Używany sedan do 70-80tys dla rodziny

22 Paź 2021, 16:51

Rokiko napisał(a):No właśnie ma takie miano ale sam w sobie jest na tyle poprawny że generalnie ciężko coś mu zarzucić i stąd też ta nuda często określana przez kierowców. Miejsca na pewno powinno wystarczyć. Jednak tak jak napisałem wcześniej wsiądź i przejedź się a potem powiesz czy to jest faktycznie to.

Tak planuje zrobić, ale jak na złość, nigdzie w okolicy w komisie nie ma żadnego Avensisa, żaden z moich znajomych też nie ma, chyba, że drugiej i pierwszej generacji. A jak nic nie będzie to pojadę do Warszawy zobaczyć tego z otomoto po prostu.
Jeśli chodzi o awaryjność i koszty napraw to Superb też chyba nie jest jakiś tragiczny, na autocentrum dobre ma opinie pod tym względem.

A co do nowej Corolli to słyszałem, że strasznie kiepska blacharsko jest, nie wiem czy to prawda
Pavel87
Nowicjusz

22 Paź 2021, 16:58

Rokiko napisał(a):i prawie 20 cm krótsza jest od Avensisa, a to dużo.

10 cm

Rokiko napisał(a):No tu się w sumie zgadza. Tyle że silnik najsłabszy jeżeli chodzi o moc z wymienionych i nie najoszczędniejszy

No ja akurat bazując na doświadczeniu z wolnossącymi silnikami toyoty nie byłbym tego taki pewien, szczególnie przy corolli 1.6
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Paź 2021, 17:15

Może passat b8? Jak dla mnie mega nudne auto z zewnątrz(szczególnie kombi), ale środek, wyposażenie i ogólna bezawaryjność na plus. Tylko tu już silnik min. 1.8
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...
    Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...