Vectra b-rdza

17 Lut 2010, 12:46

Witam, mam problem z rdzą. Daje samochod na wiosne do wymiany reperaturek ale zauwazylem, że drobne ogniska rdzy wychodza na progach dolnych rantach dzrzwi. Nie chce dawac wszystkiego do zrobienia lakiernikowi bo by mnie to dużo uczyniło. Miesiąc temu czyściłem rdze na progach pomalowałem sprey'em ale juz rdza sie wydostaje. MOŻE KTOŚ ZNA SPOSÓB, ALBO JAKIEŚ ŚRODKI aby zahamować rdzę? JAK MOŻECIE OPISZCIE PO KOLEI CZYNNOŚCI JAKIE TRZEBA WYKONAĆ....
DZIĘKI Z GÓRY
POZDRAWIAM
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • 17 Lut 2010, 13:45

Jeżeli nie chcesz żeby rdza wychodziła na nowo to musisz zeszlifować do czystego metalu bo tak to zawsze wyjdzie po jakimś czasie no i możesz zastosować jakiś farbę czy podkład który można kłaść na lekko pordzewiałe elementy np.Hammerite.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
      Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...