Vectra 1.8 benzyna ładowanie

17 Mar 2012, 16:56

witam mam problem z ładowaniem w vectrze c 2003 rok 1.8benz. auto odpala chodzi kilka minut po czym telepnie silnikiem i zapala się kontrolka ładowania silnik wariuje ale na akumulatorze jest ładowani 14.2 do 14.6.po jakimś czasie jak tak silnik chodzi wyłączają się po kolei urządzenia elektryczne. alternator wymieniony na drugi i jest to samo.
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

18 Mar 2012, 09:23

Zacznij od sprawdzenia instalacji wysokiego napięcia,tutaj musisz mieć pewność,od tego się zaczyna.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Mar 2012, 09:35

wysokie napięcie jest ok świeczki nowe cewka dobra bo chodzi na wszystkie gary.tylko jak sie nagrzeje to wariuje
domin
Początkujący

18 Mar 2012, 10:30

jednak to była wina świeczek nowe ngk a padnięte.wymieniłem i auto śmiga.
domin
Początkujący

18 Mar 2012, 12:08

Ja przyglądam się tym współczesnym wyrobom,świecom np.i stwierdziłem ,że nasza(nie nasza) ISKRA produkuje wyroby,które już na pierwszy rzut oka wzbudzają zaufanie,no i zdecydowanie tańsze.Jak na razie u mnie, solidne świece żarowe ISKRY spisują się doskonale.Musicie wiedzieć,że są modele aut znane z tego,że świece żarowe BERU nawalają w nich nagminnie.Czyli,nawet renomowani producenci obniżają jakość swych wyrobów.Ja już pozostanę wierny naszym ISKROM.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...