REKLAMA
Witam!
Jak w temacie... niedługo planuję zakup autka i za bardzo nie wiem na co się zdecydować i za czym rozglądać. Szukam czegoś w rodzaju limuzyny, aczkolwiek niewielkie SUVy też biorę pod uwagę. Auto ma być przede wszystkim wygodne, w miarę "tanie" w eksploatacji i posiadać przebieg max 100 tys. km. Co do rodzaju paliwa - no właśnie tutaj sam nie wiem. Zawsze jeździłem dieslem, ale patrząc na dzisiejsze ceny ropy i koszty napraw nowoczesnych diesli rozważam także opcję PB + LPG.
Poniekąd robiłem już rozeznanie i zastanawiałem się nad tymi modelami:
1) Audi A6 C6 2.7 TDI - niestety w tym przedziale cenowym te auta mają tak duże przebiegi, że raczej ten pomysł odpada.
2) Toyota Rav 4 III 2.2 D-CAT - fajne autko, ale obawiam się, że może być trochę małe w środku i niekoniecznie dawać wystarczającą ilość komfortu.
3) Toyota Camry VI - i ten samochód najbardziej mnie przekonuje, bo za tę cenę można kupić auto młode i to z bardzo niskim przebiegiem. A najważniejsze jest to, że Camry to jak wiadomo samochód oferujący genialną wręcz wygodę podróżowania. Natomiast nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji dotyczących awaryjności i kosztów eksploatacji tego samochodu dlatego bardzo bym prosił o jakieś informacje na ten temat.
To są moje 3 typy nad którymi się zastanawiałem. Bardzo proszę o jakieś inne propozycje i pomysły.
P.S. Dodam tylko, że BMW z góry odpada