Vectra B 1.6 16V - ogłoszenie

11 Kwi 2014, 16:03

Witam, znalazłem na ulicy autko z ogłoszeniem. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o zakupie takiej Vectry: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z tego co zdarzyłem się dowiedzieć przez telefon, trzeba by zrobić zaprawki na tylnych nadkolach bo widać rdzę. W środku wygląda ok, facet jeździ samochodem podobno już 10 lat (rejestracja jeszcze z flagą polski więc chyba prawda). Są książki serwisowe, rozrząd i pompa przy ok. 128 wymieniane. Trochę mnie martwi silnik bo naczytałem się, że to niezbyt udana jednostka, ale samochód wydaje się być zadbany (jeździ nim emeryt). Ogólnie po mieście i czasem krótka trasa z Katowic do Żywca - tam też robił serwisy. Proszę o opinie, może jakieś inne sprawdzone propozycje w podobnych cenach.
Aster
Nowicjusz

Auto: VW Golf III

11 Kwi 2014, 16:36

Tylko nie 1.6 16v. Wcina olej, słaby i dużo pali.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Kwi 2014, 17:15

właśnie przeglądam forum, zastanawiam się jeszcze na Kia Rio - wygląd dość ciekawy, ale jak z resztą?
Aster
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 17:18

Jak Kia Rio to 1.5. Mogą być problemy z późniejszą odsprzedażą, części tanie, auto ogólnie trwałe prócz zawieszenia. Ogólnie może powiedz jaki masz budżet..
Koniu
Forumowicz VIP

11 Kwi 2014, 17:28

Budżet to 6 tyś. zł, auto potrzebne na krótkie trasy i do pracy, z reguły poniżej 10 km, głownie w mieście, trasa raczej rzadko 2 razy w miesiącu i to też nie daleko bo 50 km w jedną stronę. Diesel raczej odpada ze względu na krótkie trasy, interesują mnie raczej hatchbacki ew. sedany. Chciałbym by w samochodzie była klima, nie za drogie części no i spalanie jak najmniejsze, ale zachowując dynamikę i w miarę moc (mam golfa 1.9 tdi - 90 KM i coś o podobnych osiągach byłoby wystarczające, załadowany i z 5 osobami nie zachowuje się jakby trzeba było go pchać pod górkę). Jeździłem już paroma oszczędnymi samochodami, które przy 4 osobach na pokładzie ledwo wjeżdżały pod Wzniesienia, a przyśpieszenie było tragiczne.
Aster
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 17:47

No to Kia Rio jak najbardziej (ale to jest kombi) a może jeszcze Punto 1.2 16v 80KM i Hyundai Accent?
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Prototype - samochód elektryczny
    Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...
    Toyota FT-86 Open Concept
    Na fali popularności nowej sportowej Toyoty podczas Geneva Motor Show 2013 został zaprezentowany samochód, o który pytało wielu fanów marki. Niestety tylko w wersji koncepcyjnej. Toyota FT-86 Open Concept ...

11 Kwi 2014, 18:10

Jak chcesz to mam namiary na zadbanego Accenta od 1właściciela za 4000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2014, 18:33

A co sądzicie o Polo 1.4 75KM rocznik ~2000 ?

[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]

Oglądałem tego accenta jeśli chodzi o zdjęcia to nie wiele widać, pytanie czy jest klima i ogólnie jakie wyposażenie ? No i skoro mieszkasz blisko, to może będziesz tez wiedział dlaczego reflektor od strony kierowcy wydaje się być nowy?
Aster
Nowicjusz

12 Kwi 2014, 07:35

Klimy nie ma napewno a co do lampy to tak to wygląda na zdjęciu,w rzeczywistości jest normalna.

Polo 1.4 75KM to dobre autko,jeżdziłem takim troche i dawało rade.
Ten pierwszy ładny tylko cena troche niska mi sie wydaje.
W drugim zastanawia mnie dlaczego nie ma zdjęc lewej strony auta?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 07:41

Klime można zamontować.
Koniu
Forumowicz VIP

12 Kwi 2014, 08:13

Tak tylko że to wydatek około 1500-2000zł więc połowa wartości tego auta.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2014, 08:16

No niby tak, ale z drugiej strony jeśli auto pewne to lepiej w nie zainwestować niż kupić coś z klimą co później okaże się złozone z 3.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

21 Kwi 2014, 11:34

pozwolę sobie odkopać własny temat, trochę szukałem ostatnio i dzisiaj natknąłem się na takie ogłoszenie z mojego miasta: [link do oferty na Olx wygasł] co o tym sądzicie ?
Aster
Nowicjusz

21 Kwi 2014, 11:37

Jaka to Ibiza Cupra? :shock: Silnik wcale mało nie pali i miał wadę fabryczną.
Koniu
Forumowicz VIP

21 Kwi 2014, 11:43

kon146 napisał(a):Jaka to Ibiza Cupra?

To jest Cupra :mrgreen: gwarantuje Ci widziałem taką na własane oczy :o
Jeździła kobieta, ksiądz i jego zaknnica albo ich lekarz... 1,4 16V V8 gti tajp R...amg...
Spalanie 4,5l w trasie schodzi do 3,9l
Hans jogurt leciał do samej granicy i błagał naszego Mirka żeby ten sie zlitował i zostawił autko w DE... :naughty:
A to wszystko za jedyne 5k... kawał historii mozna mieć zasiadając w tym bolidzie.... :twisted:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe