Używane kombi do 50tys

18 Wrz 2013, 21:08

Skoro do tej pory jakiś samochód szybko tracił na wartości to później raczej się to nie zmieni?
A6 C6 dodatkowo nie pomaga fakt, że to stary model, sprzed blisko 10 lat, w dodatku megapopularny jako używany a większość stanowi import zajechanych bądź rozbitych egzemplarzy.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Wrz 2013, 21:13

Wiem, u nas w PL sprawa jest taka, że ceny są zbijane w dużej mierze przez handlarzy i szrot z zachodu, bo jak inaczej wyjaśnić wyższe ceny Leona I od Golfa IV? Podobnie nieufność co do marek bardzo często krzywdząca, dla przykładu kolosalny spadek wartości Peugeota 607. Dlatego nie ma co patrzeć na suche liczby tylko popatrzeć co można kupić za tą cenę i wtedy przeanalizować ile straci 6-7letnie Audi w porównaniu do 3-4letniego Puga.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Wrz 2013, 10:26

Ja nie szukam okazji i mniej więcej wiem jaką wartość ma konkretne auto z konkretnego roku. Oglądałem dziś volvo V70 D5 i jestem pod wrażeniem, gdyby nie automat i gubiący się w swoich zeznaniach sprzedający kupiłbym to auto nawet dziś.. trzeba szukać dalej.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

20 Wrz 2013, 19:29

jeśli Ci się nie śpieszy i spodobało Ci się v70 to mój znajomy będzie ściągał fajną furkę z pewnych rąk, nie bitą z udokumentowanym przebiegiem i w dobrym wyposażeniu, nie znam wiecej szczegółów na razie, za około 2 tyg będzie auto w kraju.

Faktycznie każde auto jak jest nowe traci na wartości wyjeżdzając już z fabryki ale czy ktoś sprawdzał utratę wartości na 4-6 letnim volvo a 4-6 lagunie?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

20 Wrz 2013, 19:59

Na to nie patrzyłem ale totalne zaskoczenie na korzyść v70. Jak przejechałem się tym d5 to szok w porównaniu ze śmiesznym 2.5tdi, chyba że to po chipie było :D no i o wiele lepsze wygłuszenie. Nie śpieszy mi się jeszcze mam czas do końca roku
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

21 Wrz 2013, 09:57

z tego co wiem to będzie v70 w D5 i 163 KM czyli ta słabsza wersja tego samego silnika, bez problemu można podnieść moc do 180 KM, to kwestia softu.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mamy już jesień na drogach - na co trzeba uważać?
    Jesienią kierowcy powinni pogodzić się z gorszymi warunkami na drodze. Mgła, wilgoć, wichury – taka aura wymusza, aby za kierownicą być bardziej czujnym i przygotowanym do błyskawicznej reakcji. Sezon jesienny nieuchronnie ...
    Przyczyny wpadnięcia w poślizg podsterowny i nadsterowny
    W okresie jesienno–zimowym zdecydowanie zwiększa się ryzyko wpadnięcia w poślizg. Leżące liście, kałuże, śnieg i lód – to czynniki sprawiające, że ślizgamy się po nawierzchni. Należy jednak pamiętać o tym, ...

21 Wrz 2013, 11:16

Różnią się tylko softem ? który rok no i czy manual?
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

22 Wrz 2013, 09:53

Tak jak pisałem wyżej nie znam wiecej szczegółów, jak auto będzie w kraju to Ci go opiszę. Co do podniesenia mosy na 180KM to żaden problem, koledzy z volvoforum często opisywli tą sprawę.
Dam Ci znać jak bedę miał wiecej szczegółów, jutro wyjeżdzam z kraju na 3 tyg. ale jestem w kontakcie z importerem.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

24 Wrz 2013, 08:41

Ok, czekam na jakieś info. Wczoraj oglądałem Insignie 2.0cdti i też w sumie ciekawa opcja.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Wrz 2013, 09:47

Witam,
ja uważam że bardzo dobrym rozwiązaniem będzie dla Ciebie audi A6 C6 z silnikiem 2,4 benzyna z układem quattro, za tą kwotę można kupić bardzo dobry egzemplarz w dość młodym roczniku. Miałem diesel'a z grupy VAG i już nie chcę, po 200 tys. same problemy. Silniki benzynowe nie są tak zmęczone jak diesle i wbrew opinią wcale dużo nie palą a tańsze w zakupie i ewentualnej eksploatacji. Jeśli nie robisz dużych tras 2-3 razy w tygodniu to polecam silnik benzynowy. Znawcy utraty wartości wypowiedzieli się że auto dużo traci z roku na rok dla mnie wartością jest to że nie muszę dokładać do auta i mogę spokojnie rano wstać i nie obawiać się że auto nie odpali. Wspominaliście, że Hyundai traci dużo na wartości, ze wspólnikiem zdecydowaliśmy się na kupienie i30 do firmy. Świeże auta na rynku ale sprawdzona w wielu przypadkach technologia. Zawsze proponuję wybrać sobie jeden dwa modele zagłębić się tematycznie o nich i dopiero dokonać zakupu a nie skakać z kwiatka na kwiatek. Jak ktoś chce poczytać obiektywnych ocen o i30 proponuję wejść na stronę http://moj-i30.pl/opinia/ tam moi pracownicy, ze względu na otrzymany rabat zamieszczają co 10 tys. swoje odczucia o tym samochodzie.
maks123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1970
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: audi

24 Wrz 2013, 10:53

Robię długie trasy 3-4 razy w roku uk-polska, na spalanie nie zwracam większej uwagi a jeśli miałbym wybierać A6 w dieslu to tylko 3.0tdi. Ojciec ma 2.0tdi w pasku i ten silnik to ból dupy..

Dostałem na pw propozycję [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

W sumie nawet ciekawy kompromis, tylko ta moc.. Po przesiadce z v6 163km po chipie na 190 i 400nm, ten 1.9 ze 105km będzie bardzo słaby. Ile można z tego silnika wyciągnąć chipem? W mechanikę nie chce ingerować bo potem może być problem ze sprzedażą. Na otomoto ceny są tak zróżnicowane niezależnie od rocznika że nie wiadomo jaką stratę na wartości ma to auto.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Wrz 2013, 22:25

Po chipie maks 130km, a to też zależne od tego czy moc papierowa pokrywa się z rzeczywistą.

Serio bierzesz pod uwagę Tourana? w środku bieda, że aż piszczy. Kokpit wygląda jak z polo III FL którego można już kupić za 8tyś zł..... a tu masz 3 letni samochód za 50tyś.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Skrzynia biegów: Automatyczna

26 Wrz 2013, 08:53

Trochę racji masz co do tego kokpitu, szkoda że accordy avensisy mondeo i reszta oprócz bmw audi mercedes volvo nie mają żadnych mocnych diesli. Poczekam na info na temat volvo v70 a jak nie, to będę szukał jakiejś benzyny.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Wrz 2013, 11:26

To może przyjrzyj się cytrynie C5. W tej cenie kupisz ładny, zadbany i młody samochód.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

26 Wrz 2013, 11:40

Ładne ale jeśli miałbym brać w automacie to tylko dwusprzęgłowy np dsg a tego raczej we francuzie nie spotka :no: Sąsiad polecił mi pojechać w którąś sobotę na giełdę, ale czy tam spotka w miarę nowe auto na sprzedaż? Nigdy nie byłem i nie wiem czy warto w ogóle gdzieś ruszyć. No i pytanie co do aut z salonu ale używanych, warto się interesować? Czy lepiej szukać od prywatnego sprzedawcy..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika