Używane kombi do 50tys

26 Wrz 2013, 12:49

Tutaj akurat przykładowy link wkleiłem więc zawsze można poszukać coś bez automatu, a DSG po 150tys. zaczyna się sypać.
Na giełdę można pojechać i pooglądać wiele aut w jednym miejscu ale z reguły nie ma co kupić tam. Używki z salonu jak najbardziej, dostajesz pewne, sprawdzone auto z jakąś tam gwarancją (z reguły pół roku) ale są trochę droższe jednak moim zdaniem warto dopłacić za jasną historię.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Wrz 2013, 13:19

Też uważam, że najlepiej postawić na krajowe od prywatnych właścicieli albo komisów przysalonowych z pewną przeszłością.
Zapłacisz więcej ale też przy odsprzedaży weźmiesz więcej bo przy wysokich cenach napraw współczesnych aut zminimalizowanie ryzyka drogiej awarii jest dla wielu ludzi bardzo ważne, stąd też łatwiej znaleźć chętnego na takie auto.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Paź 2013, 10:28

Witam, sorki nie było mnie, problemy techniczne ;)
Jak sytuacja auto kupione?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

24 Paź 2013, 14:54

Witam :) Auto jeszcze nie kupione ale jeździłem juz mondeo, accordem, avensisem, insignia, nowym superbem i żadne mnie nie urzeklo.. plastik :wink: a co z ta v70? wiesz cos wiecej na ta chwile czy moze juz poszlo? :) nie wiem czy to dobry wybór ale poważnie rozglądam się za bmw e39 530i albo 530d, juz mam dosyc tego nowego chłamu co teraz robia, tandeta. No i pytanie, brać 3.0 czy 4.4? Budżet mam wystarczający żeby przebierać.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

25 Paź 2013, 09:12

Hej co do BMW to się nie wypowiem, nie moja działka a nie chcę by kto gadał że promuję tylko jedną markę.
Oto co chciałbym Ci polecić:
http://www.axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=81
Wiem że trochę droższe niż szukasz ale spójż na wersję wyposarzenia (najbogatsza wersja), rocznik, przebieg, stan techniczny, przede wszystkim auto pewne z dobrych rąk. Jeśli chcesz mogę go prześwietlić bliżej w ten weekend. Silnik może nie powala pojemnością ale bez prblemu poradzi sobie w mieście i na trasie. Jeśli uważasz że drogi to zrób rachunek ile zapłacisz ubezpieczenia i o ile wyższe będą koszty paliwa w 3.0 czy 4.4 rocznie niż w tej 2.0
Polecam i pozdrawiam ;)
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

25 Paź 2013, 15:53

Ładne te volvo tylko ten silnik, 4 cylindry w dieslu :no: lecę jutro do uk i przemyślę, autko w Żorach tak? w ciągu tygodnia jak się zastanowię to wyśle ojca z moją go obejrzeć i w razie co mam nadzieję że nie będzie problemu podjechać nim do ASO :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Paź 2013, 18:59

Tak auto w Żorach, w niedzielę będę go oglądał i S40, popytam co i jak i opiszę wrażenia ok?
Ja mam diesla w 4 cylindrach i nie narzekam, 31kkm zrobione w 14m-cy bez żadnego problemu. Za tą V70 przemawia przede wszystkim rocznik, przebieg, najbogatsza wersja wyposażenia, silnik nie jest zły i w zupełności wystarczy nato auto, oczywiście pełnią sukcesu byłoby 2.4D ale niestety natą chwilę nic nie mogę polecić.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

25 Paź 2013, 20:27

Jeśli chodzi o e39 to napewno mniej awaryjna niż nowsza e60. 3 litrowe diesle są bardzo dobre, z dużą mocą i spalaniem ciut większym niż 2.0d.
Co do benzyny, 3.0 to taki optymalny silnik do tego auta ale jak lubisz diesla to niema po co powiększać kosztów utrzymania, 4.4 to już auto do zabawy :)
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0

25 Paź 2013, 21:14

Rom33 no naprawdę ta V70 jest ładna i fajny wypas, ok obejrzyj i napisz jak wrażenia i czy coś to auto boli.

kejran napisał(a):Co do benzyny, 3.0 to taki optymalny silnik do tego auta ale jak lubisz diesla to niema po co powiększać kosztów utrzymania, 4.4 to już auto do zabawy :)

Optymalny ale może być mi mało, a 4.4 bez przesady że do zabawy w cięzkiej e39 :)
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika