REKLAMA
Witam. W ostatnim czasie zamierzam sprzedać swoją lagune II 1.8 120KM B+G z przebiegiem 240km w wersji initiale Paris(najbogatsza).
I zaczynam się już rozglądać za czymś innym. Nie mówię, że laguna jest jakaś zła bo wbrew opiniom to jeśli chodzi o silnik to super jest czasami któryś mechanizm szyby był wymieniony tylko.
Szukam czegoś młodszego od mojej laguny.
Sedan/Hatchback albo Coupe.
Jazda samochodem obejmuje droge do pracy, na zakupy, na uczelnie(200km w jeden weekend), oraz wyjazdy w rózne miejsca oddalone od mojej miejscowości zamieszkania. Był miesiąc gdzie robiłem nawet 2tyś km a był taki, że tylko 1000km albo 500km.
Ale zasada jest jedna, w miesiacu 3/5 razy jestem na trasie S8/A1.
Uznałem, że diesel lepiej będzie się sprawował na takie trasy niż b+g.
Tutaj i tak tankuje gaz i benzynę.
Laguna 2 przyzwyczaiła mnie do dobrej wygody, dużej ilości elektroniki włącznie z czujnikami zmierzchu parkowania, wycieraczek, podgrzewanych lusterek foteli, no i nagłośnienia Cabase które jest mega.
Teraz mógłbym troszkę zrezygnować z pewnych rzeczy wygody na korzyść czegoś innego.
Wymagania:
- komputer pokładowy który pokazuje spalanie, błędy, otwarte drzwi ale też i stacje radia, fajnie gdyby była kierownica multimedialna oraz dedykowane radio typu JBL albo Bose
- elektryczne szyby
- czujnik parkowania(tył)
- mogą być ksenony ale nie muszą
- sedan/hatchback coupe
- dynamiczny wygląd, żeby nie wyglądał jak Audi A2 na przykład
- elektryczne lusterka(dobrze by były gdyby podgrzewane fajna opcja)
- klimatyzacja automatyczna
- może być dobry welur albo półskóra
Moje typy to:
1. Opel Astra H 125/150KM czyli 1,9CDTI - widziałem ceny 11-14tyś
2. Saab II 1,9TDI 9-13tyś
3. Peugeot 407 2,0HDI 9-14tyś
4. Audi A4 B6 1.9tdi
5. Mazda 6 ale tutaj diesli nie znam no i ta korozja
6. Opel Vectra C
Chciałbym wejść troszkę wyżej po prostu w coś nowszego, coś co posłuży mi na najbliższe 3 lata aż do momentu skończenia studiów.
I uznałem że lepiej jest teraz sprzedać bo ceny lagun będą spadać pewnie jeszcze.
Główni faworyci: Vectra C Astra H i Saab bo na prawdę mi się podoba w tym wszystko do tego dobre jednostki z tego co czytałem diesla.
Peugeot 407 - niby fajnie ale boje się, że ta elektronika w nim siada bo to zależy jaki egzemplarz się trafi.
Po swoją lagune 2 lata temu do Warszawy(250km ode mnie) aż pojechałem i kupiłem od prywatnej osoby która miała na wszystko paragony itp. I wtedy dałem 8,9tyś zł.