Poszukuję samochodu. Interesują mnie pojazdy w cenie do 35 tysięcy (tak, widziałem temat o samochodznie rodzinnym do 40tys., jednak tamte odpowiedzi mnie nie satysfakcjonują), pochodzące z Niemiec (bardzo chciałbym zostawić pieniądze w Polsce, bo to piękny kraj, ale niektórzy ludzie...), gdyż mogę się tam wybrać ze względu na znajomość języka. Jestem przekonany, że jestem osobą niespotykanie spokojną i niezwykle ostrożną (nawet czasem przesadnie), więc nie mam obaw do możliwych wyczynów. Tak więc przeglądałem kilka niemieckich stron i rocznik 2008 wydaje mi się optymalny, a troska o wcześniejszy przebieg samochodu jest bezzasadna, gdyż będę pokonywał ok. 10-15 tysięcy km rocznie w mieście i ok. 2 tysiące na autostradzie, choć może jestem w błędzie? Zastanawiałem się nad: VW Passat (lub Passat CC, jeśli trafiłby się okaz w tej cenie - w co wątpię), Audi A4, Skoda Octavia, BMW 320, Toyota Avensis. Mazda 6
Zmuszony jestem przyznać, że czym dłuższe tym lepsze, gdyż będzie ono używane do przewożenia dużych przedmiotów (chociaż nie musi to być kombi, w zasadzie nie powinno). Silnik powinien być oczywiście z przedziału 1700-2000dm3 i nie wiem czy diesel czy benzyna., bo na spalaniu się tutaj za wiele nie zaoszczędzi. Maksymalna prędkość, przyspieszenie są mało istotne, natomiast mimo wszystko wolałbym, aby samochód był bezpieczniejszy (kto wie, kiedy jakiś idiota przejedzie na czerwonym...).
Pięknie proszę i dziękuję za każdą odpowiedź doświadczonych lub też nie kierowców i specjalistów - mechaników, którzy czynią świat lepszym.
Ostatnio edytowany przez Adiks, 29 Sie 2012, 14:08, edytowano w sumie 1 raz
Myślę,że w takim wypadku dobrze będzie poszukać silnika diesla, ponieważ kupisz całkiem nowy samochód,być może jeszcze na gwarancji ASO. Ze spalania także będziesz zadowolony. Proponuję skupić się na Octavii,gdzie masz naprawdę bardzo dużo miejsca w środku,do przewożenia różnych rzeczy w sam raz,poza tym fajnie się prezentuje i znajdziesz z bogatą wersją wyposażeniową
Jeśli decydujesz się na auto sprowadzane, to niemal na pewno będzie to auto po wypadku/kolizji lub z kręconym licznikiem.
Osobiście zadałbym sobie nieco trudu i poszukał bezwypadkowej Scody Octavi II od pierwszego właściciela, który kupił auto w polskim salonie. Dzięki temu będziesz miał przejrzystą historię serwisowania i praktycznie 100% pewności o przeszłości pojazdu (do zweryfikowania w ASO).
Proponuję model ze sprawdzonym silnikiem 1.9 TDI (105km). Może nie porywa osiągami lecz z pewnością odwdzięczy się niskim spalaniem (średnio 5,5l) oraz bardzo małą awaryjnością (duży wybór części, tanie zamienniki, łatwy w naprawie).
Teraz najważniejsza sprawa. Jeśli silnik Diesla to BEZ FILTRA CZĄSTEK STAŁYCH - DPF (to bardzo awaryjne rozwiązanie w ruchu miejskim). Są montowane w silnikach, które spełniają normę EURO5 (usunięcie filtra ok 2500 zł, wymiana ok6000 zł).
Masz bardzo duże szanse znaleźć Octavię II 1.9TDI właśnie bez filtra cząstek stałych (występują na pewno w silniku 1.6 TDI commn rail). Aby się upewnić wystarczy sprawdzić w bagażniku kod wyposażenia - oznaczenie 0GG=nie ma tego filtra lub 7GG=filtr jest (lub zajrzeć pod spód )
Octavia II to także największy bagażnik wśród konkurentów - 560/1420l. Szukaj wersji wyposażenia Elegance (nawet 10 poduszek, tempomat, alusy 16, klimatronic strefowy...)
sprawdz sobie ten komis w niemczech, tam ams zna stronie ustawias zsobie na jezyk Polski, piszesz do nich maila po Polsku przysylajac ci na maila cala dokumentacje danego auta rzeczoznawcy itp, wszystkie auta serwisowane do konca itp. www.autohus.de
a za te pieniadze ztych co wymieniles to mozesz kupic Passata (byleby nie silniki 2.0tdi lub benzyniaki fsi ) mozesz kupic najwyzej 1.9 tdi lub zwykle benzynowe 1.6 (to smao w Octavii) oraz avensisa, lub mazde 6 poprzedniej generacji.
Bezpieczeństwo dzieci w samochodzie, foteliki, podstawki, pasy To przykre, lecz do końca lat 90. w Polsce w ogóle nie dbano o bezpieczeństwo dzieci. Powszechne były przypadki przewożenia ich bez fotelików czy choćby podstawki, która zabezpieczyłaby je przed wysunięciem ...
Ford GT Ford GT nie jest oczywiście modelem seryjnym, a egzemplarzem po skrajnych modyfikacjach dokonanych przez Performance Power Racing z Florydy. Specjaliści z tej firmy w konstrukcji pojazdu zastosowali materiał wykorzystywany ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.