Uzupełnienie stanu oleju poprzez laika

28 Paź 2010, 01:36

Sytuacja odbyła się w serwisie,marki niepodaję ze względu że to był jedynie zbieg okoliczności :cool: .Podjeżdza klient swoim nowym autem pod serwis,widzi że klienci czekają na przyjęcie poprzez konsultanta i niechcąc tracić czasu podchodzi do przypadkowego pracownika/mechanika serwisu.Pyta się grzecznie o powtórne sprawdzenie stanu oleju,jego zdaniem powinnien uzupełnić stan oleju.Po sprawdzeniu okazuje się że faktycznie jest tendencja w kierunku minimum,następna wymiana za 6000km,więc pracownik w ramach zrobienia dobrego wizerunku proponuje uzupełnienie stanu oleju na koszt firmy/serwisu.Klient jednak grzecznie odmawia,po czy udaje sie do sklepu firmowego gdzie nabywa właściwy olej silnikowy.Kilka minut pózniej zaczepia ponownie mechanika tłumacząc ze wlał juz litr oleju a na miarce nadal identyczny stan.Hmm,a więc może to sprawdzmy.Stan oleju nadal identyczny,litr oleju wlany,ale gdzie :?: :!: Do zbiornika wyrownawczego cieczy chlodzącej... :lol: I się zaczeło :arrow: Płukanie układu,ale tym razem na fakture :shock:
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

28 Paź 2010, 05:32

Znam przypadek, gdzie kierowca próbował odkręcić koło... na podnośniku :smile: Skończyło się na przyjeździe lawety i zapłaceniu 50zł za fachową pomoc :twisted:
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

28 Paź 2010, 10:23

Brawa dla tych panów :)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

28 Paź 2010, 11:45

Ja mam przypadek z życia wzięty ale czasami sie zdarzający u nas z ludzkiej głupoty.
Kumpel robił w warsztacie na mojej ulicy i robił coś z hamulcami w Corsie B,poskładał wszystko pięknie ładnie ale nie dokręcił koła,koleś przyjechał po auto,odebrał jak gdyby nigdy nic bo wiadomo nie wiedział,ujechał może z 2-3km aż tu nagle wyprzedziło go koło a koleś w szoku co sie dzieje i potem trzeba było auto na lawete brać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód dla niepełnosprawnego kierowcy
    Odsetek osób niepełnosprawnych w Polsce wynosi ponad 12% mieszkańców, czyli 3,1 mln obywateli. Podobnie sytuacja kształtuje się w całej Europie. Najczęstszą przyczynę niepełnosprawności stanowią schorzenia układu ...
    Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC?
    Czy warto rozszerzyć ubezpieczenie samochodu OC o AC, skoro autocasco wiąże się z dodatkowym kosztem? To pytanie zadaje sobie wielu kierowców, przeglądając oferty. Tym bardziej że podczas gdy ubezpieczenie OC (odpowiedzialności ...