Używane auto do 25-30k pln ani grosza więcej. Może z większy prześwit.

10 Sty 2019, 20:11

Nimothan napisał(a):a co sądzicie o w/w autkach ?

oprócz tej skody ze szwecji to NIC bez Nr. VIN.
jak ktoś jest uczciwy i nie ma nic do ukrycia to podaje Nr. VIN w ogłoszeniu
Ja zawsze w każdym swoim aucie podaję VIN do weryfikacji, ponieważ kupuję samochody bezwypadkowe i zwerygfikowane więc nie mam nic do ukrycia.
a ogólnie to rozrzut masz konkretny sedany, minivany,
auta za 15 tys, auta za 30 tys.
wolnossące, turbodoładowane
przede wszystkim musisz się określić czego konkretnie szukasz?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

11 Sty 2019, 19:29

Szukam auta służącego mi do dojeżdżania do pracy - 2x50 km 2/3 z tego z prędkością około 100-140 k/h.
Chciałbym by auto spalało mało i dało się jeszcze założyć LPG by maksymalnie zaoszczędzić.
Mam obecnie Renault Scenica I w dieselu. auto stare bo blisko ma 18 lat ale super się trzyma i bardziej cenię tego francuza jak waga (tak miałem i to była męka szrot i nie chce za bardzo VW.

Szukam czegoś taniego w utrzymaniu jeśli chodzi o spalanie i naprawy + w miarę przestronne wnętrze gdzie siedzi się wysoko taki godny następca scenica.
auto na dojazd do roboty + a w weekend spakować kobietę siebie i 2-3 osoby gratisowo i jechać na wycieczkę 4-5 dniową(scenic pozwala mi na to nawet zimą gdzie walizek więcej bo wszystkie ciuchy więcej miejsca zajmują). z czasem dzieci się pojawią więc te 2-3 osoby znikną z auta a w ich miejsce mają się pojawić 2 foteliki dla dzieci.

jakieś pomysły ?
Nimothan
Początkujący

11 Sty 2019, 19:55

Zobacz sobie V70. Do tego mondeo mk4, citroen c5 albo laguna 2.0T (ale ten ciaśniejszy od reszty).
Jeśli coś w stylu van'a to poszukałbym s-max'a
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Sty 2019, 22:01

combi raczej odbada - minivan mimo wszystko w ciasnym mieście bardziej wygodny(a przynajmniej ten scenic).

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

a to auto z linku warte cokolwiek ? ten gaz do tego sinlinka ?
Nimothan
Początkujący

13 Sty 2019, 23:00

Jeśli chodzi o Rio to fajnie wygląda, jednak właściwości jezdne to porażka, przekombinowany układ kierowniczy.
Sprawdzałem kiedyś takie z silnikiem 1.2, gość latał głównie autostradą 60km dziennie ... przebieg na poziomie 100 000 km a olej był poniżej minimum na bagnecie (chociaż w dzisiejszych czasach sporo silników lubi sobie łyknąć).
P.S. wysłałem Tobie PW.
tomekdk

14 Sty 2019, 18:40

Nimothan napisał(a):Szukam czegoś taniego w utrzymaniu jeśli chodzi o spalanie i naprawy + w miarę przestronne wnętrze gdzie siedzi się wysoko taki godny następca scenica.
auto na dojazd do roboty + a w weekend spakować kobietę siebie i 2-3 osoby gratisowo i jechać na wycieczkę 4-5 dniową(scenic pozwala mi na to nawet zimą gdzie walizek więcej bo wszystkie ciuchy więcej miejsca zajmują). z czasem dzieci się pojawią więc te 2-3 osoby znikną z auta a w ich miejsce mają się pojawić 2 foteliki dla dzieci.

a później Kia Rio.
Auto, które wrzucasz nijak ma się do wymagań jakie stawiasz. Ta 4-5 dniowa wycieczka to chyba z bagażami na przyczepce za autem.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Mar 2019, 10:46

My kupiliśmy w takiej cenie Toyotę Yaris z II edycji 96 tys przebiegu
Brumbrum123
Nowicjusz