Witam!
Mam taki problem, kiedy jadę samochodem, tak od 2 do 3tys obrotów, to strasznie mi drży drążek zmiany biegów;/ Jest to bardzo denerwujące, gdyż wydaje taki drażniący pogłos. Czego to może być wina?
witam u mnie mam to samo mam astrę 1,6 16v drążek drży na każdym biegu powyżej 2 tys obrotów dodatkowo pojawia się dziwny metaliczny odgłos dochodzący ze skrzyni biegów oraz pedał sprzęgła stoi gdzieś 5-6 cm wyżej niż pozostałe pedały gazu i hamulca tez rozkładam ręce poprzedni mechanik powiedział że to drążek zmiany biegów w co nie wierzę bo mam jeszcze kadeta 10 lat starszego w którym drążek zmiany biegów jest zupełnie luźny a nie drży nie ważne jaki obroty generuje silnik tak że podejrzewam padnięta skrzynię lub sprzęgło mam na myśli tarcze docisk oraz łożysko może to jeszcze poduszki pod silnikiem i skrzynią ja sie szykuje na duży wydatek tak podejrzewam też czekam na pomysły od kolegów pozdrawiam i tez czekam na pomoc
[ Dodano: Nie Mar 28, 2010 17:26 ] dodatkowo pedał sprzęgła drży tak dodaję aby opisać wszystkie bolące mnie objawy
[ Dodano: Nie Mar 28, 2010 17:33 ] dodatkowo wspomnę jeszcze że podczas dodawania gazu drążek się obniża tak jak by go coś delikatnie dociągało w dół a po poszczeniu gazu jakby się unosił delikatnie w górę
damski88 napisał(a):jak samemu sprawdzić czy poduszki pod skrzynią są padnięte
Wystarczy kanał i jakaś montówka zebyś mógł podwazyć mocowanie łapy z poduszką
Najlepiej w dwóch-jeden w kanale a drugi za kierownicą.Zaciągnąć hamulec ręczny
i próbować ruszać ...Bardzo ładnie widać jak skrzynia lub silnik podnosi się na
uszkodzonej poduszce...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Właśnie tak myślałem, że to poduszki. u mnie na szczęście ze sprzęgłem jest wszystko ok, tylko ten drążek dzwoni i denerwuje mnie to, a jak z kimś jadę to trochę wstyd.
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Efekt niewidzialnego Goryla - co to takiego? Czy można za bardzo skoncentrować się na jakimś zadaniu? Czy można nie zauważyć osoby przebranej za goryla? Badania naukowe pokazują, że tak(*). Nasz umysł eliminuje niektóre bodźce wzrokowe i słuchowe, żeby w pełni ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.