Vectra A . warto?

09 Sty 2014, 12:18

[link do Tablica wygasł]

Co myslicie o nim? Butla z gazem konczy waznosc w tym roku? za 2800 warto brac ??
Patryk399
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Sty 2014, 13:52

ciężko stwierdzić po zdjęciach i samym opisie, więc pozostaje jechać obejrzeć i jak jest jak w opisie to można brać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Sty 2014, 15:20

Wygląda przyzwoicie, jedź obejrzeć
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Sty 2014, 15:37

Rzadko w takim stanie widuje się Vectry A. Cena nie najniższa ale jak ktoś nie zważa na model i rocznik,a chce jeździć sobie za mała kasę,to pewnie warto kupić. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

09 Sty 2014, 16:00

Korozja wejdzie- kwestia miesięcy i moim zdaniem nie ma to sensu. Może napisz jaki budżet masz na zakup auta i wtedy doradzimy coś ciekawego zgodnego z wymaganiami.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS

09 Sty 2014, 16:07

Jak jest zadbana i zakonserwuje to żadna korozja nie wejdzie...
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...

09 Sty 2014, 16:32

mam do wydania 5 tysiecy i sie zastanawiam czy brac ta vectre A czy wydac piatke i kupic B. Tylko z tego co czytam 5 tys to troche maly budzet na B.
Co do tej A. Jaka moze byc tam instalacja gazowa w tak starszym samochodzie? Ile by kosztowało zabezpieczenie przed korozja?
Patryk399
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Sty 2014, 20:39

kon146 napisał(a):Jak jest zadbana i zakonserwuje to żadna korozja nie wejdzie...

Zgadzam się. Znana mi Astra z 1995r ,którą użytkowałem ponad 5 lat nie ma jej do dziś. :)

Patryk399 napisał(a):mam do wydania 5 tysiecy i sie zastanawiam czy brac ta vectre A czy wydac piatke i kupic B.

Za 5 tkę to kupisz fajną Vectrę B ale bez gazu. Takie auto powinno być poliftowe (99) i dosyć dobrze utrzymane.Starsze auta z lpg,które zalegają w ogłoszeniach ,będą w kiepskim stanie.

Patryk399 napisał(a):Co do tej A. Jaka moze byc tam instalacja gazowa w tak starszym samochodzie?

Jakie to ma znaczenie w aucie za 3 k..? Ma być sprawna i jeździć ,a sekwencji bym się tam nie spodziewał... Z resztą te silniki dobrze współpracują ze wszystkimi typami instalacji lpg.

Patryk399 napisał(a): Ile by kosztowało zabezpieczenie przed korozja?

Jak ma korozję to jej nie kupisz. Zabezpieczenie przed nią oczywiście można zrobić . Myślę,że takie podstawowe (podwozie ,progi) to 250 zł. Zawsze można jak nie ma tragedii,to mozna za to się wziąć samemu. Wystarczą chęci i kanał.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG