Używane kombi do 30-35k

28 Cze 2009, 17:23

Witam. Mam zamiar dokonać zakupu auta, najlepiej powyżej 2004r., kombiaka tak do 30-25k. Potrzebuje samochodu rodzinnego, w miarę możliwości dobrze wyposażonego i możliwie mało awaryjnego. Rozważam kupno peugota 307sw z 2006 roku (29k), ale zraża mnie jego awaryjność.Czy możecie mi coś doradzić? Z góry dzięki

Zdjęcie

Edit: Silnik jak by się dało tak do 2,0; robię około 20tys km, wybierzcie proszę co będzie lepsze diesel czy benzyna?
Kamok
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

28 Cze 2009, 23:50

Dla rodziny: VW Passat kombi, diesel !!

Jak masz małe dziecko to spokojnie wejdzie Ci wózek[ i gondola i spacerówka-w zalezności od wieku dziecka, nawet duża 3-kołowa np. teutoni] walizki, bujaczek, zabawki i zona +dziecko w foteliku :D i masz jeszcze wolne miejsce :)

BMW 530d kombi
Gelicjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Spod XP

29 Cze 2009, 00:04

Moim zdaniem najlepszy będzie Nissan Primera 1.9DCI. Bardzo ładny samochód. Silnik mało awaryjny a do tego bardzo oszczędny. I za 30k można wyrwać młody samochód z małym przebiegiem :cool:

Pozdro
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

29 Cze 2009, 08:48

Ford C-max
Opel Meriva

Ja się na Peugeotach nie znam, ale tu nawet ci co chwalą francuzy to 307 odradzają.

Rodzinne autko to może być jakiś van (np Zafira), a może być hatchback typu Focus. Zależy co kto przez rodzinne autko rozumie. Jak duża ta rodzina? Dzieci dorastające czy w fotelikach? Ekonomia też zależy czy to krótkie podjazdy czy raczej poza miastem.
Najlepiej policz sam. Raporty spalania masz na stronie autocentrum(kropka)pl z tym, ze do gazu dolicz ok 50-70 pln na 1000 km.
Joter
Aktywny

29 Cze 2009, 16:09

Dzieci w wieku nastoletnim, chodzi głównie o dużą pojemność bagażnika, i możliwość przewiezienia psa. Od dawna się zastanawiałem nad vw, ale uznałem że są za drogie. jakieś inne propozycje może?

Galileusz te samochody mają ceny netto, a ja nie mam firmy więc trzeba by było do nich dopłacić około 6 tys. A co myślicie o tej maździe? Podobno bardzo udany model.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Edit Jednak zjeżdżam w dół z ceną. Wolałbym jednak 30 tysięcy nie wyżej.
Kamok
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

30 Cze 2009, 08:46

do 30k uczciwej mazdy6 nie kupisz. Poza tym diesel w Madzi to nie jest zbyt ciekawy wybór.

Jeśli cię interesuje Peugeot to raczej 407
Od siebie dorzucę Renault Lagunę ale roczniki 2004 i młodsze.

Natomiast bardziej praktyczna będzie Zafira. To przyzwoite auto i nieźle wyposażone. Chowając trzeci rząd foteli zyskuje się dużą przestrzeń na bagaże i siedzisko nawet dla Bernardyna z beczką rumu. Ekonomicznie wyjdzie podobnie.
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...
    Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...