwi miał 1.24 promila. To był rekord w tym programie.
Pozdro :wink:

Oglądałem ten sam odcinek. Dzaidek jadąc po wnuka pojechał z pasa na lewo prosto, potem o 56km za dużo i na dodatek nie miał pasów. 1000zł i 17pkt. Ten rekordzista miał 1,24mg/litr. To jest około 2,6promila (mówił lektor)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

31 Sty 2008, 19:13

Oglądałem kolejny odcinek. Najciekawszy fragment był pościg za Mercedesem ML na autostradzie, który osiągnął prędkość ponad 200 km/h. Moim zdaniem była to niby ucieczka przed policją. Gdyby policja zatrzymała przed wjazdem na autostradę, to zabawa Mercedesem byłaby skończona i dlatego kierowca Mercedesa nadepchnął gazu do dechy oddalając od policji, żeby sprawdzić wrażenie podczas jazdy na autostradzie.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

31 Sty 2008, 20:30

Tiguan: Oglądałeś dzisiaj może ?? Chcialbym to zobaczyć...
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Sty 2008, 21:05

Bryann napisał(a):Tiguan: Oglądałeś dzisiaj może ?? Chcialbym to zobaczyć...

Ja zawsze oglądam premierowy odcinek w środę o godz. 21:45, ale możesz zobaczyć powtórkowy odcinek jutro w piątek o godz. 8:00 lub 20:00, w sobotę 17:00 i 22:30. Oczywiście w TVN TURBO. :D

Ten fragment odcinku był pokazany przed zakończeniem programu.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

31 Sty 2008, 21:06

oooo dzięki wielkie :) napewno tego nie przegapię :) pozdrawiam
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lut 2008, 23:00

Oglądałem :) udało mi się....gdyby nie ten tir, co go przyblokował bez problemu uciekłby im...
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

04 Lut 2008, 08:57

Jak dla mnie,to szkoda,że taryfikator mandatów kończy się na 10 pkt i 500 zł mandatu za przekroczenie prędkości powyżej 50 km/h.Powinno to iść dalej - przekroczenie o 51 - 60 km/h 12 pkt i 600 zł,o 61 - 70 km/h 15 pkt i 700 zł itd.I im większe przekroczenie prędkości,tym więcej pkt.A panu,który gnał 120 przez bramki i ponad 200 dalej,powinni podziękować za to,że był kierowcą i zatrzymać mu prawo jazdy za pkt.Totalna głupota - ponad 200 km/h na autostradzie i to z dzieckiem w środku...Poprostu potencjalny morderca.Wystarczyło tylko,żeby mu opona pękła,lub ktoś niefrasobliwie mu wyjechał....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Lut 2008, 13:43

Dokladnie , ale przyznajcie sie nie jechaliście nigdy no może nie 200km/h po autostradzie ale te 160-170km/h. W terenie zabudowanym lub niezabudowanym oczywiście jestem za powinni mu zabrać prawo jazdy bo to samobójstwo.Ale według mnie powinni podnieść maksymalna prędkość na polskich autostradach , których i tak nie jest dużo.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Lut 2008, 16:45

Bo u nas tak jest jezdzimy po samych dziurawych uliczkach i jak tylko widzimy kawalek prostej a jeszcze dwa pasy to swira dostaja i ile fabryka
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

04 Lut 2008, 17:31

Moim zdaniem to w polsce powinny być ogólno dostępne tory do jazdy gdzie można by było pojechać i troszeczkę poszaleć, odreagować sprawdzić auto.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

04 Lut 2008, 17:42

dokładnie takie tory by były fajne , ale chciałbym zwrócić uwagę na to ,że policja powinna wprowadzić zaostrzenia i sprawdzać czy takie zawalidrogi nie blokują lewego pasa. W ogóle na autostradach powinny byc w Polsce wyznaczone minimalne prędkości powiedzmy te 60-70km/h. Bo jazda 40km/h lewym pasem jest wręcz wkurzająca.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

04 Lut 2008, 20:58

Przeciez jest takowy przepis,który mówi,że zabrania się jechać z prędkością,która utrudnia jazdę innym kierowcom.Tak więc jeżeli policja przyuważy delikwenta,który jedzie 40,50 km/h po autostradzie lewym pasem i spowalnia ruch pojazdów,to napewno się nim zainteresują.
Dodam jeszcze ciekawostkę na temat autostrad - minister transportu itd itd, drogę między Katowicami a Krakowem nazwał jako wyrób autostradopodobny :) .
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

04 Lut 2008, 21:58

Bolo1989 napisał(a):Moim zdaniem to w polsce powinny być ogólno dostępne tory do jazdy gdzie można by było pojechać i troszeczkę poszaleć, odreagować sprawdzić auto.

Oczywiście takie tory są, tyle że nie jeździ się swoim autem, tylko "przystosowanym do jazdy". No a godzinka kosztuje bagatela około 900zł ;/ od razu wszystkim sie odechciewa tyle płacić i wolą "ciągnąć" te 150km/h na autostradzie
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2008, 00:20

Oczywiście że są, ale nie ogólno dostępne :-(
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

17 Lut 2008, 14:09

Nie wiem,czy zauważyliście,ale coś jest nie tak z tym programem.W przepisach jest napisane,że policjant po zatrzymaniu samochodu,powinien przedstawić się i podać powód zatrzymania.Wielu policjantów po przedstawieniu się,zadaje kierującemu pytanie "Czy zna pan powód kontroli?" lub "czy wie pan za co pana zatrzymaliśmy?".Zadawanie kierującym takich pytań jest zabronione.Ale jak to bywa w Polsce,nikt na to nie zwraca uwagi...
Inną sprawą,którą ostatnio zauważam,to jest to,że policjant mówi,że kierujący otrzymuje np. 300 zł mandatu i 8 pkt karnych.A na końcu interwencji,na ekranie ukazuje się info,całkiem inne niż to,co powiedział policjant np. 200 zł i 6 pkt.Coś chyba jest nie tak....
Zdarza sie bardzio często też taka sytuacja,że kierujący nagrywany na wideorejestrator popełnia np. 3 wykroczenia,a zostaje ukarany tylko za jedno...
Czy zauważyliście coś takiego?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika