Uzdatniacze paliwa

24 Paź 2013, 12:41

Hej, ostatnio na stacji widzialem ulotke Petrolenergy, poszperwalem troche w internecie i traiflem na ich storne - tam poczytalem cos wiecej o tym produkcie. Jest to odzywka do paliwa, ktora redukuje jego zuzycie + dodatkowo konserwuje silnik. Czy ktos z was juz korzystal z tych tabletek? Porducent twierdzi, ze mozna obnizyc spalanie nawet o 15%. Jestem ciekawy waszych opinii o tym.
Bryben
Nowicjusz

Auto: BWM E36

24 Paź 2013, 16:15

Ja korzystałem i nie bardzo widziałem ten spadek spalania : /
Koytko
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 07 1988
Auto: Kia Ceed

31 Paź 2013, 00:59

Ja dopiero 4 tabletki wrzucilem, i jak na razie to ok 10% mi spadlo.
Broder
Nowicjusz

Auto: A4

06 Lis 2013, 11:07

Ja bym raczej nie wierzył w takie brednie, trzeba byłoby to sprawdzić na torze, ten sam dystans, ta sama prędkość i ten sam czas. Wtedy można się wypowiadać a takie tabletki czy różne płyny mają raczej na celu przeczyszczenia i dbanie o wtryskiwacze i filtrów paliwa z syfu a niżeli spadek paliwa, takie jest moje zdanie...
kamilo3773
Początkujący

Miejscowość: Kłodawa
Prawo jazdy: 05 05 2011
Auto: VW Polo 86c2f =D

18 Lis 2013, 11:00

Ja zawsze byłem sceptycznie nastawiony do takich dodatków. Jeżdżę różnymi autami od 5 lat i szczerze mówiąc w każdym próbowałem przez krótki co prawda czas uszlachetniaczy, ale efektów nie było, lub były niezadowalające.
Ander
Początkujący

Prawo jazdy: 05 05 2008
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: Suzuki Swift
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 e-tron ma 204KM i zużywa zaledwie 1,5l na 100 km
    Audi prowadzi intensywne prace nad elektryfikacją napędu przy pomocy hybrydowej techniki plug-in. Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, producent zaprezentuje Audi A3 e-tron. Moc systemowa samochodu ...