Van do 15k

05 Mar 2018, 19:07

Wygląda znośnie, oczywiście też po przygodach ale widać że tak po ludzku starali się zrobić no ale ten przebieg....... chyba w to nie wierzysz?

ps. jak szukasz konkretnie scenica to mogę Ci zaproponować żeby tu we Francji czegoś poszukać przynajmniej jest pewność realnego przebiegu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Mar 2018, 23:39

Sprzedawca oczywiście twierdzi, że nic nie było robione, a przebieg jest oryginalny, ale ostatni wpis jest z 2012 roku i wynosi 50000

Jeszcze coś takiego mi wpadło w oko tylko chyba coś z przodem nie tak, no i ten przebieg...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kogi
Początkujący

Prawo jazdy: 7- 0- 0
Auto: KIA SPORTAGE
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

05 Mar 2018, 23:49

przód przodem ale jeszcze do tego dochodzi tył i prawy bok
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Mar 2018, 00:13

Znajomy lakiernik mieszka na miejscu to jutro podjedzie go obejrzeć i zobaczymy.
Po raz kolejny przekonuje się, że rynek aut używanych w PL to tragedia.
kogi
Początkujący

06 Mar 2018, 08:58

Poprostu polska mentalność taka że chciało by się kupić nastoletnie auto nie klepane a takich jest tylko pojedyńcze sztuki. Trzeba patrzeć na stan auta i jak było zrobione a nie czy było tłuczone czy nie
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Mar 2018, 11:27

Ja dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że auto mogło mieć różne przygody i nie nastawiam się, że trafię egzemplarz w idealnym stanie, ale problem w tym, że sprzedający nie informują, że to czy tamto było robione, a do tego jeszcze celowo wprowadzają w błąd, zwłaszcza handlarze, gdzie każdy egzemplarz to perełka.
kogi
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
    Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...

06 Mar 2018, 12:11

Ale to właśnie przez głupie myślenie Polaków bo jakby nie wymagali aut w stanie igła z przebiegiem poniżej 200 to nikt nie musiałby ściemniać.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

06 Mar 2018, 12:44

Hej,

Jak do ciągnięcia przyczepy kempingowej (nie wiem, nie napisałeś o jaką dokładnie chodzi), to pewnie lepszy będzie, stety/niestety, diesel (lepszy moment). Już w ogóle byłoby cool gdyby był RWD lub 4x4 ale nie popadajmy w przesadę.
Scenici cieszą się dobrymi opiniami wśród mechaników ale gorzej tam z elektryką ponoć (nie miałem więc opieram się na opiniach innych). Za to są ponoć mega wygodne i funkcjonalne dla rodzin. Tu z diesli to raczej 2.0 dci, jeśli 1.9 dci to ten 130 konny, ponoć jest poprawiony względem starszego brata.
Z C-Maxa to osobiście brałbym 1.8 TDCI. Starsza konstrukcja ale chociaż nie ma dpf (nigdy), więc ewentualny kłopot z tym elementem odchodzi. jeździłem i wg mnie jest ok. No kultura pracy nie będzie taka jak np. w 20. TDCI ale coś za coś.
Jeśli zdecydujesz się na coś z 1.9 TDI to uważaj na silniki z oznaczenim BXE, były awaryjne.
Jest jeszcze Zafira. Pełno do tego części, stosunkowo tanie auto. 1.9 CDTI też ma dobre opinie.
poziom
Początkujący

Miejscowość: Łódź
Auto: Subaru Forester SG, Suzuki SX4

06 Mar 2018, 14:56

Nie chodzi o przyczepę kempingową tylko zwykłą dosyć lekka jednoosiową przyczepę używaną sporadycznie.
Mnie jest obojętne czy to będzie diesel czy benzyna. Ważne, żeby auto było w miarę dobrym jak na swój wiek stanie. W przypadku forda właściciel twierdził, że nic nie było robione. Szkoda tylko, że czujnik mówił co innego, a wszystkie drzwi dzwoniły jakbym zamykał jakieś uno z papieru, tylne dodatkowo opadały. Byłem w stanie nawet kupić to auto, ale za dużo niższą cenę, bo 14k to ono warte nie było.
Mój poprzedni scenic miał trochę usterek, ale to raczej normalne przy autach używanych, blacha była w dużo lepszym stanie niż w tym fordzie, który młodszy był o 7 lat
kogi
Początkujący

07 Mar 2018, 21:06

A co powiecie o tym?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kogi
Początkujący

07 Mar 2018, 21:30

przebieg wydaje się normalny, weź na oględziny miernik bo we Francji przy naprawach karoserii się nie cyckają w wyciągnie dołków, na wszystko leci szpachla i to grubo. widać że prawy bok kolorowy wiec napewno coś tam było.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

08 Mar 2018, 09:42

A co powiesz o tym?
[link do oferty na Olx wygasł]
kogi
Początkujący

08 Mar 2018, 11:13

Na telefonie oglądam ale widzę że napewno tył malowany i przedni zderzak a tak to jak auto od handlarza "igła"
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

08 Mar 2018, 15:29

miałeś racje - auto ostro bite z dwóch stron, a handlarz twierdził, że perełka i nic nie było robione...
kogi
Początkujący

08 Mar 2018, 15:56

kogi napisał(a): handlarz twierdził, że perełka i nic nie było robione...
jak 3/4 handlarzy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika