Vectra B komunikat kulmitte stand

23 Wrz 2007, 10:18

Od kilku dni wyskakuje mi na wyświetlaczu od komputera kulmitte stand.
Jest to informacja od poziomu płynu chłodzącego, dolałem go i nadal jest to samo.
Czy może jest uszkodzony czujnik czy kompyter prosze o pomoc
kubala
Nowicjusz

• 23 Wrz 2007, 14:05

Najważniejsze jest to,czy płynu było faktycznie mało?Prawdopodobnie nie jest nic uszkodzone.To,co wyskakuje na wyświetlaczu dla ciebie jest informacją,a dla komputera błędem.Musisz go prawdopodobnie skasować.dla pewności wypnij wtyczkę z tego czujnika i sprawdz,czy nadal wyświetla się ta informacja.Jak nadal,należy skasować błąd.Jak zgaśnie,uszkodzony czujnik. lub zwarcie do masy na przewodach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

24 Wrz 2007, 18:35

dzięki. sprawdze mam nadzieje że pomoże

płyn uciekał jednak przez nieszczelną uszczelke pod głowicą wymieniłem i nie schodzi. Jednak czasem komunikat kulmitte stand pojawia sie n awyświetlaczu , pewnie to wina tak jak pisałeś uszkadzonego czujnika.
    kubala
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP6 bezpiecznej podróży na wakacje
      Przed nami wakacyjne podróże. Większy ruch na drogach w tym okresie oraz zazwyczaj dobra pogoda potrafią uśpić czujność kierowców i nadmiernie powiększyć wiarę we własne umiejętności panowania nad autem. Żeby ...
      [A] Matiz 0,8 / Seicento 0.9 / 106 1,0 / Lupo 1,0
      Podstawowe kryteria zestawienia: - samochód segmentu A - pojemność silnika do 999ccm - modele z ok. 2000r. Wytypowane modele do zestawienia: - Daewoo Matiz 0,8 - 51KM - Fiat Seicento 0,9 - 39KM - Peugeot 106 1,0 - ...