Vectra B komputer

21 Paź 2008, 23:08

Otóż na wyświetlaczu cały czas mi pisze program zamiast np spalania . I nie działają mi przyciski w manetce wycieraczek. Czy to ma jakies powiazanie z tym ze mam nie rozkodowane radio philipsa car 400 bo nie mam kodu
kaza2
Nowicjusz

28 Paź 2008, 18:56

Wiesz co? Może mieć. Ja jak miałem oryginalne radio opla w Vectrze B to na wyswietlaczu wyswietały sie napisy nr stacji radia itp. Po zmianie radia na Alpine już tego nie ma. jest tylko godzina, data i temperatura. Myślę że trzeba do jakiegoś elekrtyka i on tam jakoś powinien to ustawić. I Najgorsze są te radia oryginalne na kod. U mnie zaczelo sie od zakladania instalacji LPG. Bylo trzeba odlaczyc od akumulatora wszytsko i po podlaczeniu bylo trzeba wpisac kod, ktorego nie posiadałem. i radio bylo odblokowywane i pozniej sie juz zupelnie popsuło.
cola92wdz

28 Paź 2008, 20:36

cola92wdz napisał(a):Ja jak miałem oryginalne radio opla w Vectrze B to na wyswietlaczu wyswietały sie napisy nr stacji radia itp. Po zmianie radia na Alpine już tego nie ma. jest tylko godzina, data i temperatura.

To akurat jest normalne bo stacja na wyswietlaczu pokazywana jest tylko z oryginalnym radiem...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

28 Paź 2008, 22:06

no wiem wiem, ale słyszałem że da się ustawić też na radia nieoryginalne. Ale to trzeba do elektryka, który się tym zajmuje.
cola92wdz

28 Paź 2008, 22:12

cola92wdz napisał(a):no wiem wiem, ale słyszałem że da się ustawić też na radia nieoryginalne. Ale to trzeba do elektryka, który się tym zajmuje.

hoh do jakiego elekrtyka do jakiego elekrtyka... do elektronika jak juz:)
Baqś

28 Paź 2008, 22:51

Po 1. napisałem elektryka a nie elekrtyka. a 2. racja, pomyliłem sie.
cola92wdz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...

29 Paź 2008, 11:38

wgrałem nowe oprogramowanie
kaza2
Nowicjusz