Vectra B 2.0 16V zapowietrza się gdy w baku mniej niż połowa

19 Lip 2010, 08:50

Witam!
Tak jak w temacie. Autko jeździ super pali na dotyk, ale gdy mam w baku poniżej 30L paliwa to się zapowietrza. Otóż normalnie zapali na dotyk i po 2-4s zgaśnie, Potem muszę kręcić ją z 5 min aż do ostatnich sił akumulatora by się trochę podławiła i wreszcie załapała. Potem mogę jechać i jechać. Jak ciepła jeszcze to zapali dobrze, ale niech znowu postoi z 10-15 min i to samo. Tak sie dzieje tylko jak mam mniej niż pół zbiornika. Nalałem na full ale znów się dławi. Chyba gdzieś musi się to powietrze jeszcze znajdować. Tak miałem wcześniej, ale samo przeszło po zatankowaniu i od tamtej pory miałem zawsze full. Teraz znowu. Czytałem na forum, że to może być dziurawy przewód ( "ssak") na wysokości powyżej połowy zbiornika. Co Wy o tym sądzicie?
djwyrebas
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

19 Lip 2010, 23:00

djwyrebas napisał(a):Czytałem na forum, że to może być dziurawy przewód ( "ssak") na wysokości powyżej połowy zbiornika.

Raczej dobrze czytałeś...Tylko ze chyba chodzi o smok...Musisz go wymontowac i sprawdzic
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Lip 2010, 11:32

Może być równie dobrze przytkany przewód odpowietrzający zbiornik paliwa.Odkręć korek wtedy gdy silnik zgaśnie,jeśli zapali to brak odpowietrzenia.Ja by uniknąć takiej sytuacji nawierciłem sobie malutką dziureczkę w korku wlewu paliwa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Lip 2010, 10:15

czytałem, że to możne być też wina wężyków od przelewów- struchlałe. Tylko nie wiem co to jest w ogóle :roll: i gdzie się znajduje.
djwyrebas
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...