Używana hybdryda jako pierwszye auto

30 Lip 2022, 11:47

Witam
Planuję zakup swojego pierwszego auta będzie to Toyota Auris estate hybryda w automacie z silnikiem 1.8
[link do Autotrader wygasł]

Auto dla 4 osobowej rodziny z dużym psem

Auto będzie głównie na dojazdy do pracy i po mieście,nie zamierzam się wybierać w trasy przez pierwszy rok ze względu na brak doświadczenia i bezpieczeństwo swoje,rodziny i innych uczestników ruchu.

Budżet,moja maksymalna granica to 14.000£ ( funt brytyjski) czyli około 78 999,64 tak mówi wujek google,aut szukam na stronie
[link do Autotrader wygasł]

Przebieg nie wiem jaki powinien być i jaka powinna być górna granica

Rok no tu podobnie jak wyżej też nie mam pojęcia ile maksymalnie powinien mieć ale wydaje mi się że za takie pieniądze to raczej nie brać więcej niż 10 lat ????

Co myślicie o takim wyborze i na co zwracać uwagę przy kupnie używanej hybrydy
Gość109198

31 Lip 2022, 09:54

Budżet który masz powinien wystarczyć na Aurisa II TS czyli wersję od 2015 roku.

Tajger230 napisał(a):Przebieg nie wiem jaki powinien być i jaka powinna być górna granica
Te samochody wytrzymują duże przebiegi ale w twoim budżecie myślę, że jesteś w stanie znaleźć egzemplarze z realnym przebiegiem w granicach 80-140 tyś. km.

W przypadku samej baterii trakcyjnej raczej nie ma się czego bać bo jeżeli już to można wykonać regenerację lub kupić inną są dostępne i ceny nie są z kosmosu. Generalnie jednak nic się z nimi nie dzieje nawet po 10 latach prawidłowej eksploatacji jak nie była przegrzewana.

Tajger230 napisał(a):Co myślicie o takim wyborze i na co zwracać uwagę przy kupnie używanej hybrydy
Wybór bardzo fajny ale wygodniejszy dla 4 osobowej rodziny byłby Prius Plus ma więcej miejsca nad głową z tyłu, a napęd z silnikiem jest taki sam.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35