V50 czy v70 do 40tyś. i jaką wersję kupić

20 Lut 2012, 09:47

Witam
Planuję kupić kombi, volvo wydaje mi się idealne tylko zastanawiam się co za 40 tys. warto kupić v50 czy v70 i jaką wersję, w polsce czy sprowadzić, robię jakieś 20 tyś. km rocznie raczej w cyklu mieszanym.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Mar 2012, 00:31

Witam. Polecam v50 bo tylko o tym mogę się wypowiedzieć. 2.0 diesel 136KM ekonomiczny i dość mocny (1.6 D 109KM myślę że jest trochę za słaby) spalanie wdg komp. pokładowego to 4l na trasie, 5.6 cykl mieszany, max 7l po mieście. wnętrze dość obszerne i dobrze wykończone, na tylnej kanapie wysokie osoby mogą mieć ciasno. Awaryjność na średnim poziomie, wymieniałem rozrusznik (wada fabryczna) przy 50000km a teraz muszę wymienić tylne amortyzatory przy 62000km, uszczelnienie miski olejowej. pozdrawiam
kwiat78
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 03 1996
Auto: volvo v50 2.0D 136KM 2007r

04 Mar 2012, 01:48

Dzięki.
Też myślę że V50 będzie lepszy, mam około 50tyś. przeznaczonych na samochód i postanowiłem kupić 2.0 diesel w wersji momentum lub summum, full opcja, szukam i zastanawiam się co zrobić czy kupić coś w kraju czy sprowadzić z zagranicy, porównuję polskie ogłoszenia i te z mobile.de, rozbieżność jest ogromna i nie umiem się zdecydować, jakoś nie ufam ogłoszeniom z otomoto, jestem również w kontakcie z dealerem z Volvo select z tym że znowu ceny są wyższe.
Może ktoś niedawno kupywał taki samochód w w/w specyfikacji i mógłby się podzielić spostrzeżeniami, każda rada i opinia jest istotna.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

11 Mar 2012, 00:00

Polecam Volvo select, też kupiłem u nich roczny samochód. Cena co prawda wyższa ale pewny samochód, nie ma się do czego przyczepić. Zrobiłem sobie wcześniej kilka wycieczek po Polsce oglądać samochody tzw "bezwypadkowe" i stwierdzam że 90% sprzedających to oszuści a trochę się znam na autach. Życzę trafnego zakupu i pozdrawiam
kwiat78
Nowicjusz

11 Mar 2012, 08:36

Też tak myślę że lepiej kupić coś sprawdzonego i z gwarancją, jakoś nie mam zaufania do komisów. A jak wygląda sprawa negocjacji cen w volvo select, da się coś wytargować?
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

12 Mar 2012, 21:37

Myślę że tak, mi się udało urwać 1500zł.
kwiat78
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Sportowe Volvo V40 R-Design
    Volvo do swojej oferty wprowadziło sportową wersję, prestiżowego, pięciomiejscowego hatchbacka Volvo V40 R-Design. Auto jest dostępne w salonach z trzema silnikami wysokoprężnymi oraz trzema wersjami benzynowi. Cena modelu ...

13 Mar 2012, 09:05

Zawsze coś, za spokój się płaci niestety.
A jak z wersją?
Szukam summum lub momentum i chciałbym jeszcze navi ale nie wiem czy warto brać auto z orginalną nawigacją czy samemu coś później kupić, nie mam co do tego żadnych opini.
I jeszcze przebieg do ilu kilometrów maksimum? Wiem że diesle dużo zniosą ale chciałbym mieć spokój na jakiś czas z samochodem.
Myślę też nad silnikiem 2.0 czy 2.4?
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

19 Mar 2012, 02:51

Raczej bez fabrycznej navi, podobno aktualizacje tylko w serwisie i sporo kosztują. Osobiście bałbym się kupić diesla z przebiegiem powyżej 350tyś, im mniej tym lepiej :D W silniku 2,0 np. rozrząd wymienia sie dopiero przy 240tys(pasek). Silnik 2,4 rewelacja, 180KM ale w Polsce żadko spotykany.
kwiat78
Nowicjusz

20 Mar 2012, 10:03

Kilka przydatnych informacji nt. oferty Volvo Selekt:

Volvo Selekt – Samochody używane
Kupując używane Volvo w ramach programu Volvo Selekt, otrzymujesz nie tylko samochód, ale również zobowiązanie. Volvo Selekt to całościowy pakiet, którego celem jest zapewnienie klientom jakości i pewności, dzięki czemu nabycie samochodu objętego programem Volvo Selekt jest najbardziej zbliżone do kupna nowego pojazdu.

Samochody objęte programem Volvo Selekt:
-Mają mniej niż 5 lat i przebieg poniżej 150 000 km
-Mają pełną historię przeglądów i zostały sprawdzone przez technika autoryzowanej stacji obsługi Volvo
-Zostały przygotowane zgodnie ze standardami Volvo obejmującymi ponad 100 punktów kontrolnych
-Są objęte jedną z najszerszych dostępnych na rynku gwarancji na samochody używane
-Są objęte pakietem pomocy drogowej Volvo
-Mają gwarancję wymiany w przypadku niezadowolenia klienta

Więcej informacji na stronie Volvo:
http://www.volvocars.com/pl/sales-servi ... fault.aspx

Pozdrawiam
Przedstawiciel Volvo na forum
qatrrrro
Początkujący

Miejscowość: Warsaw