18 Wrz 2013, 19:49
dominik89 - nie będę tu wchodził w potyczkę słowną z kolega z którym już chyba mało kto się zadaje na tym forum. Trochę jak zwylke fantazja góruje nad zdrowym rozsądniem. Nie mam zamiaru się tytaj sprzeczać, chcę pomóc, wnioski wyciągniesz sam. Wracając do pytań, awaryjność - wątpię że w samochodzie 4-5 letnim będziesz miał jakieś ponadplanowe wydatki (wiadomo wszystko zależy od stanu i przebiegu samochodu), jeśli wszystkie wymiany robi się na czas to nie bedzie problemu. Mam samochód 15mcy i 29kkm przejechane bez jakiejkolwiek niemiłej niespodzianki. O korozji możesz zapomnieć w tym samochodzie, zawieszenie badzo solidne i komfortowe, jeśli chodzi o silnki to polecam diesla 2,4 d5, silnik wytrzymały i mocny.
- generalnie ceny części\serwisu nie są wyższe niż w markach niemieckich, ASO jak w każdej marce ma ceny z kosmosu ale na szczęście jest sporo niezależnych i polecanych serwisów. Dodatkowo ASO ma różne atrakcyjne oferty jak np, aktualna - wymiana rozrządu za 900zł, co najmniej dwa razy w roku robią serwisową akcję promocyjną jak np. przegląd wiosenny, przegląd klimy, wgranie języka PL i inne.
Tak dla porównania powiem Ci taką ciekawostkę, czesto podróżuję i ostatnio miałem okazję jechać taksówkami nową skodą superb w kombi i V70III, w środku - tylna kanapa bardzo podobne, mają podobne rozwiązania nawiewów itp. jednak komfort podróży, przestrzeń jest na plus Vki.
Jeśli potrzbujesz bardziej szczegółowych informacji odnośnie V70III to zapraszam na volvoforum.pl
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.