Używane auto z automatem i silnikiem benzynowym do 20k

05 Lis 2020, 15:53

Witam.
Potrzebuję pomocy.
Poszukuje używanego auta z dobrą skrzynia automatyczna do 20k w benzynie kompakt. Zależy mi na tym aby auto było tanie w eksploatacji oraz łatwe (co to znaczy, chodzi mi o to żeby do wymiany żarówki nie trzeba było rozkręcać i ściągać całego zderzaka.) Moje poprzednie auto to Renault Clio III i od razu podziękuje za propozycje francuskich aut. Jeździć będę głównie po mieście, do pracy. Może 2-3 razy w roku trasa 250-300km.

Poszukując na Internecie opinii o dobrych automatach wszędzie zachwalają japońskie auta.

Z góry dziękuję.
biednybogaty
Obserwowany

20 Lis 2020, 13:56

biednybogaty napisał(a):łatwe (co to znaczy, chodzi mi o to żeby do wymiany żarówki nie trzeba było rozkręcać i ściągać całego zderzaka.)
Z tym będzie ciężko bo sporo samochodów jest tak projektowanych że coraz rzadziej można wymienić żarówkę nie wyciągając całej lampy lub odpinając choćby części zderzaka.

Nie podałeś wielkości auta ale myślę, że jak szukasz automatu to najlepszym wyborem będzie jakiś kompakt w podanym budżecie.

Ja bym chyba tu szukał czegoś z klasycznym automatem. Uważam że ciekawą propozycją może być Honda Civic Ufo z silnikiem 1.8 w połączeniu z klasycznym automatem (nie iShift).

Oczywiście szukając takiego auta musisz wziąć pod uwagę to że naprawa skrzyni automatycznej wiąże się zazwyczaj se sporymi kosztami. mając to na uwadze warto przed zakupem dokładnie ją sprawdzić w warsztacie który zajmuje się typowo naprawa skrzyń biegów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35