REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to bierz Avensisa najlepiej z silnikiem 1.8 lub 2.0 w benzynie. Ten pierwszy trochę mniej pali. Oba silniki nadają się pod LPG jak byś się kiedyś zdecydował.Pavel87 napisał(a):Zależy nam, żeby samochód nie wymagał ciągłych napraw i był relatywnie tani w utrzymaniu.
Raczej nie ale w tych samochodach warto zadbać o zabezpieczenie podwozia itd. poza tym samochód nie powinien sprawiać jakiś większych problemów. W tym budżecie kupisz Avensisa z końca produkcji.Pavel87 napisał(a):Czy ta niezawodność toyoty to już teraz tylko chwyt marketingowy?
Pavel87 napisał(a):Czy ta niezawodność toyoty to już teraz tylko chwyt marketingowy?
Uważam, że powinieneś się przejechać Avensisem i Superbem. Zobaczysz które auto lepiej Ci przypasuje. Niektórzy twierdzą, że Avensis jest strasznie nudnym i prostym autem. To jednak kwestia gustu i każdemu może pasować coś innego.
Normalny przebiegPavel87 napisał(a):no chyba, że tylko w moim mniemaniu przejechanie 80tys km w 4 lata to sporo
No ale diesel jeszcze ze skrzynia DSG to zupełnie inny klimatPavel87 napisał(a):przejechałem się Superbem z 2018, co prawda diesel i automat ale bardzo mi się podobała jazda
Coś tam z przodu było robione ze zderzakiem nie pasują mi trochę spasowania być może był powtórnie malowany. Warto zwrócić na niego uwagę jak nie będzie na ten temat żadnej informacji.Pavel87 napisał(a):Np ten Superb wydaje się w porządku, a jest tańszy niż ten co zamieściłem:
I tak będzie bo ciężko kupić Avensisa z tym silnikiem i z takim przebiegiem. On i tak się sprzeda a jeszcze jak jest w 100% potwierdzony to znajdzie się taki klient że przyjdzie i kupi bez negocjacjiPavel87 napisał(a):Ten Avensis z otomoto wydaje się zadbany, przebieg też w porządku, chociaż ogólnie wydaje mi się, że cena tutaj też mogłaby być delikatnie niższa. Dzwoniłem do nich to dostałem tylko informacje, że cena nie podlega negocjacji
Droższe są te które mają wszystko w 100% potwierdzone i do niczego raczej się nie przyczepisz i raczej region nie ma tu znaczenia.Pavel87 napisał(a):chyba w mazowieckim samochody jakieś droższe
Zależy mi na silniku benzynowym, manualnej skrzyni biegów i żeby rocznikowo był jak najmłodszy.
Zależy nam, żeby samochód nie wymagał ciągłych napraw i był relatywnie tani w utrzymaniu.
No tak ale to straszny golasfranccc napisał(a):nowiutka elantra, bez przebiegu w cenie avensisa/superba, które za 2 miesiące będą miały już 5 lat lub corolli której pyknie 3
No tu się w sumie zgadza. Tyle że silnik najsłabszy jeżeli chodzi o moc z wymienionych i nie najoszczędniejszyfranccc napisał(a):Poza tym wymagania to:
demirbiras napisał(a):Pavel87, od Twojej Vectry to niestety byle 1,0 ecoboost czy TSI będą dynamiczniejsze, mam u siebie Astrę 1,8 a kolega ma Toledo 1,2 tsi 90 konne to wyrywa tak że mój to jedzie sporo gorzej, trzeba wkręcać go itd.
Wydajne są te nowoczesne turbo-benzyny
franccc napisał(a):BTW to za takie pieniądze możesz wyjechać z salonu nowym sedanem. Dlaczego nie w tę stronę?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Rokiko napisał(a):I tak będzie bo ciężko kupić Avensisa z tym silnikiem i z takim przebiegiem. On i tak się sprzeda a jeszcze jak jest w 100% potwierdzony to znajdzie się taki klient że przyjdzie i kupi bez negocjacji
Znam taki które i po pół roku wiszą, a nawet i dłużej ale w końcu się sprzedają a cena nie ulega zmianie. Obserwowałem kilka takich w zeszłym roku z ciekawości.Pavel87 napisał(a):aczkolwiek ten Avensis już 3 tygodnie wisi
No właśnie ma takie miano ale sam w sobie jest na tyle poprawny że generalnie ciężko coś mu zarzucić i stąd też ta nuda często określana przez kierowców. Miejsca na pewno powinno wystarczyć. Jednak tak jak napisałem wcześniej wsiądź i przejedź się a potem powiesz czy to jest faktycznie to.Pavel87 napisał(a):ale sam w sobie mi się podoba, wiem, że tzw "dziadowóz" ale zastanawiam się czy na nasze potrzeby nie będzie wystarczający po prostu.