Uwaga Pirat

13 Mar 2008, 22:01

Na miejscu tej kobieciny co niby wymusiła włączając sie do ruchu nie przyjął bym mandatu ! Jak byk tablica terenu zabudowanego a pajace jada 90 km/h.Żeby było śmieszniej to w dalszej części programu policjant tłumaczy zatrzymanemu kierowcy ze w momencie przekraczania w/w tablicy ma jechać 50 km/h bo tak mówią przepisy.CYRK !!! Jakby mieli 50 km/h to nie było by wymuszenia !!!!!!!!!
inic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Mar 2008, 19:42

Oglądałem kolejny odcinek - Rekord w programie ponad 210 km/h.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

27 Mar 2008, 23:38

No ja widziałem raz jak kobieta wyprzedała mając ciągłą linie ale niemiała gdy konczyła manewr:D Ja bym się wtedy odwołał

Widziałęm jeszcze kiedyś jak motocyklista uciekał przed patrolem:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

27 Mar 2008, 23:40

Również widziałem. Szybko jechał.

A najbardziej podobał mi się Pan, śpieszący się na pociąg hehe
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

12 Kwi 2008, 21:20

Ostatnio kobieta w XC90 się pytała ile jechała :D

albo Pan w Porsche mówił, że przeczuwa, że to policja i zwolnił ale niechciało mu się mniej a jechał 100 na 50;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Kwi 2008, 12:59

Oglądałem kolejny odcinek. W tym odcinku najszybciej jechał Audi S8 osiągając prędkość ponad 200 km/h. Jeszcze było pretensje kierowcy do policjantów, który jechał 118 km/h.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Caddy BiFuel z fabryczną instalacją LPG
    Volkswagen Caddy dzięki wielu wersjom nadwozia, szerokiej gamie silników i dwóm rozstawom osi, jest niezwykle uniwersalnym samochodem. Świetnie sprawdzi się jako auto użytkowe w pracy, jak i jako samochód ...

22 Kwi 2008, 16:43

Tiguan napisał(a):Oglądałem kolejny odcinek. W tym odcinku najszybciej jechał Audi S8 osiągając prędkość ponad 200 km/h. Jeszcze było pretensje kierowcy do policjantów, który jechał 118 km/h.

Też to oglądałem. Facet który jechał 118 nie przyjął mandatu ( chcieli mu dać 500 zł i 13 pkt. karnych za przekroczenie prędkości o 38 km) a facet w S8 o przekroczeni prędkości dostał 500 zł i 10 pkt. karnych. Gdzie ta sprawiedliwość?
dzwonek18
Nowicjusz

22 Kwi 2008, 19:17

dzwonek18 napisał(a):Też to oglądałem. Facet który jechał 118 nie przyjął mandatu ( chcieli mu dać 500 zł i 13 pkt. karnych za przekroczenie prędkości o 38 km) a facet w S8 o przekroczeni prędkości dostał 500 zł i 10 pkt. karnych. Gdzie ta sprawiedliwość?

Też widziałęm to S8, gościu mówił, ze ma zaduży silnik i zachciało mu się testować:D ale nieoglądałem od począdku i niewidziałem tego co jechał 118 a szkoda.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Maj 2008, 11:13

A ja widziałem ostatni odcinek, i było w nim coś takiego. Facet jechał Sprinterem, przekroczył prędkość, a lektor takie coś "ten kierowca za dużo już zrobił, policjanci nawet nie będą mierzyć mu prędkości" policjanci rzeczywiście nie mierzyli prędkości, a po zatrzymaniu: "Powodem kontroli jest przekroczenie przez Pana prędkości o 30km"

Ominąłem coś, czy ten program "się wali" ??

Kolego MotoAlbercik, czy twórcy programu odpisali na Twojego maila ??
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

18 Maj 2008, 20:37

Widziałem program o człowieku który czyta teksty w tym programie i powiedział że dostaje sporo maili od ludzi, ale niestety to nie on jest odpowiedzialny za treść ponieważ on ją dostaje i tylko czyta.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

18 Maj 2008, 22:18

Wysłałem do nich w sumie 5 maili,ale na żadnego jak narazie nie odpisali.Próbowałem też dodzwonić się kilka razy na komisariat policji w Kartuzach,ale albo było zajęte,albo nikt nie odbierał.Ciekawe to jest wszystko.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2008, 20:11

Ostatnio oglądałem kolejny odcinek. Zauważyłem w tym, że policjanci mają nowy nieoznakowany radiowóz Renault Megane Sport. Na pewno ma dużo koni pod maska. Jakieś dziwne było zatrzymanie Mercedesa CLS, który przytarł przedni bok od czerwonej Corsy. Tak kierowca, że nie reagował na sygnal od policjantów.

Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Lip 2008, 22:54

Tiguan napisał(a):Oglądałem wczoraj nowy odcinek programu. Zatrzymali kierowcę, który jechał 118 km/h. Tłumaczył policjantom, że alternator mu sypie i musiał śpieszyć się do mechanika. Potem było zatrzymanie audi TT roadster. Łysy policjant stwierdził, że w tym aucie były wyposażone nieodpowiednie czerwone kierunkowskazy. Kobieta tłumaczyła, że zrobiła przegląd i dopuścili auta do ruchu, a auto (wersja amerykańska) kupiła w Polsce. Została zatrzymana za wykroczenie. Mówiła, że "auto ma takie przyspieszenie, że nie może opanować, a 50km/h w mieście jest to tragedia" Zauważyłem łamanie przepisów policjantów podczas zatrzymania audi, na pasie był znak nakaz skrętu w prawo, a oni jechali prosto. Jeszcze było zatrzymanie luksusowego Peugeota 607. Ten facet, który popełnił wykroczenie, tłumaczył, że jest piękny teren i fajnie mu było szybko jechać.

He, he też oglądałam ten odcinek :D
Dla mnie najzabawniejsze było jak panienka z TT twierdziła, że nie potrafi zapanować nad przyspieszeniem... Czasami nieźle można się uśmiać słuchając jak ludzie się tłumaczą :lol:
Herr Porsche miałby zaburzenia wzwodu na widok Cayenne...
klaudia9z
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Sie 2008, 17:38

Fajny program, tylko strach patrzeć jakich wariatów mamy na drogach.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

02 Sie 2008, 22:58

Ja także oglądam ten program i nie zgodzę się z powyższą wypowiedzią. Dla mnie 90% ludzi w tym programie to zwykli ludzie, a nie żadni piraci.
MOje zdanie jest takie...
W Polsce znaki i ograniczenia prędkości są śmieszne, nie mówię że wszędzie ale w wiekszosci tak...
Program staje się powoli nudny w związku z tym ze zazwyczaj jest 400-500 zl i 10 pkt.

W realu 75% policjantow z tych kontroli pewnie wzielaby 50 zl na obiad a nie dalaby mandatu karnego.
Ale tv dziala cuda. ;-)
Kwiatula
Nowicjusz